ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ





ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (Blog)

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου  www.parakato.gr που χρησιμοποιείται για συντόμευση και παραπέμπει στην πλατφόρμα blogger www.kostasanagnostopoulos.blogspot.com οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις  προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους.
Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. 

Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου.

O "διαχειριστής του ιστολογίου" (εφεξής για λόγους συντομίας ο Δικαιούχος) δύναται οιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.


Η χρήση της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης

Η χρήση της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης parakato.blog@gmail.com είναι ελεύθερη προς όλους.
Κάθε υλικό που αποστέλλεται σε αυτή, τίθεται αυτόματα στη διάθεση της ιστοσελίδας για οποιαδήποτε χρήση, με ηθική δέσμευση την αναφορά σε πηγή ή συγγραφέα εκτός εάν ο αποστολέας επιθυμεί ανωνυμία.
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ισχύουν από τη στιγμή που γίνεται χρήση της ανωτέρω διεύθυνσης.

Περιορισμός ευθύνης Δικτύου

Ο Δικαιούχος, χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα.
Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του Δικαιούχου για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται ο Δικαιούχος, ακόμη και εκείνες περί εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας. Ο Δικαιούχος σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου της, ούτε ακόμη την έλλειψη « ιών », είτε πρόκειται για το Δικτυακό της τόπο, είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνετε το περιεχόμενο του.
Όλα τα κείμενα που αναδημοσιεύονται εδώ ανήκουν στους συγγραφείς και δεν εκφράζουν απαραίτητα τον δικαιούχο. Αν κάποιο άρθρο σας θίγει με οποιονδήποτε τρόπο, ή εάν έχετε διαπιστώσει οποιαδήποτε προβλήματα στο περιεχόμενο του ιστολογίου που άπτονται νομικών ή ηθικών θεμάτων, παρακαλώ ειδοποιήστε μας ώστε να επικοινωνήσουμε αμέσως μαζί σας. 

Το parakato.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.


Περιεχόμενο σατιρικών δημοσιεύσεων

Τα κείμενα που δημοσιεύονται με την υποσημείωση "Η ανάρτηση αυτή είναι σατιρική" καθώς και οι φωτογραφίες που τα συνοδεύουν είναι προϊόντα επινόησης των συντακτών του ιστολογίου. Κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν περιέχει αληθινή είδηση. Τα δημοσιεύματα αυτά και οι υποτιθέμενες ειδήσεις που εμπεριέχουν είναι πλασματικά στο σύνολό τους, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν πρέπει να συγχέονται με αυτή. Μοναδικό στόχο έχουν τη σάτιρα και ως σατιρικά θα πρέπει να εκλαμβάνονται από τους αναγνώστες τους. Οι συντάκτες και οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν έχουν καμία πρόθεση να προσβάλλουν, να δυσφημίσουν ή να συκοφαντήσουν τα πρόσωπα που αναφέρονται στις δημοσιεύσεις αυτές.

Αποκλεισμός συμβουλών

Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες / επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

Γενικοί κανόνες για τα σχόλια
  • Τα σχόλια θα πρέπει να γίνονται επώνυμα και να είναι γραμμένα με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ελληνική γλώσσα στον υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορα sites που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά.
    Μερικά από αυτά είναι: -All Greek to me- | -Translatum- | -DeGreeklish-
    Και τέλος, για πιο εύκολες και μόνιμες επιλογές εάν χρησιμοποιείται Mozilla Firefox
    είναι το add on Greek textbox, πατώντας "Προσθήκη στον Firefox" μπαίνει αυτόματα στον περιηγητή σας.
  • Ελέγξτε το σχόλιό σας για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του και αν υπάρχουν ενημερώστε μας. Μην γράφετε συμπληρωματικά σχόλια για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια.
  • Τα σχόλια των μελών και επισκεπτών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, παρακαλούνται όμως οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
  • Φροντίστε να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του ιστολογίου και δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
  • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα, blog ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή να αναφέρετε την πηγή του.
  • Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.
Απαγορεύεται
  • Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
  • H υποβολή σχολίων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στις συζητήσεις του ιστολογίου.
  • Να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν.
  • Διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους.
Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα σχόλια που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.
Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας.
Τα μέλη/ επισκέπτες του ιστολογίου δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη/ επισκέπτες αυτού. 
Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων, τότε η διαχείριση του ιστολογίου έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των σχολίων. 
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Οι διαχειριστές και οι συντάκτες ενίοτε παρεμβαίνουν ή/και απαντούν μόνο σε επώνυμα σχόλια/παρατηρήσεις.

"Δεσμοί" (links) προς άλλα sites

Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άρθρων και των σχολίων συγγραφέων και σχολιαστών ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε.  Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις 

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του www.parakato.gr που χρησιμοποιείται για συντόμευση και παραπέμπει στην πλατφόρμα blogger www.kostasanagnostopoulos.blogspot.com και κάθε ενδεχόμενη τροποποίησή τους διέπονται από το Αμερικανικό Δίκαιο.


Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στις ΗΠΑ

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.
Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Η φιλοξενία του ιστολογίου γίνεται από την εταιρία Google σε servers στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, με απόλυτη ευθύνη και κρίση της Google και www.blogger.com.

Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BLOGGERS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

Παρατηρήσεις-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:
  • Ιστολόγιο: Χαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχόμενο του ιστολογίου.
  • Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
  • Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.
  • Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
  • Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο
  • Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
  • Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής  δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Επίσης σύμφωνα με το τέταρτο κεφάλαιο του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας 

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στο αποκλειστικό δικαίωμα του δημιουργού που επιτρέπουν τη χρήση περιορισμένων αντιγράφων ενός έργου για κάποιες συγκεκριμένες χρήσεις.
Μεταξύ άλλων επιτρέπεται:
  • η αναπαραγωγή έργου για ιδιωτική χρήση,
  • η παράθεση αποσπασμάτων, η χρήση υλικού σε σχολικά βιβλία και ανθολογίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται η πηγή,
  • η αναπαραγωγή αποσπασμάτων για διδασκαλία,
  • η αναπαραγωγή από βιβλιοθήκες και αρχεία,
  • η χρήση για λόγους ενημέρωσης.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Παρότι το ιστολόγιο μας υπάγεται στο Αμερικανικό Δίκαιο, τo παρόν αποτελεί την ακολουθούμενη από μέρους μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σεβόμενοι και την ελληνική νομοθεσία, η οποία συντάσσεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο Νόμος 2121/1993 εναρμόνισε το ελληνικό δίκαιο στην Οδηγία 250/91 από 14.05.1991 για τη νομική προστασία των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών .

Στο περιβάλλον του διαδικτύου προστατεύονται ως προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών οι λεγόμενοι browser, search engines, e-mail software και τα ειδικά προγράμματα για την ενεργοποίηση των διασυνδέσεων links.

Η προστασία παρέχεται σε κάθε μορφή έκφρασης ενός προγράμματος.
Ο νόμος κατά το πρότυπο της Οδηγίας 91/250 αποφεύγει να δώσει ορισμό για να κρατήσει την έννοια του προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και γενικότερα την έννοια του λογισμικού (software) ανοιχτή στην τεχνολογική εξέλιξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.2121/93 επιτρέπεται χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς πληρωμή αμοιβής, η αναπαραγωγή, η μετάφραση, η προσαρμογή, η διασκευή, ή οποιαδήποτε άλλη μετατροπή ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή , όταν οι πράξεις αυτές είναι αναγκαίες για την κατά πορισμό χρησιμοποίηση του προγράμματος ,συμπεριλαμβανομένης και της διόρθωσης σφαλμάτων ,από το πρόσωπο που το απέκτησε νομίμως.

Άλλωστε επιτρέπεται χωρίς την άδεια του δημιουργού:
α) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό , για λόγους περιγραφής επίκαιρων γεγονότων με μέσα μαζικής επικοινωνίας έργων που βλέπονται ή ακούγονται κατά την διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος
β) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό με μέσα μαζικής επικοινωνίας προς το σκοπό της ενημέρωσης επί επίκαιρων γεγονότων , προσφωνήσεων , κηρυγμάτων δικανικών αγορεύσεων ή άλλων έργων παρόμοιας φύσης , καθώς και περιλήψεων ή αποσπασμάτων από διαλέξεις εφ’ όσον τα έργα αυτά παρουσιάζονται δημοσίως.

Η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό πρέπει όταν αυτό είναι δυνατό , να συνοδεύονται από την ένδειξη της πηγής και το ονόματος του δημιουργού.

Συνεπώς, κάθε περιεχόμενο, εικόνες φόντου (wallpaper), παιχνίδια, μουσική, ηχητικό υλικό, video (βίντεο), οπτικό-ακουστικό υλικό, γραπτό κείμενο (text), γραφικά, μηνύματα, ειδησεογραφικά ή ενημερωτικά δελτία σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, έργα τέχνης ή δημιουργήματα (artwork), εικονογραφήσεις, απεικονίσεις, εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες, απεικονίσεις κινουμένου σχεδίου (animations), δεδομένα, πληροφορίες, βάσεις δεδομένων, άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να σας παρουσιαστεί, ή που μπορεί να είναι προσβάσιμο και/ή διαθέσιμο από μένα, ή να παρέχεται από μένα για δική σας χρήση είναι νόμιμη σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Πολιτική προβολής επαγγελματικών δράσεων

Οι προβολές των επαγγελματικών δράσεων που γίνονται μέσω του ιστολογίου μας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα για την ενημέρωση των αναγνωστών μας και δημοσιεύονται  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΦΌΣΟΝ κρίνουμε πως αφορούν την τοπική κοινωνία. 


Διαφημίσεις σε οποιαδήποτε μορφή δε δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μας.



Ευχαριστούμε
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2009
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator