ΚΙΑΤΟ: Αιχμηρή ανακοίνωση Ζαχαρόπουλου για τη σιωπή Σταματόπουλου στο θέμα του νερού της Στυμφαλίας

0



Η στάση του δημάρχου Σικυωνίων και προέδρου της ΔΕΥΑΣ Σπύρου Σταματόπουλου που απέφυγε να πάρει θέση σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα γύρω από την υδροδότηση του Κιάτου και των όμορων χωριών έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Εκτός από την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παπαγεωργίου χτες στο θέμα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ζαχαρόπουλος:

«Ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου [ζήλεψε βλέπετε την δόξα του Λουκασένκο] το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στα ζητήματα του νερού, σε όλη την έκταση του Δήμου, έχει κρυφτεί στα «λαγούμια» και προσπαθεί να γλυτώσει από την αγανάκτηση των πολιτών που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση με γελοίες ανακοινώσεις», αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σικυωνίων. Ο Δήμος Κορινθίων εκδίδει ανακοινώσεις προς τους Δημότες του για περιορισμό της κατανάλωσης του νερού γιατί «στέρεψαν» οι πηγές της Στυμφαλίας και για πρόσμιξη του νερού με νερό από τα πηγάδια που είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση.

Αντίστοιχα οι κάτοικοι της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων,εδώ και πολλά χρόνια,κατανάλωναν και καταναλώνουν νερό από γεωτρήσεις κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Χρειάστηκαν καταγγελίες ιδιωτών, και του υποφαινόμενου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από νοσηλεία παιδιών σε Νοσοκομεία, λόγω της ακαταλληλότητας του νερού, τις ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία και τις πειθαρχικές διώξεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να αναγκαστεί ο Δήμος Σικυωνίων να ενημερώσει τους πολίτες.

Στην Κοινότητα Διμηνιού οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση από την έλλειψη επάρκειας αλλά και καθαρού νερού, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε νέες καταγγελίες προς την Εισαγγελία Κορίνθου και της αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Παρόμοια σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων, χωρίς να τους «ακούει» κανένας.

Η γεώτρηση στη θέση «Λάζος-Σκάλες» Κεφαλαρίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τεχνική γεωλογική έκθεση, «επιφέρει άντληση ιλύος και αργίλου, με αποτέλεσμα το νερό να καθίσταται ακατάλληλο για υδρευτική χρήση»

Οι κάτοικοι των όμορων Κοινοτήτων με την λίμνη Στυμφαλίας δικαιολογημένα διαμαρτύρονται γιε την έλλειψη νερού για ύδρευση και για άρδευση. [Αλήθεια πόσες φορές τα 11 τελευταία χρόνια η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων έχει εξαγγείλει την κατασκευή των υδρευτικών και αρδευτικών έργων στην περιοχή της Στυμφαλίας;]

Εδώ δεν μιλάμε για παραλείψεις, αλλά για εγκληματικές ενέργειες του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και προέδρου της ΔΕΥΑΣ.

Τον λόγο έχουν πλέον, πέραν από τους πολίτες, οι Υγειονομικές, Εισαγγελικές αρχές και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας»
, καταλήγει ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Αιχμηρή ανακοίνωση Ζαχαρόπουλου για τη σιωπή Σταματόπουλου στο θέμα του νερού της Στυμφαλίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator