ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: Μέσα σε τρία χρόνια ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχασε και τις εφτά γαλάζιες σημαίες !!!

0


Από την «Ανανεωτική Συνεργασία» του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αναφέρεται: «Η θέση μας για τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας είναι κρυστάλλινη σαν τα νερά της θάλασσας μας και την έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα.

Η ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μια απλή πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών αλλά κυρίως της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών.

Οι 7 Γαλάζιες Σημαίες ( 3 Ξυλόκαστρο- 1 Μελίσσι-1 Συκιά -1 Καμάρι -1 Δερβένι ) τις οποίες διαθέταμε το 2014 (όταν όλη η........ υπόλοιπη Κορινθία μαζί διέθετε άλλες 7) αποτελούσαν ,ανεξάρτητα από την ουσία , ένα κεκτημένο για τον Δήμο μας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζαμε με κατανόηση μια λογική μείωση του αριθμού τους. Η μη ύπαρξη τώρα πια όμως Γαλάζιας Σημαίας σε όλο τον Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια , αποτελεί για μας σημαντικό πλήγμα για το γόητρο της περιοχής και στέλνει μήνυμα αδυναμίας και εγκατάλειψης.

Από τη στιγμή που η καθαρότητα της θάλασσάς μας είναι αδιαμφισβήτητη, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη η εξασφάλιση της οργάνωσης , της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των παραλιών του Δήμου μας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη Γαλάζιας Σημαίας.

Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των παραλιών μας από την Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας. Το να κατεβάζεις τις Γαλάζιες Σημαίες για να υψώσεις λευκές πετσέτες δεν είναι επιλογή. Είναι μία ακόμη παραίτηση και αποτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα για να εκπονήσει Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης , για να διοργανώνει παιχνίδια στη άμμο, να παραδίδει τιμητικές πλακέτες και να χρηματοδοτεί πλήθος παρόμοιων εκδηλώσεων , έτσι είναι υποχρεωμένος να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την συντήρηση και ανάδειξη των παραλιών μας. Αν έχεις πραγματικά στόχο την βελτίωση του προϊόντος το οποίο διαθέτεις , θα πρέπει κάθε χρόνο να προσθέτεις στοιχεία σε αυτό και όχι να αφαιρείς ακόμη και τα ελάχιστα τα οποία σου έχουν απομείνει.

Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν βασικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών. Αποτελούν μια πιστοποίηση υπηρεσιών. Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας επίγνωση της παντελούς ανικανότητάς της να βελτιώσει την τούρτα αποφάσισε να πετάξει και το κερασάκι».
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: Μέσα σε τρία χρόνια ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχασε και τις εφτά γαλάζιες σημαίες !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator