Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της Landis+Gyr για τη νέα επένδυση στην Κόρινθο

0



Στην Ελλάδα αντί τη Ρουμανία η νέα μονάδα παραγωγής της εταιρείας που θα δημιουργήσει 170 νέες θέσεις εργασίας

Protagon Team

Τηλεδιάσκεψη για τη νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου της Landis+Gyr στην Κόρινθο (εταιρείας με πωλήσεις ύφους  1,8 δισ. δολ., η οποία λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην περιοχή με 500 εργαζόμενους), είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός με στελέχη της πολυεθνικής – παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας (δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς).
Κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές, η Landis+Gyr επέλεξε για τη νέα της επένδυση την Ελλάδα αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφασή της.
Η νέα μονάδα στην Κόρινθο θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους.
Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τα στελέχη της εταιρείας για τη νέα επένδυση και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου κατά τη συνομιλία τους επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, η κρίση λόγω κορονοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην “πράσινη ενέργεια”.
Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει το γεγονός ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.
Παράλληλα έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της Landis+Gyr στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο.



Το υφιστάμενο εργοστάσιο της Landis + Gyr στην Ελλάδα (φωτογραφία πάνω)  εξάγει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών  FOCUS. Απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετήσιες πωλήσεις (εξαγωγές)  άνω των 90 εκατ. ευρώ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού,, Αλέξης Πατέλης και εκ μέρους της «Landis+Gyr», ο Group CEO Werner Lieberherr, η Executive Vice President Susanne Seitz, ο Vice President, Supply Chain & Operations Adrian Theiler και ο Managing Director Greece, Αριστείδης Παππάς.
Δημοσίευση: Απριλίου 08, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της Landis+Gyr για τη νέα επένδυση στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator