Xάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους

0



Βρισκόμαστε ως χώρα προ ενός τρομακτικού αδιεξόδου με ευθύνη της κυβέρνησης. Η αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε, που απορρίφθηκε από τον Τσακαλώτο, είναι το λιγότερο κακό σε σχέση με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Ακόμη και η καλύτερη λύση που πιθανώς διαπραγματεύεται ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που ήλπιζαν οι 153 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν νέο μνημόνιο χωρίς καμιά δέσμευση για το χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ, είναι εξοργισμένοι με τον πρωθυπουργό, και κυρίως με τον Ευκλ. Τσακαλώτο. Κάποιοι δεν αποκλείουν να υπάρξει «ανθρωποθυσία», να καρατομήσουν δηλαδή τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βγει από το κάδρο ο ίδιος ο Τσίπρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των βουλευτών χρησιμοποιούν απαξιωτικές και άκρως προσβλητικές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Στη λιγότερο σκληρή κριτική λένε ότι ο Τσίπρας και το επιτελείο στο Μαξίμου τους έχουν κοροϊδέψει, τους έχουν εξαπατήσει και οι ίδιοι δεν μπορούν να βγουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να μιλήσουν. «Εμείς δεχθήκαμε περικοπές στις συντάξεις, τσακίσαμε τη μεσαία τάξη για να έχουμε να λέμε ότι κερδίσαμε τη ρύθμιση του χρέους. Και τώρα μαθαίνουμε ότι οι Μανδαρίνοι του Μαξίμου δεν ξέρουν τι θέλουν και τι κάνουν».

Είναι η επιεικέστερη κουβέντα που κάνουν στοχοποιώντας τέσσερα, βασικά στελέχη. Τον Τσίπρα για τις απάτες και τις αυταπάτες του. Τον Τζανακόπουλο για το προκλητικό και αυτάρεσκο ύφος του και για τις παταγωδώς αποτυχημένες προβλέψεις του. Τον Τσακαλώτο γιατί ένας υπουργός κρίνεται από την επιτυχία στη δουλειά που του έχει ανατεθεί, κι αυτός είναι παντελώς αποτυχημένος. Και την Έφη Αχτσιόγλου για το συνταξιοδοτικό που θεωρείται η μεγάλη πληγή του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.

Ανεξαρτήτως αν όλοι βλέπουμε ότι η στάση του Σόιμπλε είναι απαράδεκτη και προκλητική ή αν η κυβέρνηση στοχοποιεί και τον Μητσοτάκη για να ξεφύγει, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές έχουν μείνει άναυδοι με αυτά που ακούνε μετά το ναυάγιο στο Eurogroup. Και φοβούνται μην κληθούν κάποια στιγμή να ψηφίσουν «μνημόνιο χρέους», δηλαδή νέα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τα πλεονάσματα ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους.

Πληροφορίες λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δημοσκοπικά, κάτι που θα φανεί σε μετρήσεις που θα δημοσιευτούν σύντομα. Και κάποιοι δεν αποκλείουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, να υπάρξουν γεγονότα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Αλλά και προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και για τους συμπολιτευόμενους βουλευτές που έχουν μείνει «παγάκια» και ντρέπονται ακόμη και στην τηλεόραση να βγουν γιατί δεν έχουν πολλά να πουν.

Η κυβέρνηση ξέρει να παίζει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, οπότε μην απορήσετε αν δείτε κανένα «σκάνδαλο» ή να γράφουν αρλούμπες τα πληρωμένα Συριζάκια της παραδημοσιογραφίας για να προκαλέσουν συζητήσεις. Ελπίζουμε, πάντως, να μην στηθεί κανένα πιο… επικίνδυνο παιχνίδι αποπροσανατολισμού που θα κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα. Μην ξεχνάμε τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με τους μπαχαλάκηδες στις φοιτητικές εκλογές. Πολύ θα βόλευε την κυβέρνηση μια κατάσταση χάους, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάτι που θα προκαλούσε πανελλήνιο σοκ και θα κοίμιζε τον κόσμο.

Ελπίζουμε μόνο να επιτεθούν απλά στους γνωστούς στόχους: Κυριάκο, Σαμαρά, Στουρνάρα, Φώφη κ.λπ και να μην κάνουν κάτι χειρότερο. Γιατί είναι ικανοί για όλα. Το πληγωμένο λιοντάρι είναι και πιο επικίνδυνο. Κι αυτοί τώρα χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Xάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator