ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΩΚΟΣ - ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

0


Ο μπάρμπα-Αντρέας ο Σώκος. Κλασσική φιγούρα του χωριού, κυκλοφορούσε πάντα βλοσυρός και σοβαρός. Θεωρείτο, και ήταν από τους πιό σεβάσμιους καθώς ήταν από τους ελάχιστους της εποχής που είχε τελειώσει με άριστα το τότε σχολαρχείο και είχε ταξιδέψει και στην Αμερική. Εκείνα τα χρόνια ήταν αδιανόητο για πολλούς. Κυκλοφορούσε συχνά με τη φοράδα του και η μόνιμη βρισιά του όταν θύμωνε ήταν το "Γαμώ τον Κεμάλ". Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας και από το σπίτι του είχαν περάσει πολλές πολιτικές προσωπικότητες της εποχής (Στρατηγός Παπάγος κλπ) καθώς ήταν πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Μιλούσε λίγο και πάντα σε άπταιστη καθαρεύουσα στις "δημόσιες" εμφανίσεις του. Καθώς κυκλοφορούσε σχεδόν πάντα με τη φοράδα του και τον είχαν συνηθίσει επάνω σε αυτήν, κάποτε αγόρασε ένα ποδήλατο (απ'τα πρώτα στο χωριό) και πέρασε από το κέντρο του χωριού για την πρώτη βόλτα. Εκεί ένας συγχωριανός του φώναξε:

-Μπάρμπα Αντρέα, καβαλάς και ποδήλατο ???

Ο Μπάρμπα Αντρέας γύρισε τον κοίταξε και χωρίς να σταματήσει του απάντησε σοβαρός με τη βαριά φωνή του.

-Και ποδήλατο...........και άλλα τινά...!!!!

(το περιστατικό αυτό μου το διηγήθηκε ο Θόδωρος Κ.)

Ο μπάρμπα Αντρέας πέθανε το 1978.Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 13, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΩΚΟΣ - ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator