Ο Σ.Ε.Γ.Ε.Σ για το σουβλάκι καλαμάκι στην παραλία του Κιάτου

0
Η επιστολή του προέδρου του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ που λάβαμε σχετικά με την πρόσκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου για τα θέματα που προκύπτουν και αναδεικνύουμε από το ιστολόγιό μας όσον αφορά κάποιες επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης του Κιάτου:


"Αγαπητέ Κώστα (και όχι Φίλε προς το παρόν, γιατί δεν χρειάζεται γλείψιμο)

Το θέμα που ανέδειξες και αφορά κατάστημα Εστίασης του Κιάτου, μας απασχόλησε στο Σ.Ε.Γ.Ε.Σ ως άμεσα εμπλεκόμενους και αναζητήσαμε να έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν τους πελάτες μας.

Βεβαίως και καλώς αναδεικνύονται θέματα τιμών, αν και είναι πιο ειδικά και όχι τόσο γενικά τα κριτήρια που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, κόστος λειτουργίας, κόστος υλικού, ποσότητα σε γρ. ποιότητα, παροχές κ.λ.π. Θα προσπαθήσω όμως να θέσω τις βάσεις ως προς την ουσία της διάστασης που πήρε το θέμα, τις τοπικές παθογένειες και την προσπάθεια εκμετάλλευσης από «πλιατσικολόγους». Αυτούς οι οποίοι ψάχνουν με κάθε ευκαιρία να ψαρέψουν σε ξένα νερά και να ανακατεύονται εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Ο Μεγαλοπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου, αφού μας εξηγήσει πρώτα τον λόγο για τον οποίο δεν περιορίζεται στα του οίκου του, πιστοποιήσει την ειδικότητά του στην κοστολόγηση προϊόντων και στα αγορανομικά θέματα, την αναγωγή του σε ελεγκτή παραποιώντας τις αρμόδιες αρχές, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν (βλέπε αναφορές του ως πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΣΕΕ) την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και ελεύθερης βούλησης του καταναλωτή για επιλογή και την όψιμη ευαισθησία του για τον κλάδο της Εστίασης, ας καθίσει στον «θρόνο» του εκεί όπου έχει αρμοδιότητα. Και αν παρ΄ ελπίδα μάθει τι εστί κατάστημα Υ.Ε., ποιοι είναι οι όροι και κανόνες λειτουργίας του ίσως και να ανοίξει ένα και τότε αν θέλει ας έρθει να τον γράψουμε μέλος και να αποκτήσει «οφίτσια» ειδικού στο Σωματείο!

Μπορεί βέβαια να έψαχνε να βρει ένα τρόπο (πέραν του σύντομου και απλού) για να έρθει σε επαφή με εσένα και την δημοφιλή σελίδα σου Κώστα, ή ίσως τρόπο να προβληθεί στις πλάτες άλλων και έτσι να θέλησε να αρπάξει το πιασάρικο θέμα της «τοπικής Μυκόνου» απ΄ τα μαλλιά, για να δείξει ότι κάτι κάνει κι΄ αυτός. Έρχονται εκλογές!!! τον Δεκέμβριο βλέπεις και πρέπει να δικαιολογήσει την είσπραξη συνδρομών από μέλη του κλάδου.

Είναι διαπιστωμένος ο καλοπροέραιτος τρόπος σκέψης σου Κώστα και καλό θα είναι να βρεθείς μαζί του και να τα πείτε! (που ξέρεις μπορεί να σου κάνει και μαθήματα αγοράς και δημοσιογραφίας όπως κάνει σε μας μαθήματα επιχειρηματικότητας) Αλλά δεν νομίζω να περίμενες κάποιον άλλον που θέλει να παίξει σε δύο ταμπλό, να σε κυκλοφορήσει στην πιάτσα!!!

Το θέμα των τιμών είναι κάτι που αυτορυθμίζεται στην αγορά και δεν υπάρχει κανείς ο οποίος θα ξεφύγει από την ένστικτη αποδοχή ή απόρριψη του πελάτη αν το προϊόν δεν ανταποκρίνεται ως αξία!

Με εκτίμηση
Χρήστος Ντούσικος"
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Σ.Ε.Γ.Ε.Σ για το σουβλάκι καλαμάκι στην παραλία του Κιάτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator