Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;"

0Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων.

Σήμερα κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου προϋπολογισμού 1.230.000 €, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, στον πρώτο μειοδότη με 45,8% έκπτωση. Ένα πολύπαθο έργο που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

► Πέντε σοβαρά ερωτήματα γεννώνται για τη Δημοτική Αρχή.

Πρώτον: Για ποιο λόγο ακύρωσε στο τέλος του 2020 τον πρώτο διαγωνισμό αφήνοντας εσκεμμένα να εκπνεύσει η προθεσμία ισχύος των προσφορών των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων και των εγγυητικών επιστολών τους; Σημειώνουμε ότι οι προσφερθείσες τότε εκπτώσεις ήταν του πρώτου μειοδότη 55,01% και του δεύτερου 51,20%.

Δεύτερον: Διαβάζουμε στο πρακτικό της επιτροπής ότι κλήθηκαν δύο διαγωνιζόμενοι να συμπληρώσουν – διευκρινίσουν δικαιολογητικά των προσφορών τους. Και σωστά έπραξε η Επιτροπή. Για ποιο λόγο δεν το έπραξε η Δημοτική Αρχή και σε προηγούμενο, μόλις πρόσφατο, έργο Συντήρησης δημοτικών κτιρίων 629.543€ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, όταν ως μειοψηφία ζητήσαμε να γίνει το ίδιο και αρνήθηκαν για τρεις διαγωνιζόμενους, ζημιώνοντας το Δήμο με 142.000€;

Εμείς ως παράταξη σε τέτοια παιχνίδια με τους εργολάβους δεν μπαίνουμε. Απέχουμε από τέτοιους είδους πρακτικές και τις καταδικάζουμε.

Τρίτον: Για άλλη μία φορά (την τρίτη κατά σειρά, μετά το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου 250.000€ και τη Συντήρηση Δημοτικών κτιρίων 142.000€) ζημιώνεται ο Δήμος Κορινθίων 113.283€ με τις τακτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα στον πρώτο διαγωνισμό του Ιουνίου 2019 η έκπτωση ήταν 55,01% , ενώ στον πρόσφατο η έκπτωση 45,80%. Είχαμε κάνει σχετική αναφορά τον Μάρτιο 2021.

Τέταρτον: Εξακολουθεί ο κίνδυνος του έργου για το ΕΣΠΑ λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης απορρόφησης πιστώσεων.

Πέμπτον: Μετά από όλες αυτές τις παλινωδίες έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις αν τελικά το έργο προχωρήσει μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους. Ο Δήμος βέβαια όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης πληρώνει εξ ιδίων σημαντικά ενοίκια για χώρους οι οποίοι δεν είναι και οι καλύτεροι για τα βρέφη και νήπια.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14/06/2021
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator