Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “Kiato Balkan Festival”

0Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ, το “Kiato Balkan Festival”, που έλαβε χώρα από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου στον Πεζόδρομο Μιαούλη. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων με ποικίλο περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Παγώνης, αναφέρθηκε στους στόχους της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου, που συνοψίζονται στην προσπάθεια για εξωστρέφεια με καινοτόμες δράσεις και στην προβολή του ονόματος του Κιάτου. Τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων για την οικονομική, πολιτιστική & κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαρίστησε τα καταστήματα που συμμετείχαν, το Δήμο Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μηκώνη για την υποστήριξη τους & τους χορηγούς. Εκ μέρους της Μηκώνης κος Δ. Ζάρκος, ευχαρίστησε τον κο Παγώνη και τον Εμπορικό Σύλλογο για αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβε και διαβεβαίωσε για τη μόνιμη συμπαράσταση του Δήμου και των φορέων του στις αναπτυξιακές ενέργειες του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο cafe – παιδότοπο «Bubble», με τον δεξιοτέχνη κρουστών Σόλη Μπαρκή, που παρουσίασε σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού το «Οι νότες το ‘σκασαν». Οι μικροί φίλοι έπαιξαν, έμαθαν πράγματα για τη μουσική και τα όργανα.

Στον πεζόδρομο Μιαούλη παρουσίασαν ο Πολιτιστικός – Εικαστικός Σύλλογος Μελάνθιος έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, σαπούνια, πίνακες και διάφορες άλλες δημιουργίες του.

Το Οινοποιείο Κτήμα Πυργάκη παρουσίασε τα κρασιά του και ο μελισσοκόμος Θεοδόσης Παπαδόπουλος το χρυσό μέλι του.

Πλούσιος μπουφές προσφέρθηκε από το «Κεμπάπ Κυριακίδης», το «Καλλίγευστον» και τους «Αφοί Μάλλιου», όπου οι επισκέπτες γεύτηκαν εξαιρετικές βαλκανικές γεύσεις, όπως κεμπάπ και πίτες, παγωτά με εξωτικές γεύσεις και άλλα.

Στο «Kounia Bella» προσφέρθηκαν τυριά τοπικών παραγωγών και μπύρα από την Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. “Canal Dive”.

Tο Λύκειον των Ελληνίδων, με παραδοσιακές φορεσιές, μας ταξίδεψε στην παράδοση παρουσιάζοντας χορούς από το Μοριά, τη Ρούμελη και τη Θράκη παρασύροντας τους επισκέπτες να μπουν και αυτοί στο χορό.

Το βράδυ της Παρασκευής γέμισε jazz μελωδίες με το World Music of Nana, με τους Nana Simopoulos, Γιώργο Πολυχρονάκο, Σόλη Μπαρκή, Sam Marlieri και Mary Ann McSweeney, στο «Kounia Bella».

Η βραδιά έκλεισε με μουσικές που παραπέμπουν στα Βερολινέζικα καμπαρέ του Μεσοπολέμου, στο «Kounia Bella».

Το Σάββατο, αν και ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός λόγω βροχής, δόθηκε η παράσταση κουκλοθέατρου της Λέσχης Κούκλας και Θεάτρου Σικυώνας, «Ο Σνούφι και ο κλέφτης των λουκάνικων», στο cafe - παιδότοπο «Bubble», όπου οι μικροί φίλοι και οι γονείς διασκέδασαν ιδιαίτερα.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν τοπικά κρασιά στην «Kounia Bella» & στο «Βυθό», και πολύ καλό φαγητό στο «Corner».

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ έκλεισε με το live «Ρίζες και Χρώματα» - «Ιστορία του μεζέ», με τον Κώστα Μάντζιο & την Άντζελα Ορφανού και την ορχήστρα τους, στο «Πεινάκιο», όπου όλοι απόλαυσαν μεζέδες συνδυαστικά με το ούζο Καϊτατζή και καφέ αμάν και αστικά τραγούδια, στήνοντας στο τέλος χορούς.

Η Κυριακή ξεκίνησε με το Παιδικό Τμήμα Εικαστικών του ΝΠΔΔ Μηκώνης και την επιμορφώτρια, καλλιτέχνη κα Βιργινία Φωτεινού, η οποία παρουσίασε έργα της στο cafe – παιδότοπο «Bubble». Λειτούργησε διαδραστικό εργαστήριο «Έλα να φτιάξουμε το δικό σου σταφύλι», όπου οι μικροί φίλοι με απλά υλικά κατασκεύασαν καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα τα σταφύλια.

Ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού Νεφέλη, με στολές που έφτιαξαν τα ίδια τα μέλη και είναι αυθεντικές Κορινθιακές Βλαχοπούλες, όπου κάποιες είναι 150 χρόνων, μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Η κα Αθανασούλη Έλενα, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφέλη ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου, τους επισκέπτες, τους χορευτές.

Κλείνοντας το επιτυχημένο τριήμερο Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Παγώνης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους φορείς πολιτισμού της πόλης που συμμετείχαν, παρουσιάζοντας τις εξαιρετικές δουλειές τους.

Η βραδιά έκλεισε στη «Δωδώνη» με το live του συγκροτήματος The Final Act που παρουσίασαν «πειραγμένες» διασκευές τραγουδιών, ανάμεσα στο κλασικό ροκ και στον Ελληνόφωνο Ροκ Ήχο.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους συντελεστές του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερη μνεία επιβάλλεται στους χορηγούς ονομαστικά: οι μεγάλοι χορηγοί ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ & τεχνική εταιρεία Πιστεύος Α.Ε., οι χορηγοί events επιχείρηση Υλικών Οικοδομών - Γυψοσανίδας – Μονώσεων Γαϊτάνης, Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. & Στυμφαλία ΑΕΒΕ Λέγγα και στους χορηγούς Πήγασος Λέγγα, Ούζο Καϊτατζή, επιχείρηση Best friends – Pet Market Τασινόπουλου, Alcyon Resort Hotel and Spa, Οπτικά «Όραση», Καφεκοπτείο Μούρτη & το φοροτεχνικό γραφείο «Anaptixis» Παπαβασιλείου Έλενας & Παπαβασιλείου Νίκου & στους θεματικούς χορηγούς τον πολιτικό μηχανικό Θοδωρή Μαρίνη και τον οινοποιό κο Αλεξόπουλο Βασίλειο.

Κλείνοντας, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ τα καταστήματα εστίασης, «Kounia Bella», «Bubble», «Πεινάκιο», «Δωδώνη», «Corner» και «Βυθό».

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “Kiato Balkan Festival”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator