Ο Πολιτιστικός σύλλογος Παλαίχθων Κορίνθου διοργανώνει εκδρομή στους Δελφούς

0



«Τι σοι εκιθάρισεν Απόλλων;»

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας , τους Δελφούς. Ο ομφαλός της γης, που λειτούργησε ως πανελλήνιο ιερό και ξακουστό μαντείο, ήταν αρχικά αφιερωμένος στην θεότητα της Γης και αργότερα στον Απόλλωνα. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, αφού θεωρείται πως το μαντείο χρησμοδότησε για την Αργοναυτική εκστρατεία, τον Τρωικό πόλεμο αλλά και τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνος.

Κατά την επίσκεψή μας θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε την πορεία των προσκυνητών που προσέτρεχαν στο ιερό ανά τους αιώνες, θέλοντας να ρωτήσουν σχετικά με όσα θα έφερνε το μέλλον αλλά και να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους.

Στην ξενάγησή μας στον χώρο θα ακούσουμε για την διαδικασία της χρησμοδότησης, τις αποφράδες ημέρες, την Κασταλία πηγή και το ιερό χάσμα. Θα θαυμάσουμε το ναό του Απόλλωνος και τους περίφημους «θησαυρούς». Θα μάθουμε για τα Πύθια και τους αγώνες που λάμβαναν χώρα στο στάδιο και το θέατρο. Τι να σήμαινε άραγε το περίφημο ΕΙ και ποιες ήταν οι προτροπές του θεού στους επισκέπτες; Από πού προέρχεται το όνομα Απόλλων και πώς συνδέθηκε με το φυτό δάφνη;

Ο Ηνίοχος, το περίφημο άγαλμα με τους πολλαπλούς συμβολισμούς, κεντρικό έκθεμα του μουσείου, οι Κούροι, υλική απόδοση του νοήματος «καλός καγαθός» και το μυθικό τέρας Σφίγγα, θα μας δώσουν το έναυσμα να συζητήσουμε σχετικά με τα ιδεώδη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματία ξεναγό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ενημέρωσης σχετικά με την ιστορία των περιοχών από όπου διερχόμαστε.

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ (μετακίνηση και ξενάγηση)

Εισιτήριο αρχαιολογικού χώρου και μουσείου: Ενιαίο 12 ευρώ, μειωμένο 6 ευρώ (φοιτητές, επισκέπτες άνω των 65 ετών)

Για τις κατηγορίες των επισκεπτών που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο (άνεργοι, νέοι έως 18 ετών, πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι γονείς κλπ) πληροφορίες παρέχονται στον σύνδεσμο:

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2507
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Πολιτιστικός σύλλογος Παλαίχθων Κορίνθου διοργανώνει εκδρομή στους Δελφούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator