Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτήθηκε η εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

0Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτήθηκε η εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Αφορά και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού)

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος την ένταξη στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και την χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου, δηλαδή Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά και αποτελεί άλλο ένα ευδόκιμο αποτέλεσμα, της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων στις σύντομες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, τα οποία αφενός καθορίζουν με σαφήνεια τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, τις περιοχές προστασίας ή ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, τις οριοθετήσεις ρεμάτων και άλλα σημαντικά στοιχεία του αστικού ή περιαστικού περιβάλλοντος, αφετέρου προβλέπουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και αποτελούν το προαπαιτούμενο για πρόκειται, πρέπει ή μπορεί να κατασκευαστεί και αφορά σε επένδυση ή έργο υποδομής.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για την παραγωγική συνεργασία που υφίσταται μεταξύ τους, αλλά και για την καθοριστική συμβολή του στην ένταξη και χρηματοδότηση του νευραλγικού για την ανάπτυξη του δήμου, έργου.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτήθηκε η εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator