ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

0Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Τσίπρας με μία δημόσια ανακοίνωσή του απέδειξε ότι στην παρούσα Δημοκρατία μας ένας εν ενεργεία Αξιωματικός μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό σε λιγότερο από ένα 24ωρο, νόμιμα. Ανεξάρτητα από τις στρατιωτικές ικανότητες του νέου Υπουργού Άμυνας, ένας νέος ορίζοντας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων διαγράφτηκε με τις πράξεις του κ.Τσίπρα και τη δυνατότητα πλέον να μεταπίπτουν οι στρατιωτικοί σε πολιτικούς μέσα σε ώρες. Είναι και αυτό ίσως ένα δείγμα ότι η βρώμικη Μεταπολίτευση ξεψυχά δίνοντας τη θέση της σε μία πιο ελεύθερη Ελλάδα. Τώρα για το σοβαρό σκοπό αποστρατείας του κ.Αποστολάκη για να ενταχθεί στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζουμε ότι επιδέχεται πολιτικής ανάλυσης. Θα φανεί σύντομα ο σκοπός της πράξης του κ.Τσίπρα και ελπίζουμε να διαψευστούμε στη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ασφαλώς για κάθε στρατιωτικό σύμφωνα με το Σύνταγμα και το άρθρο 29 "Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.", αλλά σύμφωνα με το προηγούμενο του Ναυάρχου ε.α. κ.Αποστολάκη όλα μπορούν να συμβούν νόμιμα μέσα σε 24 ώρες στην Ελλάδα. Ο πολιτικός Αποστολάκης που φυσικά δεν είναι στρατιώτης αλλά Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και δεν είχε κανένα πολιτικό καθήκον να υπερασπίζεται τον κ.Τσίπρα μένει να αποδείξει στην πράξη τις πολιτικές του ικανότητες και να μην κρύβεται πίσω από την τιμημένη στολή που φορούσε μέχρι χθες. Θα φανεί πολύ σύντομα όταν θα κληθεί να διαχειριστεί πολιτικά τις επερχόμενες κρίσεις προσώπων και καταστάσεων, τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα σύνορα. Ευχόμαστε πραγματικά να πετύχει για το καλό της πατρίδας γιατί δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γίνει αν αποτύχει πολιτικά.

Ο κ.Τσίπρας είναι προφανές ότι αναζητά την εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική αποσταθεροποίηση που επιφέρει με το να μην διεξάγει εκλογές μετά την εικονική διάλυση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα όπου διαβάλλει τα άλλα πολιτικά κόμματα για να επιβιώσει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Ελπίζουμε να μην φθάσει στο σημείο και να καλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις να επιβάλουν την τάξη στο εσωτερικό της χώρας, όπως δημοσιεύματα στο παρελθόν έφεραν ακόμα και τον νυν αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτόταν, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης το 2008 και τα επεισόδια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Στην Ελλάδα όλα μπορούν να γίνουν τελικά. Δυστυχώς, συνήθως, εις βάρος της χώρας και του λαού.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator