Χορεύει στον αέρα από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου (video - φώτο)

0Στο πλαίσιο του Προγράµµατος GREECE HAS SOUL η Κατερίνα Σολδάτου χόρεψε στις 17 Μάιου στον αέρα στον Ισθµό της Κορίνθου....

Η ιδέα του Προγράµµατος ξεκίνησε όταν η Κατερίνα γοητευµένη από την οµορφιά και την ιστορία του τόπου µας, ένιωσε την ανάγκη να προβάλλει διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας µέσω της τέχνης της. Σκοπός της είναι να αναπτύξει περισσότερο την περιβαλλοντική συνείδηση των ανθρώπων και να ενισχύσει τον σεβασµό στην ιστορικότητα του κάθε τόπου. Το µέσο για να το επιτύχει δεν θα µπορούσε να είναι άλλο από αυτό που την εκφράζει καλύτερα, τον εναέριο χορό (aerial dance). Πιστεύοντας ότι η εικόνα ενός τοπίου από µόνη της δεν αρκεί, επιλέγει τοποθεσίες τα οποία όχι µόνο είναι µαγευτικές, αλλά είναι και ανεκτίµητα κοµµάτια ιστορίας και του πολιτισµού.

Η ιδέα µέχρι στιγµής έχει πάρει ψυχή σε αξιοσηµείωτους προορισµούς όπως η Σαντορίνη, η Γέφυρα της Τατάρνας, τα Μετέωρα, η Κακιά Θάλασσα, το βουνό της Πάρνηθας και το Χάος.
Πρόσφατος προορισµός µε µεγάλο εµπορικό και ιστορικό ενδιαφέρον είναι η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία ενώνει τον Σαρωνικό µε τον Κορινθιακό Κόλπο. Η ιδέα της κατασκευής της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου (600 π.Χ.). Από τότε, πολλοί προσπάθησαν να την υλοποιήσουν, αλλά τελικά το έργο ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα, επί πρωθυπουργίας Χαρίλαου Τρικούπη, το 1893.

korinthostv.gr
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χορεύει στον αέρα από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου (video - φώτο)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator