ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

0



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τους τελευταίους 5 μήνες η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων δίνει έναν δύσκολο και συνεχή αγώνα για δικαίωμα στη εργασία, για επιβίωση και κάλυψη των αναγκών μας, κόντρα στη Δημοτική Αρχή που αρνήθηκε  να ανανεώσει  τις συμβάσεις που αυτοδικαίως έπρεπε να έχουν παραταθεί έως το τέλος του 2017.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε στο πλευρό μας τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εκτός από τη Δημοτική Αρχή που είναι συνεχώς απέναντί μας, δεν μας στήριξαν ούτε η Περιφέρεια, ούτε η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου Κορίνθου, ούτε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αδιαφορώντας παντελώς για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τις ανάγκες τόσων οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχιας, υποδεικνύοντας μια στάση που παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές.

Σε όλη αυτή τη στάση-παρωδία έρχεται να προστεθεί και η υποκρισία των βουλευτών της κυβέρνησης που ήταν πάντοτε «στο πλευρό μας» με ψεύτικα λόγια και μεγάλα!

Η «αριστερή» κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους ψήφισε, κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων, τροπολογίες που όμως ουδέποτε στήριξε ή επέβαλε στους δημάρχους που αρνούνταν να τις εφαρμόσουν. Και σαν αποκορύφωμα έρχεται να κρυφτεί πίσω από την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που όχι μόνο πετάει 15.000 συναδέλφους στο δρόμο αλλά ζητάει και τα δεδουλευμένα πίσω!!! Λες και οι μισθοί των εργατών δε δουλεύτηκαν με ιδρώτα και κάματο. Λες και οι εργάτες δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία παρά μόνο στη δουλεία. Λες και οι εργάτες είναι αναλώσιμα υλικά που όποτε θέλουν τους αγοράζουν και όποτε θέλουν τους πετάνε.

Στόχος και σκοπός όλων αυτών είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Γιατί, πολύ απλά, από το « παγκάρι» των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί θα ωφεληθούν όλοι πλην των εργαζομένων που για άλλη μια φορά θα τους ζητηθεί να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας στους ιδιώτες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ας γίνει γνωστό σε Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι θα βρίσκουν μπροστά τους 15.000 συμβασιούχους, και όχι μόνο, που δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν. Μέχρι να κερδίσουν το δικαίωμά τους στην σταθερή εργασία, στη παιδεία, στην υγεία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στη ζωή.

Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων συνοδοιπορεί στον αγώνα των συναδέλφων διεκδικώντας πλέον μαζικά και πανελλαδικά ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ το Υπόμνημα και την Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε σε όλα τα κόμματα της βουλής (πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής).

…γιατί ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ…
…γιατί θέλουμε να λογιζόμαστε άνθρωποι ελεύθεροι και όχι δούλοι…
Κατηγορία: ,

Η παγίδα στήνεται. Ποιοι θα πέσουν μέσα; Ελπίζω κανένας

0


Του Σάκη Μουμτζή

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης εκτόξευσε δύο ρουκέτες. Με την μια ζήτησε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος και με την άλλη κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηλεφωνήσει στην A. Merkel για το ίδιο θέμα.

Συγχρόνως ο Ν. Ξυδάκης δήλωσε πως «θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές.» Το περίεργο αυτό παζλ συμπληρώνεται με το δημοσίευμα της Bild πως «η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την επόμενη δόση, αν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους.»

Η λογική ακολουθία των τριών ασύνδετων, εκ πρώτης όψεως, γεγονότων είναι η εξής: γίνεται η σύσκεψη των αρχηγών για το χρέος, στην συνέχεια το κοινό αίτημα για ρύθμιση του το παρουσιάζει ο Α.Τσίπρας στους εταίρους μας και αυτοί, ως άνθρωποι που σέβονται την υπογραφή τους, το απορρίπτουν.

Στην συνέχεια αρνούμαστε την καταβολή της δόσης και ή πληρώνουμε με δικά μας χρήματα τις υποχρεώσεις του Ιουλίου ή προχωρούμε σε ρήξη με τους εταίρους δανειστές γαρνίροντας και το απαραίτητο δημοψήφισμα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εγκλωβισθεί στην υπόθεση του χρέους, ενώ με την δική της υπογραφή, στις 26 Μαΐου 2016, είχε καθορίσει τον οδικό χάρτη  που θα μας οδηγούσε στην ρύθμιση του. Δηλαδή, η συζήτηση γι΄αυτό θα γίνει το 2018 μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος και την περάτωση όλων των αξιολογήσεων.

Αυτά είναι γνωστά πράγματα και αυτά επικαλείται ο W. Schaeuble όταν ζητεί την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η δε δήλωση του Μ. Draghi πως, χωρίς την έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν  μπορεί να γίνει, επαναλάμβανε μια πάγια αρχή της ΕΚΤ. Δεν είπε τίποτα καινούργιο.

Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, ζητεί από τους εταίρους –δανειστές καταστρατήγηση των συμφωνιών, γιατί διαφορετικά της δημιουργείται σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας. Το είπε ξεκάθαρα ο Ε.Τσακαλώτος στο τελευταίο Eurogroup. Και απαιτεί από όλους να κατανοήσουν την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται και να την διευκολύνουν.

Και επειδή αυτό δύσκολα επιτυγχάνεται, ενεργοποιείται το εφεδρικό σενάριο, αυτό της διάχυσης των ευθυνών. Της αναζήτησης των χρήσιμων ηλιθίων, που θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και θα αφήσουν τον Τσίπρα να παρασύρει και αυτούς στον πολιτικό τάφο του.

Είχα γράψει την προηγούμενη Κυριακή, πως η πρόταξη του χρέους, ως άμεσου τακτικού στόχου, είναι μια επινόηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγεί από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί, λόγω των δικών του συνεχόμενων  λαθών. Όσοι δε υιοθετούν αυτήν την τακτική ουσιαστικά υιοθετούν την ατζέντα του Α.Τσίπρα.

Έτσι, επιστρατεύθηκε ο Δ. Παπαδημούλης για να προλειάνει το έδαφος για συναινετική πολιτική, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια τηλεφωνώντας στην Α. Merkel Την ίδια στιγμή που οι Πολάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούν «γκεσταμπίτη» και γερμανοτσολιά.

Να υπενθυμίσω για μια ακόμα φορά, πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανίσχυρος απέρριψε την πρόταση του Β.Βενιζέλου για την συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας.  Επειδή υποθέτω, ότι δεν θα βρεθεί πολιτικός αρχηγός να ρίξει σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε η ρήξη με τους εταίρους μας είναι αναγκαστική κίνηση για τον Α.Τσίπρα.

Ο δρόμος της σύγκρουσης και των ανώμαλων εξελίξεων, είναι η μόνη διέξοδος  που έχει για να μην εξαερωθεί πολιτικά.
Κατηγορία:

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη δόση και τη χρεοκοπία

0



Του Βασίλη Γεώργα*

Καταστροφικό  για την Ελλάδα δεν είναι να μην πάρει μια καλή συμφωνία για το χρέος. Καταστροφή θα είναι αν για οποιοδήποτε λόγο  η κυβέρνηση δεν πάρει την δόση των 10 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου είτε γιατί επιλέξει να πάει σε ρήξη, είτε γιατί δεν θα την εγκρίνουν οι δανειστές.

Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο μετά από 9 μήνες διαπραγματεύσεων και ψήφισης όλων των προληπτικών μέτρων που ζητήθηκαν; Αν πιστέψουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Υπάρχουν όμως και άλλες φωνές που ακούγονται φάλτσες μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες παρά τις επίσημες διαψεύσεις συντηρούν το θέμα ανοιχτό στήνοντας έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο χορό με τη φωτιά.

Θυμίζουμε δε ότι πρώτος έσπειρε τα ζιζάνια ο Poul Thomsen ο οποίος υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στο CNBC ότι «η καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το χρέος είναι οι επικείμενες προθεσμίες για πληρωμές ομολόγων που θα υποχρεώσουν σε μια συμφωνία».

Στο Μαξίμου έχουν πάρει πλέον το μήνυμα πως η εκταμίευση του δανείου είναι ίσως πλέον το μοναδικό κέρδος που μπορεί να έχει πλέον η Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup. Και από τη στιγμή που στο τραπέζι δεν θα υφίσταται τίποτα άλλο πέρα από μια «συμφωνία εν αναμονή» για το χρέος που θα ξανασυζητηθεί το καλοκαίρι του 2018, δεν υπάρχουν περιθώρια να μην δεχτεί τουλάχιστον τη δόση.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, τα χρήματα θα εκταμιευτούν κανονικά και η Ελλάδα θα εξοφλήσει στην ώρα τους τα τοκοχρεολύσια των 7,4 δισ. ευρώ που λήγουν στις 17, 18 και 20  Ιουλίου προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους ιδιώτες επενδυτές.

Αυτό λέει και η λογική. Εδώ που βρισκόμαστε, ακόμη και αν η κυβέρνηση αισθάνεται σαν πληγωμένο θηρίο στο κλουβί και εξετάζει διάφορες επιλογές, δεν θα διακινδύνευε να επενδύσει στο χάος ποντάροντας ότι «εκδικούμενη» τους δανειστές θα διασωθεί η ίδια πολιτικά.

Τότε λοιπόν γιατί διατυπώνονται τόσο έντονα αμφιβολίες από διαφορετικές πηγές για το αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να παίξει με τα σπίρτα και να απειλήσει με χρεοστάσιο τον Ιούλιο;

Τρεις είναι οι λόγοι : Ο πρώτος είναι καθαρά εσωκομματικός. Υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις επίσημες διαψεύσεις, διοχετεύουν τέτοιες «πληροφορίες» ξέροντας ότι θα προξενήσουν θόρυβο. Το αφήγημα της ρήξης εξυπηρετεί  κυρίως εσωκομματικές σκοπιμότητες, αλλά αξιοποιείται και κεντρικά ως μια αιωρούμενη απειλή προς τους δανειστές. Κάποιοι μεταφέρουν «εμπιστευτικά» αυτές τις πληροφορίες και κάποιοι άλλοι δημοσίως και επώνυμα. Η περίπτωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ο οποίος εισηγείται στην κυβέρνηση να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές είναι η πιο κραυγαλέα. Ο κ. Ξυδάκης δεν είναι απλώς ένα κομματικό στέλεχος αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος. Εκ θέσεως ο δημόσιος λόγος του έχει βαρύνουσα σημασία και προφανώς απηχεί ευρύτερες απόψεις που επικρατούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτές οι απόψεις που παροτρύνουν στην κήρυξη χρεοστασίου δεν κοπούν μαχαίρι από τον ίδιο των Πρωθυπουργό ως επιβλαβείς για την ομαλότητα στη χώρα, θα είναι σαν να δικαιώνονται εμμέσως όσοι τις προκρίνουν.

Στη λογική αυτή μπήκε εμμέσως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης όταν χθες με μια σιβυλλική δήλωση είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι «η ελάφρυνση του χρέους δεν μπορεί να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον χωρίς συνέπειες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν εξήγησε τι εννοεί με αυτό το «χωρίς συνέπειες» το οποίο ακούστηκε περισσότερο ως προειδοποίηση παρά ως παρατήρηση.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ίδια την κυβέρνηση και την καθυστέρησή που δείχνει να  ολοκληρώσει όλα τα «προαπαιτούμενα» της δεύτερης αξιολόγησης τα οποία συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά καθώς αφήνει περιθώρια να διατυπώνονται ποικίλες ερμηνείες. Ο κίνδυνος μιας περαιτέρω καθυστέρησης βαραίνει σε αυτή την περίπτωση την Ελλάδα. Στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε κριτική από τους ομολόγους του επειδή δεν ήταν τεχνικά εφικτό να εγκριθεί η αξιολόγηση. Δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά ότι τα 25 από τα 140 προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, ήτοι μέχρι το Euro Working Group της 8ης Ιουνίου. Χθες, ωστόσο, ο ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici επανήλθε στο θέμα «υπενθυμίζοντας» φιλικά προς την κυβέρνηση ότι πριν συζητηθεί το θέμα του χρέους «υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να επιλυθούν εντός των επόμενων εβδομάδων».

Υπάρχει και το σενάριο ότι η Ελλάδα δεν θα εκταμιεύσει χρήματα από το πακέτο των δανείων, αλλά θα αξιοποιήσει ίδιους πόρους (;) για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο. Και αυτό διαψεύδεται από κυβερνητικά στελέχη παρότι συνοδεύεται από θριαμβευτικές εκτιμήσεις ότι στη συνέχεια η Ελλάδα θα επιχειρούσε αυτόνομη «έξοδο» στις αγορές για να δείξει ότι τελειώνει με τα μνημόνια μια ώρα αρχύτερα και μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της…. Είναι και αυτό ένα σενάριο που δεν στέκει πουθενά, όχι μόνο διότι κανείς δεν ξέρει αν έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα κεφάλαια, αλλά γιατί ακόμη κι αν βρεθούν με κάποιο τρόπο τα λεφτά, το στίγμα που θα έδινε μια τέτοια ενέργεια είναι αυτό μιας διαφορετικού τύπου ρήξης χωρίς πιστωτικό γεγονός.

Ο τρίτος λόγος είναι «εξωτερικός». Η ανάδειξη του κινδύνου της χρεοκοπίας τον Ιούλιο επιχειρήθηκε από δύο γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, τις εφημερίδες Handelsblatt και τη Bild στον απόηχο της ενημέρωσης που έκανε στους ξένους ανταποκριτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η πρώτη έθεσε το ερώτημα αν θα αρνηθεί η Αθήνα να εισπράξει την επόμενη δόση ρισκάροντας την προγραμματισμένη αποπληρωμή, και η δεύτερη έδωσε την απάντηση ότι η Αθήνα δεν προτίθεται να δεχτεί τα χρήματα, προκαλώντας την κυβέρνηση να μιλήσει εκείνη για «σκοπιμότητες» και να φωτογραφίσει την πίεση που ασκεί η γερμανική πλευρά προς την Ελλάδα.

Αν υπάρχει πράγματι κάποια σκοπιμότητα πίσω από τα γερμανικά δημοσιεύματα για τη δόση, αυτή είναι να συμβάλλουν ώστε να κατέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών για όλα τα υπόλοιπα (χρέος, ποσοτική χαλάρωση) και να αναδειχθεί η μεγάλη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία που δίνουν κυρίως κυβερνητικά στελέχη, ο «θόρυβος» αυτός θα μπορούσε να εξυπηρετεί και την Γερμανία εφόσον διευκολύνει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών να κάνει μερικά βήματα πίσω στη διελκυστίνδα με το ΔΝΤ για να προωθήσει μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα υπό το φόβο μιας πιθανής χρεοκοπίας.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση για πιθανή αθέτηση πληρωμών είτε σκοπίμως είτε σε κάθε περίπτωση με ευθύνη της Ελλάδας, δεν είναι μόνο παρελκυστική αλλά και επικίνδυνη γιατί αναζωπυρώνει την αβεβαιότητα. Γι αυτό και πρέπει να σταματήσει αμέσως με μια ξεκάθαρη απάντηση της κυβέρνησης και των δανειστών.
Κατηγορία:

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: Μέσα σε τρία χρόνια ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχασε και τις εφτά γαλάζιες σημαίες !!!

0


Από την «Ανανεωτική Συνεργασία» του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αναφέρεται: «Η θέση μας για τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας είναι κρυστάλλινη σαν τα νερά της θάλασσας μας και την έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα.

Η ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μια απλή πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών αλλά κυρίως της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών.

Οι 7 Γαλάζιες Σημαίες ( 3 Ξυλόκαστρο- 1 Μελίσσι-1 Συκιά -1 Καμάρι -1 Δερβένι ) τις οποίες διαθέταμε το 2014 (όταν όλη η........ υπόλοιπη Κορινθία μαζί διέθετε άλλες 7) αποτελούσαν ,ανεξάρτητα από την ουσία , ένα κεκτημένο για τον Δήμο μας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζαμε με κατανόηση μια λογική μείωση του αριθμού τους. Η μη ύπαρξη τώρα πια όμως Γαλάζιας Σημαίας σε όλο τον Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια , αποτελεί για μας σημαντικό πλήγμα για το γόητρο της περιοχής και στέλνει μήνυμα αδυναμίας και εγκατάλειψης.

Από τη στιγμή που η καθαρότητα της θάλασσάς μας είναι αδιαμφισβήτητη, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη η εξασφάλιση της οργάνωσης , της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των παραλιών του Δήμου μας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη Γαλάζιας Σημαίας.

Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των παραλιών μας από την Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας. Το να κατεβάζεις τις Γαλάζιες Σημαίες για να υψώσεις λευκές πετσέτες δεν είναι επιλογή. Είναι μία ακόμη παραίτηση και αποτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα για να εκπονήσει Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης , για να διοργανώνει παιχνίδια στη άμμο, να παραδίδει τιμητικές πλακέτες και να χρηματοδοτεί πλήθος παρόμοιων εκδηλώσεων , έτσι είναι υποχρεωμένος να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την συντήρηση και ανάδειξη των παραλιών μας. Αν έχεις πραγματικά στόχο την βελτίωση του προϊόντος το οποίο διαθέτεις , θα πρέπει κάθε χρόνο να προσθέτεις στοιχεία σε αυτό και όχι να αφαιρείς ακόμη και τα ελάχιστα τα οποία σου έχουν απομείνει.

Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν βασικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών. Αποτελούν μια πιστοποίηση υπηρεσιών. Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας επίγνωση της παντελούς ανικανότητάς της να βελτιώσει την τούρτα αποφάσισε να πετάξει και το κερασάκι».
Κατηγορία: ,

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “Kiato Balkan Festival”

0



Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ, το “Kiato Balkan Festival”, που έλαβε χώρα από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου στον Πεζόδρομο Μιαούλη. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων με ποικίλο περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Παγώνης, αναφέρθηκε στους στόχους της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου, που συνοψίζονται στην προσπάθεια για εξωστρέφεια με καινοτόμες δράσεις και στην προβολή του ονόματος του Κιάτου. Τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων για την οικονομική, πολιτιστική & κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαρίστησε τα καταστήματα που συμμετείχαν, το Δήμο Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μηκώνη για την υποστήριξη τους & τους χορηγούς. Εκ μέρους της Μηκώνης κος Δ. Ζάρκος, ευχαρίστησε τον κο Παγώνη και τον Εμπορικό Σύλλογο για αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε και διαβεβαίωσε για τη μόνιμη συμπαράσταση του Δήμου και των φορέων του στις αναπτυξιακές ενέργειες του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο cafe – παιδότοπο «Bubble», με τον δεξιοτέχνη κρουστών Σόλη Μπαρκή, που παρουσίασε σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού το «Οι νότες το ‘σκασαν». Οι μικροί φίλοι έπαιξαν, έμαθαν πράγματα για τη μουσική και τα όργανα.

Στον πεζόδρομο Μιαούλη παρουσίασαν ο Πολιτιστικός – Εικαστικός Σύλλογος Μελάνθιος έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, σαπούνια, πίνακες και διάφορες άλλες δημιουργίες του.

Το Οινοποιείο Κτήμα Πυργάκη παρουσίασε τα κρασιά του και ο μελισσοκόμος Θεοδόσης Παπαδόπουλος το χρυσό μέλι του.

Πλούσιος μπουφές προσφέρθηκε από το «Κεμπάπ Κυριακίδης», το «Καλλίγευστον» και τους «Αφοί Μάλλιου», όπου οι επισκέπτες γεύτηκαν εξαιρετικές βαλκανικές γεύσεις, όπως κεμπάπ και πίτες, παγωτά με εξωτικές γεύσεις και άλλα.

Στο «Kounia Bella» προσφέρθηκαν τυριά τοπικών παραγωγών και μπύρα από την Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. “Canal Dive”.

Tο Λύκειον των Ελληνίδων, με παραδοσιακές φορεσιές, μας ταξίδεψε στην παράδοση παρουσιάζοντας χορούς από το Μοριά, τη Ρούμελη και τη Θράκη παρασύροντας τους επισκέπτες να μπουν και αυτοί στο χορό.

Το βράδυ της Παρασκευής γέμισε jazz μελωδίες με το World Music of Nana, με τους Nana Simopoulos, Γιώργο Πολυχρονάκο, Σόλη Μπαρκή, Sam Marlieri και Mary Ann McSweeney, στο «Kounia Bella».

Η βραδιά έκλεισε με μουσικές που παραπέμπουν στα Βερολινέζικα καμπαρέ του Μεσοπολέμου, στο «Kounia Bella».

Το Σάββατο, αν και ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός λόγω βροχής, δόθηκε η παράσταση κουκλοθέατρου της Λέσχης Κούκλας και Θεάτρου Σικυώνας, «Ο Σνούφι και ο κλέφτης των λουκάνικων», στο cafe - παιδότοπο «Bubble», όπου οι μικροί φίλοι και οι γονείς διασκέδασαν ιδιαίτερα.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν τοπικά κρασιά στην «Kounia Bella» & στο «Βυθό», και πολύ καλό φαγητό στο «Corner».

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ έκλεισε με το live «Ρίζες και Χρώματα» - «Ιστορία του μεζέ», με τον Κώστα Μάντζιο & την Άντζελα Ορφανού και την ορχήστρα τους, στο «Πεινάκιο», όπου όλοι απόλαυσαν μεζέδες συνδυαστικά με το ούζο Καϊτατζή και καφέ αμάν και αστικά τραγούδια, στήνοντας στο τέλος χορούς.

Η Κυριακή ξεκίνησε με το Παιδικό Τμήμα Εικαστικών του ΝΠΔΔ Μηκώνης και την επιμορφώτρια, καλλιτέχνη κα Βιργινία Φωτεινού, η οποία παρουσίασε έργα της στο cafe – παιδότοπο «Bubble». Λειτούργησε διαδραστικό εργαστήριο «Έλα να φτιάξουμε το δικό σου σταφύλι», όπου οι μικροί φίλοι με απλά υλικά κατασκεύασαν καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα τα σταφύλια.

Ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού Νεφέλη, με στολές που έφτιαξαν τα ίδια τα μέλη και είναι αυθεντικές Κορινθιακές Βλαχοπούλες, όπου κάποιες είναι 150 χρόνων, μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Η κα Αθανασούλη Έλενα, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφέλη ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου, τους επισκέπτες, τους χορευτές.

Κλείνοντας το επιτυχημένο τριήμερο Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Παγώνης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους φορείς πολιτισμού της πόλης που συμμετείχαν, παρουσιάζοντας τις εξαιρετικές δουλειές τους.

Η βραδιά έκλεισε στη «Δωδώνη» με το live του συγκροτήματος The Final Act που παρουσίασαν «πειραγμένες» διασκευές τραγουδιών, ανάμεσα στο κλασικό ροκ και στον Ελληνόφωνο Ροκ Ήχο.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους συντελεστές του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερη μνεία επιβάλλεται στους χορηγούς ονομαστικά: οι μεγάλοι χορηγοί ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ & τεχνική εταιρεία Πιστεύος Α.Ε., οι χορηγοί events επιχείρηση Υλικών Οικοδομών - Γυψοσανίδας – Μονώσεων Γαϊτάνης, Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. & Στυμφαλία ΑΕΒΕ Λέγγα και στους χορηγούς Πήγασος Λέγγα, Ούζο Καϊτατζή, επιχείρηση Best friends – Pet Market Τασινόπουλου, Alcyon Resort Hotel and Spa, Οπτικά «Όραση», Καφεκοπτείο Μούρτη & το φοροτεχνικό γραφείο «Anaptixis» Παπαβασιλείου Έλενας & Παπαβασιλείου Νίκου & στους θεματικούς χορηγούς τον πολιτικό μηχανικό Θοδωρή Μαρίνη και τον οινοποιό κο Αλεξόπουλο Βασίλειο.

Κλείνοντας, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ τα καταστήματα εστίασης, «Kounia Bella», «Bubble», «Πεινάκιο», «Δωδώνη», «Corner» και «Βυθό».

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου
Κατηγορία: ,

Άγριο κράξιμο Τσίπρα στην κηδεία του Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

0



Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έφτασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την είσοδό του στον Ιερό Ναό, ο πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε από πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο σημείο.

Δείτε το βίντεο:

Κατηγορία: ,

Π.ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ

0



Ανοιχτή επιστολή του Κορίνθιου σκηνοθέτη και συγγραφέα Παύλου Καράγιωργα προς τον Βασίλη Νανόπουλο.


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»
1981 - 2017 
36 ΧΡΟΝΙΑ ΘΙΑΣΟΣ
Διεύθυνση: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 201 32 Κόρινθος


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ
Κύριε Νανόπουλε, διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωσή σας που μας αφορά και οφείλουμε να σας ενημερώσουμε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ
«…η σύζυγος του κ. Πνευματικού που είναι βοηθός σκηνοθέτη στον κ. Καράγιωργα, δεν ξέρω αν έχει σπουδάσει ή έχει ειδικές γνώσεις κτλ. Μήπως, λέω μήπως, αυτό επηρεάζει τις επιχορηγήσεις του δήμου στο θεατρικό όμιλο στον οποίο ο κ. Καράγιωργας έχει την πρωτοκαθεδρία.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Κύριε Νανόπουλε:

1. Η σύζυγος του κ. Πνευματικού κυρία Ελένη Μαυραγάνη είναι μέλος του Συλλόγου μας περισσότερα από τα χρόνια που είναι σύζυγος του κ. Δημάρχου.

2. Όλα αυτά τα χρόνια, όπως όλα τα μέλη μας, αναλαμβάνει όποια ευθύνη της ανατεθεί και την διεκπεραιώνει άριστα. Κατά καιρούς έχει αναλάβει τη ρύθμιση του ήχου, το φωτισμό, τη χορογραφία, βοηθός σκηνοθέτη πριν 3 χρόνια και αυτή τη χρονιά ερμηνεύει άριστα το ρόλο της Πραξαγόρα στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».

3. Κουβαλάει, φορτώνει και ξεφορτώνει, όπως όλοι μας τα σκηνικά, χωρίς να έχει σπουδάσει φορτοεκφορτωτής…
Να σας ενημερώσω ακόμα ότι σε δύο έργα που έκανε τη χορογραφία βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, χωρίς να έχει σπουδάσει Χορογράφος.

4. Όσο για την πρωτοκαθεδρία που λέτε για εμένα, θέλω να γνωρίζετε πως το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα λειτουργεί βάσει του Καταστατικού και κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές και αναδεικνύεται το Δ.Σ. τελευταίες εκλογές έγιναν στις 15/1/2017.

5. Όσο για τις επιχορηγήσεις κάθε χρόνο όπως όλοι οι σύλλογοι καταθέτουμε απολογισμό και προγραμματισμό δράσης στο αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο.

6. Μπορείτε να ενημερωθείτε και από το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

7. Θα χαρούμε πολύ αν έρθει κοντά μας και η αξιότιμη σύζυγό σας.

8. Από την πολύ αγάπη που έχετε για τον πολιτισμό της πόλης μας επί 36 χρόνια δεν έχετε δει ούτε μια παράστασή μας και γι’ αυτό γράφετε και λάθος το όνομα του συλλόγου μας.

Με εκτίμηση
Παύλος Καράγιωργας
Κόρινθος 31/5/2017
Κατηγορία: ,

Και οι Ευρωπαίοι είναι πια συνυπεύθυνοι

0


Του Χρίστου Δήμα*

Η χώρα βαδίζει προς το Eurogroup του Ιουνίου μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, την ώρα που οι πολίτες έχουν χάσει το λογαριασμό των νέων μέτρων και η αγορά προσπαθεί να επιβιώσει μεταξύ των capital controls και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Η κρίση ελλειμμάτων που βασάνιζε την Ελλάδα για χρόνια τελείωσε το Δεκέμβριο του 2014, όταν η Κυβέρνηση Σαμαρά πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Για την ακρίβεια, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα μειώνοντας την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές και πληρώνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

Τα τελευταία 2.5 χρόνια, βιώνουμε τα βάρη μιας κρίσης ανευθυνότητας και ανικανότητας που ταλαιπωρεί τη χώρα. Και ακόμα δυστυχώς δεν μπήκε τέλος μιας και το 4ο μνημόνιο προβλέπει 5.2 δισ. μέτρα για τα επόμενα χρόνια, περίπου 3.400 ευρώ νέα βάρη για κάθε νοικοκυριό. Όπως έχει επισημάνει και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, οι φορολογούμενοι πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επιβαρύνσεις και αυτό είναι εμφανές και από το γεγονός οτι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς το Ελληνικό δημόσιο έχουν εκτιναχθεί και πλησιάζουν τα 100 δις Ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι πολίτες και επιχειρήσεις να οδηγούνται στην φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή στη μείωση της αγοραστικής δύναμης, στο κλείσιμο και στην αναγκαστική μετανάστευση.

Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με αάστοχες προβλέψεις οικονομολόγων ή αυταπάτες μιας αποτυχημένης αριστερής Κυβέρνησης. Ακόμα και αν ισχυριστεί κάποιος πως δεν ήξεραν, τώρα γνωρίζουν. Ακόμα και αν έκαναν λάθη σε υπολογισμούς, τώρα βλέπουν και αναπροσαρμόζουν προς τα κάτω τις δικές τους εκτιμήσεις. Ήδη ο στόχος για ανάπτυξη το 2017 έχει αναθεωρηθεί τους τελευταίους έξι μήνες από 2.8% στο 1.9%, ενώ αντίστοιχα υπάρχει μείωση στο 1.3% του στόχου για την ιδιωτική κατανάλωση, από 1,8%. Και όλα αυτά μόλις το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Και όμως, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για έναν ακόμη εκτροχιασμό της οικονομίας, που διευρύνει το πρόβλημα του χρέους, το οποίο η Κυβέρνηση φέρνει στο προσκήνιο ως αντίδωρο για τα βάρη που φορτώνει στους πολίτες.

Συνυπεύθυνοι όμως είναι πια και οι Ευρωπαίοι. Στο θέμα του χρέους, διότι ενώ υπάρχει συμφωνία από τον Νοέμβριο του 2012 αποδείχθηκαν ανακόλουθοι με τις δεσμεύσεις τους. Βέβαια, τους δώθηκε δικαιολογία λόγω της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, με την υποτιθέμενη σκληρή και περήφανη διαπραγμάτευση. Συνυπεύθυνοι όμως είναι και για την πολιτική της υπερφορολόγησης, που οδηγεί σε λιγότερες επενδύσεις, λιγότερη απασχόληση και ύφεση, ενώ γνωρίζουν πως την δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα διψάει για αναπτυξιακές πολιτικές και κίνητρα.

Εάν όμως επιβεβαιωθούν οι υπερβολικά υψηλοί στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων εώς το 2023 ακόμα και έως το 2060, όπως ήταν τα προσχέδια των αποφάσεων του Eurogroup τότε όχι μόνο δεν βοηθούν την οικονομία αλλά στην πραγματικότητα στραγγαλίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Τέλος, οι Ευρωπαίοι είναι συνυπεύθυνοι στο γεγονός ότι στο 4ο μνημόνιο υπάρχει προνομοθέτηση μέτρων μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου, χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη, για το 2019 και το 2020. Δηλαδή νομοθετεί η σημερινή κυβέρνηση τώρα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Για την κατάσταση στην χώρα ευθύνη έχουμε κυρίως εμείς οι Έλληνες. Αναπόφευκτα όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση οι Ευρωπαίοι και η τρόικα. Οι εταίροι γνωρίζουν πολύ καλά πως σε αυτή την πορεία έκαναν αρκετά και σημαντικά λάθη και ότι η ανελαστικότητα τους οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες τη χώρα.

Δεν ανήκω σ' αυτούς που ονειρεύονται ανάπτυξη με ελλείμματα ή παρεκκλίσεις από ένα μείγμα πολιτικής που θα εστιάζει στις μειώσεις δαπανών και όχι σε νέους φόρους. Όμως δε μπορώ να κλείσω τα μάτια στην ευρωπαϊκή εμπειρία, που λέει πως κανένα κράτος, ποτέ, δεν κατάφερε να διατηρήσει τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τόσα χρόνια. Θα το πετύχει η Ελλάδα; Θα είναι εξοντωτικό για το μέλλον της. Και αυτό, παρ' ότι το γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι, το παραβλέπουν. Εκμεταλλεύονται την αφερεγγυότητα των σημερινών κυβερνώντων, υπονομεύοντας τη στάση όσων παραμένουμε προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά κυρίως την εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας. Ελλάδα όμως, δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα και οι ΑΝΕΛ και αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Διαφορετικά η στάση τους δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στη χώρα.

* Ο κ. Χρίστος Δήμας είναι βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας (LSE).
Κατηγορία:

Όταν τρεις 14χρονοι καταδικασμένοι σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας στο μυαλό του Γαβρόγλου γίνονται Γιάννης Αγιάννης

0



Του Αντώνη Πανούτσου

Ο Κώστας Γαβρόγλου έχει δείξει ότι μπορεί να εντυπωσιάσει σε επιδόσεις λαϊκισμού. Η απόφαση να καταργήσει τις πανελλήνιες εισαγωγικές στα ΑΕΙ, θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια προβλήματα όταν 80 χιλιάδες θα μπορούσαν να γίνουν πρωτοετείς στην ιατρική. Η σκέψη των μεταπτυχιακών στα ΤΕΙ αποσυνέδεσε τα διδακτορικά με την ανώτατη παιδεία. Αφήνοντας περιθώρια διδακτορικά να δίνουν όχι μόνο τα λύκεια και τα γυμνάσια αλλά και οι παιδικοί σταθμοί. Στα ελαφρυντικά του Κώστα Γαβρόγλου καταλογίζεται ότι συνεργάζεται με τον Κώστα Ζουράρι. Στα επιβαρυντικά ότι σε λίγο θα τον έχει ξεπεράσει.

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας σε τρεις μαθητές του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου που μετείχαν πέρυσι σε καταλήψεις δεν ήταν μόνο παράνομη, εξοργιστική. Ηταν και απελπιστικά ανόητη.

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου» που ανέφερε η ανακοίνωση δημιουργούσε το εξής σκεπτικό. Ότι οι γυμνασιάρχες πρέπει να περιμένουν να γίνουν καταστροφές και αφού γίνουν και τις βρουν αρκούντως ικανοποιητικές να καλούν την αστυνομία. Γνωρίζοντας ότι τις ζημιές θα πληρώσουν τα κορόιδα που λέγονται φορολογούμενοι. Επίσης η ανακοίνωση δημιουργεί το ερώτημα τι σημαίνει «απαράδεκτη συμπεριφορά». Είναι κάτι σαφές που τιμωρείται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα ή κάτι επαναστατικό και όμορφο που υπάρχει στις ευαισθησίες του υπουργού; Με την ανακοίνωση στη συνέχεια να γίνεται ακόμα καλύτερη.

«Υπερβολική κρίνεται και η απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη». Εδώ δεν έχουμε υπουργό παιδείας αλλά κριτή στο Dancing with the Judges, που βαθμολογεί τις δικαστικές αποφάσεις. Η κρίση βέβαια σε δικαστικές αποφάσεις από έναν υπουργό είναι σαφής επέμβαση στη δικαιοσύνη και προσπάθεια επηρεασμού μελλοντικών αποφάσεων. Αλλά ούτως ή άλλως ο  Γαβρόγλου πρέπει να έχει μια περίεργη αντίληψη για τη δικαιοσύνη. Η προτροπή του στον Σταύρο Κοντονή «να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες» σημαίνει ότι πιστεύει ότι οι υπουργοί δικαιοσύνης έχουν τον ποινικό κώδικα και σκέπτονται ποια άρθρα τους αρέσουν. «Ωραίο αυτό το άρθρο με τα δικαιώματα των αλληλέγγυων Θα πω στους δικαστές να βάλουν σελιδοδείκτη και όποτε μπορούν να το εφαρμόζουν». «Πω, πω χάλια αυτό με τις καταλήψεις. Θα τους πω να σκίσουν την σελίδα».

Το πιο συγκινητικό όμως σημείο της ανακοίνωσης είναι εκεί που ο Κώστας Γαβρόγλου γίνεται Βίκτωρ Ουγκώ. Εκεί που τα 14χρονα παιδιά στιγματίζονται εφ' όρου  ζωής. Θύματα της κτηνωδίας της δικαιοσύνης που θα περπατάνε στους δρόμους του Ρεθύμνου και οι συμπολίτες του θα ψιθυρίζουν. «Στο βλέμμα τους βλέπεις την κόλαση που έζησαν από τις 80 ώρες κοινωνικής δουλειάς». Ελπίζοντας το άδικο να διορθωθεί. Με μια άλλη συνεισφορά του Γαβρόγλου. Τη διάθεση του γραφείου που οι συλλογικότητες του Τόσκα πρέπει να καταλάβουν μέχρι οι τρεις γιάννηδες αγιάννηδες του Ρεθύμνου αποκατασταθούν.
Κατηγορία:

Με αρκετό κόσμο και υπό βροχή τα εγκαίνια του γηπέδου Γαλατακίου - pics

0











Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων εγκαινίασε σήμερα το πρωί Κυριακή 28 Μαίου το γήπεδο στην τοπική κοινότητα Γαλατακίου.
Ακόμη ένα γήπεδο με χλοοτάπητα, εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις της προς τους συμπολίτες μας
για ασφαλείς και αναβαθμισμένους αθλητικούς χώρους.

Το έργο προϋπολογισμού 467.000,00€ περιλάμβανε:

-εργασίες ανακατασκευής της κονίστρας
και χάραξης γηπέδου ποδοσφαίρου αγωνιστικών διαστάσεων 98mx61m.
-τοποθετήθηκε νέα περίφραξη,
-σύστημα φωτισμού και
-έγινε προσθήκη τεχνητού χλοοτάπητα με προδιαγραφές οι οποίες είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις απαιτήσεις της FIFA.                                            

Με αυτόν  τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων δημιουργεί σταδιακά ένα δίκτυο γηπέδων στον Καλλικρατικό μας δήμο, τα οποία μέσα από  την ομοιομορφία των αγωνιστικών χώρων, δίνουν την δυνατότητα στη νεολαία και τις ομάδες του Δήμου μας, να διεξάγουν ποιοτικότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αυτά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που έγιναν τα τελευταία χρόνια θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στη διάκριση των Κορινθιακών ομάδων.

Μετά το τέλος των εγκαινίων πραγματοποιύθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ των ακαδημιών Σαρωνικού Γαλατακίου – Τενεάτη Αθικίων.
Κατηγορία: ,

Η νέα εκπληκτική εμφάνιση της Κατερίνας Σολδάτου στη γέφυρα του Ισθμού στα πλαίσια του «Greece Has Soul»

0


Η νέα εκπληκτική performance της Κατερίνας Σολδάτου στα πλαίσια του «Greece Has Soul» με το φακό της Valerie Gache.

Η εκπαιδεύτρια, χορογράφος και performer εναέριου χορού χόρεψε για 2η φορά, στις 30 Μαΐου στον Ισθμό της Κορίνθου, έναν χώρο ορόσημο, λόγω της μεγάλης του ιστορίας, και της θέσης τους, αποτελώντας στρατηγικό σημείο από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ
















Κατηγορία: , ,

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: BANDS AGAINST RACISM - ΒΙΝΤΕΟ

0



Μαθητές από το σχολείο HTL1 BAU UND DESIGN LINZ από την Αυστρία, μαθητές από το OSG SEVENWOLDEN από την Ολλανδία αλλά και μαθητές από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ένωσαν τους ήχους τους σε δύο μεγάλες συναυλίες κατά του ρατσισμού στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Κορίνθου.

Το αποτέλεσμα ;    Απλά, μαγικό.

Απολαύστε το στα δύο (2) videos από την εκδήλωση.

Δώστε προσοχή στο τέλος της δεύτερης ημέρας όπου κυριολεκτικά η μουσική ένωσε όλους τους μαθητές,  καθηγητές, γονείς και θεατές !!!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές.



Κατηγορία: , , ,

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

0



Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Δήμος Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ξυλόκαστρου (Α.Ο.Ξ.) διοργανώνουν τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ των κατηγοριών Παμπαίδων/Παγκορασίδων.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος (3-5 Ιουνίου) στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου.

Οι «Μικροί Πρίγκιπες» & οι «Μικρές Πριγκίπισσες» θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα μαγευτικό 3ήμερο, δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο τους άθλημα.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση χαράς & διασκέδασης για τους μικρούς πρωταγωνιστές, με πλούσια δώρα, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 4/6 στην Κεντρική Πλατεία του Ξυλοκάστρου.
Κατηγορία: , ,

Xάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους

0



Βρισκόμαστε ως χώρα προ ενός τρομακτικού αδιεξόδου με ευθύνη της κυβέρνησης. Η αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε, που απορρίφθηκε από τον Τσακαλώτο, είναι το λιγότερο κακό σε σχέση με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Ακόμη και η καλύτερη λύση που πιθανώς διαπραγματεύεται ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που ήλπιζαν οι 153 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν νέο μνημόνιο χωρίς καμιά δέσμευση για το χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ, είναι εξοργισμένοι με τον πρωθυπουργό, και κυρίως με τον Ευκλ. Τσακαλώτο. Κάποιοι δεν αποκλείουν να υπάρξει «ανθρωποθυσία», να καρατομήσουν δηλαδή τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βγει από το κάδρο ο ίδιος ο Τσίπρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των βουλευτών χρησιμοποιούν απαξιωτικές και άκρως προσβλητικές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Στη λιγότερο σκληρή κριτική λένε ότι ο Τσίπρας και το επιτελείο στο Μαξίμου τους έχουν κοροϊδέψει, τους έχουν εξαπατήσει και οι ίδιοι δεν μπορούν να βγουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να μιλήσουν. «Εμείς δεχθήκαμε περικοπές στις συντάξεις, τσακίσαμε τη μεσαία τάξη για να έχουμε να λέμε ότι κερδίσαμε τη ρύθμιση του χρέους. Και τώρα μαθαίνουμε ότι οι Μανδαρίνοι του Μαξίμου δεν ξέρουν τι θέλουν και τι κάνουν».

Είναι η επιεικέστερη κουβέντα που κάνουν στοχοποιώντας τέσσερα, βασικά στελέχη. Τον Τσίπρα για τις απάτες και τις αυταπάτες του. Τον Τζανακόπουλο για το προκλητικό και αυτάρεσκο ύφος του και για τις παταγωδώς αποτυχημένες προβλέψεις του. Τον Τσακαλώτο γιατί ένας υπουργός κρίνεται από την επιτυχία στη δουλειά που του έχει ανατεθεί, κι αυτός είναι παντελώς αποτυχημένος. Και την Έφη Αχτσιόγλου για το συνταξιοδοτικό που θεωρείται η μεγάλη πληγή του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.

Ανεξαρτήτως αν όλοι βλέπουμε ότι η στάση του Σόιμπλε είναι απαράδεκτη και προκλητική ή αν η κυβέρνηση στοχοποιεί και τον Μητσοτάκη για να ξεφύγει, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές έχουν μείνει άναυδοι με αυτά που ακούνε μετά το ναυάγιο στο Eurogroup. Και φοβούνται μην κληθούν κάποια στιγμή να ψηφίσουν «μνημόνιο χρέους», δηλαδή νέα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τα πλεονάσματα ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους.

Πληροφορίες λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δημοσκοπικά, κάτι που θα φανεί σε μετρήσεις που θα δημοσιευτούν σύντομα. Και κάποιοι δεν αποκλείουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, να υπάρξουν γεγονότα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Αλλά και προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και για τους συμπολιτευόμενους βουλευτές που έχουν μείνει «παγάκια» και ντρέπονται ακόμη και στην τηλεόραση να βγουν γιατί δεν έχουν πολλά να πουν.

Η κυβέρνηση ξέρει να παίζει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, οπότε μην απορήσετε αν δείτε κανένα «σκάνδαλο» ή να γράφουν αρλούμπες τα πληρωμένα Συριζάκια της παραδημοσιογραφίας για να προκαλέσουν συζητήσεις. Ελπίζουμε, πάντως, να μην στηθεί κανένα πιο… επικίνδυνο παιχνίδι αποπροσανατολισμού που θα κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα. Μην ξεχνάμε τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με τους μπαχαλάκηδες στις φοιτητικές εκλογές. Πολύ θα βόλευε την κυβέρνηση μια κατάσταση χάους, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάτι που θα προκαλούσε πανελλήνιο σοκ και θα κοίμιζε τον κόσμο.

Ελπίζουμε μόνο να επιτεθούν απλά στους γνωστούς στόχους: Κυριάκο, Σαμαρά, Στουρνάρα, Φώφη κ.λπ και να μην κάνουν κάτι χειρότερο. Γιατί είναι ικανοί για όλα. Το πληγωμένο λιοντάρι είναι και πιο επικίνδυνο. Κι αυτοί τώρα χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

ΠΗΓΗ
Κατηγορία:

Σπάστε... το προσωπείο του δήθεν αριστερού

0



Διαβάζουμε περισπούδαστες αναλύσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 δεν υπάρχει πια. Ότι η αριστερά μεταλλάχθηκε, δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που κέρδισε τις εκλογές, ότι ο Τσίπρας ήταν μίστερ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ αλλά αποφάσισε να βάλει το ένα προσωπείο και να μείνει εκεί.

Διαβάζουμε ότι δεν έχουν οι αριστεροί που μας κυβερνούν τσίπα, δεν ντρέπονται γι’ αυτά που κάνουν και υπογράφουν, ότι είναι κυνικοί, καρεκλοκένταυροι και αλαζόνες που δεν σκέφτονται τίποτε. Και όλα αυτά τα λένε με την έννοια ότι πριν το 2015, όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι ήταν καλοί, τίμιοι, ευαίσθητοι, άνθρωποι που πολεμούσαν το άδικο και που είχαν δώσει αγώνες ενάντια στα λαμόγια και άλλα τέτοια όμορφα.

Ωστόσο, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Καμιά μετάλλαξη δεν έγινε, κανένας… νέος αριστερός δεν ξεπήδησε ξαφνικά. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι απλά δεν τους είχαμε πάρει χαμπάρι. Οι ίδιοι παρτάκηδες, που ήθελαν πάντα να έχουν την εξουσία στα χέρια τους αλλά δεν το ομολογούσαν. Όλα τα πολιτικά κόμματα έκαναν λάθος αναλύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκή αριστερά δεν άλλαξε αιφνιδιαστικά. Και πριν το 2015 ήταν κυνικοί, αλαζόνες και σκληροί και τώρα που υπογράφουν στη σειρά τα μνημόνια.

Και την εποχή του 3,5% ήταν οι εξουσιομανείς, οι κυνηγοί του μπάχαλου μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, και σήμερα το ίδιο κάνουν.

Κάναμε το λάθος να ταυτίζουμε τον Τσίπρα και τους πριν από αυτόν στον Συνασπισμό με το ΚΚΕ. Καμιά σχέση παρ’ ότι πολλοί προήλθαν από τον Περισσό. Στο ΚΚΕ τουλάχιστον είναι αυτοί που είναι και δεν άλλαξαν καθόλου. Δεν τους πιστεύεις, τους θεωρείς γραφικούς ή οπισθοδρομικούς αλλά είναι αυτοί και δεν έχουν τίποτε άλλο να κρύψουν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί που έκρυβαν καλά αυτό που ήταν. Που κατέβαιναν στους δρόμους με την «παντιέρα ρόσα» αλλά την ίδια στιγμή έπαιζαν στο χρηματιστήριο. Που μιλούσαν για επανάσταση και την ίδια στιγμή τα έπιναν στο Κολωνάκι ή και στα Εξάρχεια αλλά με πιο… αστική διάθεση.

Είναι οι ίδιοι που προέτρεπαν τους μπαχαλάκηδες ή τους κάλυπταν αλλά την ίδια στιγμή τους καταδίκαζαν. Η αριστερά που πολλοί πίστεψαν ότι έχει μια ευρωπαϊκή διάσταση, είναι μακριά από τους σταλινικούς, λενινιστικούς κανόνες, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια καλοσχεδιασμένη ομάδα που είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να πάρει την εξουσία. Και όταν την πάρει να κάνει τα πάντα για να την κρατήσει. Πολιτικοί αριβίστες σαν και αυτούς που δεν γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Το σχέδιό τους απλά βρήκε πρόσφορο έδαφος στα χρόνια των μνημονίων. Εκεί που ο κόσμος ήθελε να τιμωρήσει τους προηγούμενους και ψήφιζε ό,τι έβλεπε μπροστά του. Και βεβαίως, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ του τώρα δεν έχει καμιά διαφορά αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι όλο το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου, κάτω από την… τιμημένη φανέλα της δήθεν ευρωπαϊκής αριστεράς.

Όχι, λοιπόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν κάποια μετάλλαξη. Σαν ένα… Allien που αλλάζει πρόσωπα και χαρακτήρες. Ήταν οι ίδιοι και δεν άλλαξαν ποτέ, κι έτσι πρέπει να τους αναλύσουμε, για να τους εξολοθρεύσουμε.

ΠΗΓΗ
Κατηγορία:

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Το αναξιοποίητο κεφάλαιο

0



«Ο Μητσοτάκης διατηρούσε πάντοτε, απόλυτα, την (για μερικούς εκνευριστική) ψυχραιμία του», λέει ο Στ. Μάνος.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ*

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Απρίλιο 1990 έως τον Οκτώβριο 1993, έδεσε την Ελλάδα στην Ευρώπη αποδεχόμενος στο σύνολό της τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο Μητσοτάκης έλαβε την ιστορική απόφαση της πρόσδεσης της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα (και της εγκατάλειψης της δραχμής). Τότε ξεκίνησαν οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του αρτηριοσκληρωτικού ελληνικού κατεστημένου. Οι προσπάθειες ανεκόπησαν βίαια με την ανατροπή της κυβέρνησής του. Δειλά δειλά επανεμφανίστηκαν ύστερα από μερικά χρόνια στην κυβέρνηση Σημίτη. Πολύ αργότερα, οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες γινόταν λόγος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έγιναν επιταγές των μνημονίων των δανειστών.

Χάσαμε 20 πολύτιμα χρόνια. Οχι ένα ή δύο, είκοσι ολόκληρα χρόνια! Αντί να προσαρμοστούμε έγκαιρα και να απολαύσουμε όσα προσφέρει η Ενωμένη Ευρώπη, προτιμήσαμε να παρασυρθούμε από ανεύθυνους εξουσιολάτρες δημαγωγούς και να καταντήσουμε την Ελλάδα επαίτη.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 ήμουν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η 9η Σεπτεμβρίου είχε οριστεί ως ημέρα υπογραφής της σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο («Ελ. Βενιζέλος») μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των Γερμανών αναδόχων. Ο πρωθυπουργός με ειδοποίησε –τηλεφωνικώς– ότι δεν πρέπει να υπογράψω διότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη (ανεξαρτητοποίηση Συμπιλίδη). Το αεροδρόμιο τελικά έγινε, με τρία χρόνια καθυστέρηση, και με αλλαγές στη σύμβαση (για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία των επομένων) που έβλαψαν τα ελληνικά συμφέροντα.

Το αεροδρόμιο ήταν μια παράπλευρη απώλεια. Ο κ. Συμπιλίδης στην επιστολή παραίτησής του επικαλέστηκε τον ΟΤΕ. Η υπόθεση ΟΤΕ, θυμίζω, και οι ιλιγγιώδεις προμήθειές του (από πολύ λίγους προμηθευτές) είχαν εξάψει τη φαντασία πολλών δημοσιογράφων και αναλυτών, που έπλαθαν σενάρια. Η κατάσταση την 9η Σεπτεμβρίου ήταν ότι για τον ΟΤΕ υπήρχε ένας διεθνής διαγωνισμός εν εξελίξει για το 35% των μετοχών.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν εντός του 1993 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, το 35% (ο στρατηγικός επενδυτής) να αναλάβει το management, 10% να διατεθεί στο ευρύ κοινό και 4% στους εργαζομένους.

Η παραίτηση της κυβέρνησης οδήγησε σε διακοπή του διαγωνισμού. Αργότερα η κυβέρνηση Σημίτη διέθεσε 10% στο κοινό. Σήμερα τον ΟΤΕ ελέγχει πλήρως η Deutsche Telekom. Το 1990 ήταν η χρυσή δεκαετία της τηλεφωνίας. Για τον ΟΤΕ δυστυχώς η δεκαετία χάθηκε. Χάθηκε και το κέρδος που θα αποκόμιζε το Δημόσιο. Πάλι καλά πάντως που αργότερα ο ΟΤΕ στάθηκε στα πόδια του χάρη στον Βουρλούμη. Και ο εν εξελίξει το 1993 διεθνής διαγωνισμός για ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 600MW στη Θίσβη Βοιωτίας μπήκε κι αυτός «στο ψυγείο». Θύμα αυτός της ΓΕΝΟΠ και του ΠΑΣΟΚ.

Ευτυχώς στη διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραχωρήθηκαν, με διεθνή διαγωνισμό, δύο άδειες κινητής τηλεφωνίας που έχουν κυριολεκτικά κατακτήσει τη ζωή μας. Δίδαξαν οι δύο εταιρείες κοινής ωφέλειας τι μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας, σωστά δομημένος, σε συνθήκες ανοικτού ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηριζόταν σε κοινοβουλευτική ομάδα 151 βουλευτών. Στην ομάδα περιλαμβάνονταν και μερικοί που ευχαρίστως θα ανέτρεπαν τον Μητσοτάκη διότι πίστευαν (υποθέτω) ότι θα ήσαν καλύτεροι από αυτόν. Με αυτή την ομάδα, αβέβαιης στήριξης, ο Μητσοτάκης κατάφερε να κυβερνήσει και να περάσει εξαιρετικά δύσκολα νομοσχέδια. Οι κυβερνητικοί ρυθμοί, συγκρινόμενοι με τους σημερινούς, ήταν καταιγιστικοί. Ο Μητσοτάκης διατηρούσε πάντοτε, απόλυτα, την (για μερικούς εκνευριστική) ψυχραιμία του. Ηγεμόνευε τηρώντας όλους τους κανόνες της δημοκρατίας αλλά και τους παραδοσιακούς κανόνες των πελατειακών σχέσεων.

Η πρώτη μου επαφή με τον Μητσοτάκη ήταν το 1978. Είχε προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία και είχε αναλάβει το υπουργείο Συντονισμού. Εγώ, νέος βουλευτής, υφυπουργός Δημοσίων Eργων. Δοκίμαζα τα όριά μου. Είναι η περίοδος κατά την οποία γίνονται οι πρώτες παρεμβάσεις στην Αθήνα. Το 1979 ακολουθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο 947 για τις οικιστικές περιοχές, ο 960 για τα γκαράζ, ο 880 για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης κ.ά. Τους νόμους υπέγραφαν ο υφυπουργός Δημοσίων Eργων (εγώ δηλαδή), ο υπουργός Συντονισμού και ο υπουργός Οικονομικών (Α. Κανελλόπουλος). Ειδικά τον 947, περισσότεροι.

Ο Μητσοτάκης έμπαινε γρήγορα στο νόημα και είχε την ικανότητα αυτό που είχε καταλάβει να το κάνει δικό του. Χάρη στον Μητσοτάκη δεν δυσκολεύθηκα, ασήμαντος υφυπουργός Δημοσίων Eργων, να ξεπεράσω εύκολα τον σκόπελο του υπουργείου Οικονομικών. Αρχές του 1980 εισηγήθηκα τη δημιουργία αυτοτελούς υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Τα ζητήματα της χωροταξίας τα χειριζόταν το υπουργείο Συντονισμού. Εγώ ήθελα τη χωροταξία στο νέο υπουργείο, ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να χάσει το έλεγχο της χωροταξίας και εμμέσως του νέου υπουργείου. Καβγαδίσαμε έντονα. Τη διαφορά κλήθηκε να επιλύσει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που τάχθηκε στα σημεία υπέρ του Μητσοτάκη. Στο τέλος της συνάντησης με κράτησε στην άκρη ο Καραμανλής και μου είπε να μη με στενοχωρεί η απόφασή του διότι είχα επιτύχει το μείζον. Το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι ιστορίες με τον Μητσοτάκη δεν έχουν τέλος. Δεν χωράνε εδώ. Για μένα ήταν τιμή ότι με επέλεξε ως συνεργάτη παρά τις όποιες διαφορές τακτικής είχαμε.

Θα ήθελα να σας αφήσω με μια σκέψη που με στενοχωρεί. Ο Μητσοτάκης μετά το 1993 και για πολλά χρόνια ήταν ακμαίος. Ηταν ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο. Η Ελλάδα όμως δεν φάνηκε ικανή να το αξιοποιήσει. Μπορούσε να προσφέρει πολλά. Κανείς δεν τόλμησε να του το ζητήσει. Ανασφαλείς πολιτικοί τρέμουν τις συγκρίσεις. Θα μου πείτε, μήπως είναι και το μόνο αναξιοποίητο κεφάλαιο; Το Ελληνικό; Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις; Ετσι καταντήσαμε επαίτες.

* Ο κ. Στέφανος Μάνος είναι πρώην υπουργός.
Κατηγορία:

Το Μαξίμου να’ ναι καλά, ο Τόσκας να κοιμάται και τα Εξάρχεια δεν πάει να καίγονται...

0



Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Κάθε δεύτερη ημέρα πραγματοποιούνται στα Εξάρχεια επεισόδια από τους μπαχαλάκηδες. Μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες, από την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 30 Απριλίου σημειώθηκαν 59 συνολικά επιθέσεις.

Οι επιθέσεις, δε, είναι διπλάσιες από πέρυσι. Το 2016 καταγράφηκαν 89 επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, εκ των οποίων οι 32 σημειώθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Φέτος, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί 22 χτυπήματα. Το 2015 είχαν καταγραφεί 46 επιθέσεις, εκ των οποίων 26 στο ΠΑΣΟΚ και το 2014 40 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 21 στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η αστυνομία υπογραμμίζει πως οι συλληφθέντες είναι κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, από 16 έως 25 ετών, εκ των οποίων πολλοί είναι αλλοδαποί.

Στα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή, όπως αναφέρει το «Έθνος», συνελήφθησαν τέσσερις Ισπανοί και ένας Ρώσος, με τη δράση της «διεθνούς των μπαχαλάκηδων» να μην είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα.

Υπέροχα. Διαπιστώσεις και ξανά διαπιστώσεις αλλά ουσία μηδέν. Ο Τόσκας, ο πρώην Πασόκος που αγκάλιασε κι αυτός τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει υπουργός, βρίσκεται σε διαρκή νιρβάνα. Η δε κυβέρνηση συνολικά τι κάνει; Απολύτως τίποτε. Αν και ξέρουν ότι κάθε δεύτερη ημέρα οι μπάχαλοι θα χτυπήσουν εντούτοις δεν ασχολούνται με το να φτιάξουν ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου. Αντιθέτως, αφήνουν τους «Ρουβίκωνες» να στήνουν τσαντίρια στην πλατεία Εξαρχείων και στέλνουν τους αστυνομικούς των 700 ευρώ σαν πρόβατα για σφαγή.

Το μόνο που κάνουν είναι διαπιστώσεις για το αν πρόκειται για αλλοδαπούς λες κι έχει καμιά σημασία. Καλεσμένοι σε πάρτι είναι οι άνθρωποι να μην τους αφήσουμε το χώρο ελεύθερο για να κάνουν ό,τι γουστάρουν; Όταν Αλβανοί, Σέρβοι, Γεωργιανοί, Ισπανοί και όλη η υπόλοιπη σάρα και μάρα ξέρει πως υπάρχει στην Ελλάδα μια περιοχή που είναι ανεξάρτητο κράτος και μια κυβέρνηση που σκόπιμα αφήνει τους μπαχαλάκηδες να δρουν κατά βούληση, γιατί να μην έρθουν; Τζάμπα φαί και ύπνο, τζάμπα μολότοφ και βεγγαλικά αφού όλα τους τα προσφέρουν απλόχερα οι εγχώριοι «επαναστάτες». Θα κάνουν το μπάχαλό τους, θα κάνουν και τα μπανάκια τους και θα επιστρέψουν στη χώρα τους να έχουν να διηγούνται πόσο ωραία πέρασαν στο ξέφραγο αμπέλι.

Όμως, το κράτος των Εξαρχείων με την πολυεθνική των μπαχαλάκηδων είναι δημιούργημα του άλλου κράτους, αυτού της Αριστεράς που νομίζει ότι με το να κρατάς τους εγκληματίες σε… ύφεση, να μην τους προκαλείς και να μην αντιδράς στις προκλήσεις τους, θα γλιτώσεις και τα χειρότερα. Είναι θέμα χρόνου, όμως, να υπάρξει κανένας νεκρός αστυνομικός ή περαστικός για να μη μιλήσουμε για την καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Και τι έγινε; Το Μαξίμου να’ ναι καλά, ο Τόσκας να κοιμάται και τα Εξάρχεια δεν πάει να καίγονται...

ΠΗΓΗ
Κατηγορία:

Ασυδοσία λόγου

0


Του Θανάση Χειμωνά

Όλη αυτή η αλλοπρόσαλλη ιστορία με το ποστ του Γιώργου Φιλιππάκη και την μούφα –σύλληψή του επανέφερε στην επικαιρότητα ένα διαχρονικό θέμα: Την εικόνα που έχει ο νεοέλληνας για τη λεγόμενη «ελευθερία του λόγου». Πρόκειται για κάτι που συνέβαινε πάντα (όσο τουλάχιστον θυμάμαι εγώ) αλλά έχει γίνει ακόμα πιο έντονο με την ανάπτυξη αρχικά του ίντερνετ και εν συνεχεία των σόσιαλ μίντια. Βέβαια ο Φιλιππάκης ανήκει σε συγκεκριμένο (;) ιδεολογικό χώρο αλλά η συγκεκριμένη αντίληψη είναι πάνω από κάθε ιδεολογία, πάνω από κάθε κόμμα.

Που λέτε, ο νεοέλληνας θεωρεί πως έχει συνταγματικό δικαίωμα να λέει ό,τι  γουστάρει. Μα ό,τι κατεβάσει η κούτρα του. Μπορεί δηλαδή να υποστηρίξει πως κάποιος είναι π.χ. παιδεραστής. Άποψή του ρε φίλε, δικαίωμά του να το πιστεύει. Μπορεί να αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους ανώμαλους ή ολόκληρες θρησκευτικές και φυλετικές κατηγορίες ανθρώπων: «κάφρους», «βάρβαρους», « δολοφόνους»,  «πιθήκους». Είναι σε θέση να επικροτεί δολοφονικές επιθέσεις, υποδεικνύοντας παράλληλα στους δολοφόνους ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος τους και φυσικά να εκτοξεύει απειλές εναντίον όποιου δεν του αρέσει η φάτσα του. Τέλος, δικαιούται να σκαρώσει ένα ρατσιστικό και κρυφοναζιστικό κόμμα με σύμβολο έναν μεταλλαγμένο αγκυλωτό σταυρό το οποίο θα ψηφίζεται κανονικότατα πλάι στα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα.

Έτσι αντιλαμβάνεται γενικότερα την δημοκρατία ο νεοέλληνας. «Κάνουμε ό,τι αγαπά η ψυχή μας και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα. Αδιαφορούμε για τους υπόλοιπους, για τα δικαιώματά τους και όποιος διαφωνήσει μαζί μας είναι φασίστας».

Ε λοιπόν φίλοι μου σας έχω νέα. Δεν είσαστε μόνοι σας σε αυτή τη χώρα. Υποχρεούστε να σέβεστε τον διπλανό σας, όσους δε μοιράζονται τις απόψεις σας, όσους πιστεύουν σε άλλο Θεό ή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από εσάς. Φυσικά δε λέω πως σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να επεμβαίνει εισαγγελέας- κυρίως για πρακτικούς λόγους καθώς οι μισοί Έλληνες θα κατέληγαν στην μπουζού. Δόξα τω Θεώ όμως υπάρχουν νόμοι. Νόμοι εναντίον της υποκίνησης κάθε μορφής βίας αλλά και ένας «φρέσκος» αντιρατσιστικός ο οποίος βέβαια σπανίως εφαρμόζεται και συχνά όχι εκεί που θα έπρεπε. Το νομικό πλαίσιο λοιπόν υπάρχει. Και το κράτος οφείλει να καθορίζει αποφασιστικά και δίκαια το σημείο από το οποίο η ελευθερία του λόγου μετατρέπεται σε ασυδοσία και επίθεση κάθε μορφής στον συνάνθρωπο.
Κατηγορία:

ΤΡΑΓΙΚΟ: Σύλλογος γονέων Δημοτικού σχολείου και ΙΕΚ προσκαλούν παίχτες του Survivor σε μαθητικές εκδηλώσεις !!!

0




Δεν έχει τέλος ο πνευματικός και ηθικός κατήφορος στην χώρα. Τίποτα τυχαίο από όσα συμβαίνουν.
Άξιοι της μοίρας μας.
Ιστορικά κατώτεροι των περιστάσεων.
Επικίνδυνα άτομα που μεταδίδουν την ανοησία στα παιδιά.
Κατάντια σε μια χώρα που δίδασκε γράμματα και πολιτισμό όταν οι άλλοι ζούσαν στις σπηλιές.
Κατηγορία:

Η λύση για τις τσούχτρες του Κορινθιακού δεν είναι οι αρλούμπες περί "ειδικού πλεούμενου συλλογής μέδουσας"

0



Δελτίο τύπου του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου με θέμα την «ενημέρωση-
ευαισθητοποίηση-δράση» σχετικά με την αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο...

«Ο Ο.Α.Λ. θέλει να ευχαριστήσει τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO)-του οποίου τυγχάνουμε μέλος- για την οργάνωση της συνάντησης ενημέρωσης των φορέων με θέμα την αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο. Μετά την ακριβέστατη ανάλυση του θέματος από την ωκεανογράφο βιολόγο κα. Τάνυα Ζερβουδάκη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), και στηριζόμενοι σε στοιχεία που έχουμε συλλέξει κατά τη διάρκεια των καταδύσεων του Ο.Α.Λ., παρατηρώντας την εξέλιξη του φαινομένου τα τελευταία δύο χρόνια, προτείναμε τρεις βασικές επεμβάσεις που δείχνουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε για την επίλυση του προβλήματος και την ομαλοποίηση της βιοποικιλίας του Κορινθιακού.

• Άμεσος χαρακτηρισμός του Κορινθιακού σε "Ζώνη προστατευόμενης αλιείας" ώστε να δοθεί στο οικοσύστημα η δυνατότητα αναπλήρωσης των θαλάσσιων αλιευμάτων, άρα και των φυσικών εχθρών των μεδουσών.

• Θαλάσσιο χωροταξικό, ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες και ελεγχόμενες ζώνες με συγκεκριμένη χρήση (π.χ. ζώνη αλίευσης, τουριστική ζώνη, ζώνη αναπαραγωγής, μικτή ζώνη, κλπ.)

• Αστυνόμευση με εκπαιδευμένο προσωπικό σε θέματα αλιείας και αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι οι θέσεις μας όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά προβλήθηκαν και στηρίχτηκαν από το προεδρείο και τους παρόντες βουλευτές, τοπικούς άρχοντες και φορείς. Θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε ότι οι θέσεις μας έχουν συζητηθεί με διάφορους οργανισμούς στους οποίους είμαστε μέλη ή ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας (Σ.Π.Ο.Α.Κ., ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, PROJECT AWARE,κλπ.) οι οποίες συμφωνούν και τις προβάλλουν και αυτοί σαν λύση.

Ο Κορινθιακός, η "Μικρή Μεσόγειος" όπως την έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι επιστήμονες, δέχεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πίεση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες ( υπεραλίευση, ανοιχτές χωματερές, ρέματα σκουπιδότοποι, χημικά από αγροτικές καλλιέργειες, κλπ.) που εάν δεν περιοριστούν ή ελεγχθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε μικρό βάθος χρόνου.

Ο Ο.Α.Λ., στις ενενήντα επτά (97) δράσεις καθαρισμού του βυθού τα τελευταία χρόνια, έχει επιτυχώς ανελκύσει πάνω από 24 τόνους ανθρώπινης ρύπανσης διαφόρων κατηγοριών, ποσότητα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το μέγεθος του έργου που επιτελείται από τα μέλη μας για τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης κατάδυσης, που είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς σκοπούς του ομίλου μας. (Εξού και το πλήθος των βραβεύσεων από οικολογικές οργανώσεις, κρατικούς φορείς και την τοπική κοινωνία).

Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε σε συστράτευση όλους τους φορείς του Κορινθιακού- την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτικούς μας εκπροσώπους, τους απλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και τους λίγους αυτούς που χωρίς να έχουν ενημέρωση και γνώση του έργου μας προβαίνουν σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς εκτιθέμενοι στα μέσα, εξυπηρετώντας πιθανόν μικροσυμφέροντα, μη βλέποντας το ευρύτερο κοινό καλό- στον αγώνα για μια καθαρή θάλασσα, με αναπτυγμένη και υγιή υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα, μέσα από μια βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον πάντα με κέντρο τον άνθρωπο.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.

"Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ"

Ο Πρόεδρος
Μπαουράκης Νίκος

Ο Γεν. Γραμματέας
Παύλου Γεώργιος»
Κατηγορία: ,

Aπάντηση Στάθη Γκουρβέλου στο δελτίο τύπου της Αναγέννησης Κορινθιακού Ποδοσφαίρου

0



Ο κύριος Τσιχριτζής με τον τρόπο που επιχειρηματολογεί ίσως χρειαστεί να φτάσει εώς το προπατορικό αμάρτημα προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη για την μη υλοποίηση του Ενωσιακού Γηπέδου Κορινθίας.

Ωστόσο δεν είναι ανάγκη να οδηγηθεί τόσο μακριά.Ας ξαναδιαβάσει το φυλλάδιο των προγραμματικών του δηλώσεων της προ οκταετίας υποψηφιότητάς του.

Υ.Γ:Μία από τις πρώτες μου ενέργειες στο ελάχιστο διάστημα των δυο μηνών που βρέθηκα στην προεδρία της Ε.Π.Σ.Κορινθίας ήταν να επισκεφτώ τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση.Η επίσκεψη που έγινε παρουσία του αειμνήστου Σπύρου Σταματόπουλου και του Παναγιώτη Σιαπκαρά εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ΕΠΣ Κορινθίας.Αυτό για την ιστορία.

Στάθης Γκουρβέλος
Υποψήφιος Πρόεδρος για την Ε.Π.Σ.Κορινθίας
''Ενωτική Κίνηση για την αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου''
Κατηγορία: , ,

Ο Μητσοτάκης ήταν μειοψηφία στη Ν.Δ…

0


Του Γιάννη Παντελάκη

Κι όμως, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έφερε το 1990 τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία μετά από πολλά πέτρινα χρόνια στην αντιπολίτευση, αποτελούσε πάντα μειοψηφία στο κόμμα του. Δεν ήταν -για την πλειονότητα του παραδοσιακού ακροατηρίου της λαϊκής δεξιάς-ο εκλεκτός τους. Απλά, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να σταθεί με κάποια επάρκεια απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου τα χρόνια εκείνα και να τους δώσει πολλές πιθανότητες για την πολυπόθητη εξουσία. Παρέμεινε μειοψηφία  μέσα στο κόμμα και ως ιδεολογική άποψη και τα επόμενα χρόνια.

Προφανώς και δεν είναι ώρα για την αποτίμηση ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην νεότερη πολιτική ιστορία.  Η δουλειά αυτή άλλωστε ανήκει κατά βάση στους ιστορικούς και όχι στους εφήμερους αναλυτές που κρίνουν  επηρεασμένοι από τα σημεία των καιρών. Ωστόσο, αυτό δεν μας δεσμεύει να καταγράψουμε με σεβαστή απόσταση από θετικές και ιδιαίτερα αρνητικές προσεγγίσεις μια πραγματικότητα που αφορά στην πορεία του μέσα στη Ν.Δ. Μια καταγραφή με δημοσιογραφικά κριτήρια από κάποιον που για επαγγελματικούς και μόνο λόγους παρακολουθούσε την εποχή εκείνη τις πολιτικές διεργασίες στη Ν.Δ. και πολιτικά δεν είχε καμία σχέση με αυτή.

Το 1981 βρήκε τη Νέα Δημοκρατία σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Η εκλογική ήττα από το ΠΑΣΟΚ ήταν βαριά, την χρεώνεται ο Γ. Ράλλης ο οποίος θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κόμματος. Νέος πρόεδρος εκλέγεται ο Ευάγγελος Αβέρωφ με αντιπάλους τους Κ.Στεφανόπουλο και Ι.Μπούτο. Ο Αβέρωφ δεν καταφέρνει κάτι θεαματικά καλύτερο στις επιδόσεις του κόμματος, βελτιώνει μεν το ποσοστό στις Ευρωεκλογές του 1984, ωστόσο τις χάνει κι αυτός από τον Παπανδρέου. Ακολουθεί μια νέα εσωκομματική κρίση, ο Αβέρωφ παραιτείται και για λόγους υγείας και τότε μπαίνει ένα κρίσιμο ερώτημα. Ποιος μπορεί  επιτέλους να ξανά-φέρει τη Ν.Δ. στην εξουσία;

Οι υποψήφιοι είναι δυο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κωστής Στεφανόπουλος. Αυτός που ταιριάζει με το ιδεολογικό προφίλ του κόμματος είναι ο δεύτερος, προέρχεται από τη λαϊκή δεξιά, είναι έντονα συντηρητικός και θεωρείται από την πλειονότητα της εκλογικής βάσης του κόμματος τουλάχιστον, ο συνεπής συνεχιστής για την ηγεσία. Όμως, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την εποχή εκείνη, δεν τον εκλέγει η κομματική βάση, αλλά η κοινοβουλευτική ομάδα. Οι βουλευτές δηλαδή, επαγγελματίες της πολιτικής οι οποίοι αυτό που επιθυμούν δεν είναι μια ιδεολογική συνέπεια, αλλά έναν άνθρωπο που θα περιορίσει την παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, έναν αντί-Ανδρέα που θα τους φέρει στην εξουσία.

Οι βουλευτές αυτοί, με μεγάλη διαφορά (70-40) ψηφίζουν τον Μητσοτάκη για την ηγεσία της Ν.Δ. Στην επιλογή τους κυριάρχησε η πολιτική επιβίωση, όλα τα υπόλοιπα που συνόδευαν τον Μητσοτάκη (προέλευση από τον κεντρώο χώρο και όχι την παραδοσιακή δεξιά, αποστασία κ.α.), στην συγκεκριμένη περίοδο αποτελούσαν λεπτομέρειες. Το μεγάλο ζητούμενο ήταν η επαναφορά στην εξουσία με κάθε τρόπο. Στις εκλογές της επόμενης χρονιάς (1985), ο Μητσοτάκης ανεβάζει τα ποσοστά της Ν.Δ. αλλά χάνει τις εκλογές. Η ποσοστιαία άνοδος του δίνει μια ακόμα ευκαιρία να συνεχίσει παρότι «ξένο σώμα», κάτι που θα αντιληφθεί έντονα τα επόμενα χρόνια από την εσωκομματική αμφισβήτηση που είχε. Και μέχρι το 1990 που ανέβασε τη Ν.Δ. στην εξουσία και τα τρία χρόνια που βρέθηκε σ' αυτήν.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Μητσοτάκη, ο Α. Ανδριανόπουλος σημείωσε πως «τον Μητσοτάκη τον υπονόμευσε και η ίδια η παράταξή του». Και είχε δίκιο, ο Ανδριανόπουλος γνωρίζει καλά και γιατί ήταν υπουργός την εποχή εκείνη και γιατί είχε γίνει δέκτης της βαθιάς ενόχλησης ενός μεγάλου κομματιού της στελεχιακής βάσης της Ν.Δ. για την πολιτική που επιδίωκαν να ασκηθεί. Ενα μεγάλο και ισχυρό κομμάτι της Ν.Δ. αντιδρούσε έντονα και στα σχέδια ιδιωτικοποίησης (π.χ. του ΟΤΕ) που επιχείρησε ο Μητσοτάκης την περίοδο 1990-1993 και στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, όπως αυτό της FYROM. Οι αντιδράσεις ήρθαν και από το πολιτικό προσωπικό αλλά και από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ν.Δ. Το οικονομικά φιλελεύθερο μοντέλο που επιδίωκε συναντούσε πολλές αντιδράσεις και απο τα μέσα και όχι μόνο από την αντιπολίτευση.

Είναι ενδεικτικό πως για μια περίπου δεκαετία από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ν.Δ. δεν κατάφερε να κερδίσει πάλι την εξουσία. Έμεινε στην αντιπολίτευση από το 1993 μέχρι το 2004...
Κατηγορία:

«Ψίχουλα» τώρα... και εκλογές μετά

0



Του Νίκου Φιλιππίδη

Το τελευταίο σενάριο πλέον μεταξύ των θεσμών μετά την σκλήρυνση της στάσης του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, είναι ότι η μόνη πλευρά η οποία αναμένεται να μην πάρει τίποτα από όσα θα ήθελε από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, είναι η Ελλάδα.

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να πάρει κάποια «ψίχουλα» παραχωρήσεων από την γερμανική πλευρά. Αλλά αυτό εξαρτάται από την «μεγαλοψυχία» ή όχι του Schaeuble..

Το ΔΝΤ σε αυτό το σενάριο θα παραμείνει με τον ρόλο του επίσημου επόπτη του ελληνικού προγράμματος, χωρίς λεφτά, υπό τον πολιτικό όρο «έγκριση κατ’ αρχήν» του ελληνικού προγράμματος.

Το σενάριο αυτό προβλέπει μια καλή δόση και μόνο αυτό...

Η εκτίμηση που υπάρχει σε μερίδα των θεσμών είναι ότι η κυβέρνηση θα αποδεχτεί και αυτή την λύση, καθώς εάν ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο, δεν υπάρχουν άλλες μεγάλες πληρωμές έως το καλοκαίρι του 2018. Άρα κερδίζει πολιτικό χρόνο. Κάπου εκεί ξεκινούν τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων.

Χωρίς ουσιαστικές αποπληρωμές μέχρι τον επόμενο Ιούλιο του 2018, ο κ. Τσίπρας μπορεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την σχεδόν αναπόφευκτη κρίση του προσεχούς καλοκαιριού. Να κάνει δηλαδή λίγο νωρίτερα εκλογές, με την ελπίδα να επανέρθει στην εξουσία στις αρχές του 2020, προκαλώντας όπως το 2015 πρόωρες εκλογές, διαφωνώντας με όλες τις επιλογές για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προκριθούν.

Σε αυτά τα σενάρια, αποτελεί σταθερά, η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεγάλο μέρος από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που νομοθέτησε, ενισχύοντας την λαικίστικη ρητορική του, εισάγοντας επί της ουσίας την χώρα από φέτος το καλοκαίρι και μετά σε μια μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο..

Σε αυτό το σημείο «κουμπώνουν» και οι χτεσινές δηλώσεις «έκπληξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος απέφυγε να διαψεύσει ότι δεν θα εφαρμόσει μέτρα χωρίς το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί για τα καλά από την γραμμή της στήριξης με τους θεσμούς. Ακόμα πιο «περίεργα», αλλά ταιριαστά στην περιγραφή, είναι τα εγκωμιαστικά λόγια του υπουργού Οικονομικών για τον γερμανό ομολογό του

Βλέπετε για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, απαραίτητη προυπόθεση αποτελεί η σύμφωνη γνώμη ή πιο σωστά η ανοχή του γερμανού πολιτικού..
Κατηγορία:
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator