Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΖΗΜΙΑ 7,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ" - ΒΙΝΤΕΟ

0




Με οριακή πλειοψηφία (16-14) εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την πολυετή δέσμευση πιστώσεων στον προϋπολογισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού μέσω ΣΔΙΤ.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής σημαίνει ουσιαστικά ότι ο Δήμος θα πληρώσει 7.337.160 € σε βάθος 12ετίας στον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι ο Δήμος με απολογιστικά στοιχεία του 2019 πληρώνει κάθε χρόνο 1.210.000€ (ΔΕΗ, αποδοχές προσωπικού, αντικαταστάσεις λαμπτήρων, συντηρήσεις κλπ) με τάση μάλιστα μείωσης λόγω τοποθέτησης led σε μεγάλο μέρος των λαμπτήρων.

► Με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ο διαγωνισμός που πρόκειται να γίνει θα ξεκινήσει από το ύψος των 1.822.736€, ήτοι 611.430€ επιπλέον κάθε χρόνο. Ήτοι στα 12 χρόνια που θα είναι η σύμβαση ο Δήμος θα πληρώσει παραπάνω 7.337.160€.

► Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην πρόταση αυτή διότι ουσιαστικά και τυπικά ο εργολάβος που θα αναδειχθεί θα κερδίσει υπέρμετρα, ενώ επιπλέον την εξοικονόμηση ενέργειας (ποσοστό 68%) θα την καρπωθεί ο ίδιος.

Σε τέτοιες λογικές είμαστε κάθετα αντίθετοι.

► Δηλώνουμε ότι εμείς ως επόμενη Δημοτική Αρχή, θα αναθεωρήσουμε τη σύμβαση που θα προκύψει από το διαγωνισμό με τους επαχθείς για το Δήμο όρους.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/09/2021
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΖΗΜΙΑ 7,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator