Νίκος Ταγαράς: «Ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός για όλη την Κορινθία»

0«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο νομός Κορινθίας εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή καθώς αποκτά συνολικά για πρώτη φορά, για όλους τους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες, σύγχρονο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Δηλαδή μπαίνει τάξη στον χώρο, με κανόνες και ασφάλεια Δικαίου για τους πολίτες και την Πολιτεία!

Στο εμβληματικό για όλη τη χώρα Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό τα 401,05 εκατ. €, προβλέπουμε την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων στους εξής Δήμους του νομού μας:

· Δήμος Κορινθίων (Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας),

· Δήμος Βέλου – Βόχας (Δημοτικές Ενότητες Βέλου και Βόχας)

· Δήμος Σικυωνίων (Δημοτικές Ενότητες Σικυωνίων, Φενεού και Στυμφαλίας)

· Δήμος Νεμέας (Δημοτική Ενότητα Νεμέας).

Τα εν λόγω Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια έχουν προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3,5 εκατ. €

Επίσης, ήδη, από τον φετινό Σεπτέμβριο έχει προκηρυχθεί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων (Δημοτική Ενότητα Κορινθίων και Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου – Περαχώρας).

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Κορινθίων του Δήμου Κορινθίων, ενώ ταυτόχρονα για όλες τις υπόλοιπες περιοχές είναι σε εξέλιξη η έγκριση των Γενικών Πολεοδομικών τους Σχεδίων (ΓΠΣ) όπως και των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ).

Μπαίνει τάξη στον χώρο με σαφείς κανόνες και ασφάλεια δικαίου

Να σημειώσω ότι η σπουδαιότητα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων όπως και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων έγκειται στο ότι πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και πλήρεις μελέτες που καθορίζουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών. Ταυτόχρονα, προβλέπουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί το προαπαιτούμενο για ό,τι πρόκειται, πρέπει και μπορεί να κατασκευασθεί στον νομό μας, είτε αφορά σε επένδυση, είτε σε έργο υποδομής, είτε σε ιδιωτική ή δημόσια χρήση ακινήτου.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν από αυτό το εμβληματικό Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων που αφορά σε πάνω από το 70% της χώρας να λείπει η Κορινθία. Όχι μόνον γιατί η Χωροταξία και το Αστικό Περιβάλλον είναι ο δικός μου τομέας ευθύνης στην Κυβέρνηση, αλλά και γιατί ως Κορίνθιος, ως πολιτικός μηχανικός και ως πρώην αυτοδιοικητικός, έχω βαθιά γνώση για τα προβλήματα, για την επίλυσή τους, αλλά και για τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας».
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 21, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: «Ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός για όλη την Κορινθία»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator