ΠΕΥΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Ιδού η χαμένη ευκαιρία !!!

0Ποιος δε θυμάται την περίφημη αντιπυρική προστασία των δημοτικών δασών «Μαγούλας» και «Πευκιά» Κάτω Διμηνιού;

Ποιος δε θυμάται τι κινητοποιήσεις  και τι αγώνες είχαν γίνει ιδιαίτερα  από τους κατοίκους της περιοχής του «Πευκιά» Κάτω Διμηνιού για την προστασία του (δείτε εδώ) όταν ο Δήμος είχε αποφασίσει να επέμβει για να κόψει κάποια επικίνδυνα πεύκα;;;

Τελικά το μόνο που έκανε ήταν η κοπή περίπου δέκα πεύκων, η δενδροφύτευση είκοσι νέων, μια τεχνική βροχή που σήμερα δε λειτουργεί και ο πευκιάς είναι παρατημένος στο κακό του το χάλι με τα μισά νέα πεύκα ξεραμένα.
Και όλα αυτά έγιναν λόγω του προγράμματος «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α.) όπου μπορούσαμε να επενδύσουμε 209.875 ευρώ στα δύο αλσύλλια. Αντί αυτού χρησιμοποιήθηκε ένα ποσό για δήθεν αντιπυρική προστασία και τα υπόλοιπα χρήματα πήγαν για GPS στα οχήματα του Δήμου !!! Καλά και τα GPS αλλά η ευκαιρία για την αξιοποίηση του Πευκιά πήγε περίπατο.

Αυτό κι αν είναι περιβαλλοντική ανάπτυξη !!!

Υ.Γ.1 Να θυμίσουμε ότι με δική μας παρέμβαση τότε (δείτε εδώ) είχαμε αναγκάσει τη Δημοτική Αρχή να αποκλείσει την είσοδο στα αυτοκίνητα (δείτε εδώ) που είχαν μετατρέψει το αλσύλλιο σε πάρκινγκ.

Υ.Γ. 2 Η φωτογραφία είναι δική μας από το 2015... επισκέπτης κάνει την ανάγκη του στο χώρο στάθμευσης στον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού. Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και σήμερα 4 χρόνια μετά.
Δημοσίευση: Απριλίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΥΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Ιδού η χαμένη ευκαιρία !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator