Φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ: "Θέλω να νιώθω ασφαλής όταν μοιράζομαι τη γνώμη μου"

0



Διαβάστε τι αναρτησε ο Άρης στον προσωπικό του τοίχο φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ .
Αξίζει να το διαβάσετε για να καταλάβετε κάτω υπό ποιες συνθήκες γίνονται οι συνελεύσεις και γιατί οι ακροαριστερες φοιτητικές οργανώσεις συντηρούν αυτό το στρατό χρησιμοποιώντας βία λεκτική και φυσική με οργισμένους τραμπούκους που έχουν επιβάλλει το δικό τους δίκιο.


Θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα όπου κι αν βρίσκομαι.
Θέλω να νιώθω ασφαλής όταν μοιράζομαι τη γνώμη μου.
Θέλω να ψηφίζω για θέματα που με αφορούν, αλλά δεν έχω το χρόνο και τη δυνατότητα λόγω εργασίας να είμαι παρόν σε κάθε γενική συνέλευση.
Θέλω η αστυνομία να μη χρειάζεται στο πανεπιστήμιο.
Θέλω η ανομία μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ να ανήκει στο παρελθόν.
Δεν θέλω να υπάρχουν επικύνδυνοι τραμπούκοι να λογοκρίνουν όσους διαφωνούν μαζί τους. Και αυτό που ζήσαμε σήμερα στην γενική συνέλευση σίγουρα δεν είναι άσυλο ιδεών.

Οι αντιεξουσιαστές που είδα σήμερα είναι απειλή για την ελευθερία του λόγου. Αυτά τα φαινόμενα είναι σκοτεινά και ντροπιαστικά για μια δημοκρατική κοινωνία.

Για αυτούς και μερικούς ακόμα λόγους πήγα στο πανεπιστήμιο σήμερα, προκειμένου να πω το δικό μου ΟΧΙ στην κατάληψη και να ταχθώ υπέρ του πλαισίου για ηλεκτρονική ψηφοφορία των φοιτητών.

Χαίρομαι πολύ που κέρδισε η κοινή λογική, παρά την έντονη τρομοκρατία.

Περισσότερες σκέψεις / λεπτομέρειες:
------------------
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει ξεκινήσει ένα κίνημα, το οποίο εγώ θα χαρακτήριζα κίνημα κοινής λογικής.

Όλο και περισσότεροι φοιτητές στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, τοποθετούνται ενεργά κατά των καταλήψεων και κυριότερα κατά της ανομίας και πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα εκφράζοντας δημοκρατικά την άποψή τους.

Οι ακρο-αριστερές παρατάξεις και οι αντεξουσιαστές τάσσονται υπέρ των καταλήψεων αναφορικά με 2 κύρια ζητήματα:
- Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
- Την διαγραφή των φοιτητών σε ν+2 χρόνια

Παράλληλα βέβαια, εφευρίσκουν πολλά περισσότερα αίτια διαμαρτυρίας για διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Τα ζητήματα αυτά έχουν λογική, αλλά δεν έχουν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μπορεί ο καθένας να διαμαρτυρηθεί για τα συγκεκριμένα θέματα, χωρίς να επηρεάζει την ζωή των συμφοιτητών του με καταλήψεις, βανδαλισμούς και επεισόδια.

Σήμερα βρισκόμουν στην γενική συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ και το βασικό πράγμα που έχω να καταγγείλω είναι οι βίαιες και αποτρόπαιες συμπεριφορές των αντιεξουσιαστών που ήθελαν να απιοσιωπήσουν τους φοιτητές που ήρθαν να ψηφίσουν κατά της κατάληψης. Μάλιστα, όπως έχει δημοσιευτεί και σε βίντεο, επιτέθηκαν σε άτομα με τα οποία διαφωνούσαν. Και δεν θα ήταν υπερβολή να κάνει κανείς την εικασία πως έχουν στοχοποιήσει τα άτομα που βγήκαν και μίλησαν.

Το άσυλο δεν εξυπηρετεί τον φοιτητή. Εξυπηρετεί μια βίαιη και σκοτεινή μειοψηφία. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκαν σε απλούς φοιτητές που με ειρηνικό τρόπο εξέφρασαν τις απόψεις τους. Το άσυλο εξυπηρετεί τους λίγους που θέλουν να αποσιωπήσουν τους πολλούς.

Το κίνημα των φοιτητών που τάσσονται κατά της ανομίας στα πανεπιστήμια και υπέρ της κοινής λογικής, σημείωσε μια νίκη σήμερα. Χαίρομαι που ήμουν εκεί μαζί με άλλους 239 συμφοιτητές και που με θάρρος υποστηρίξαμε αυτό που πιστεύαμε. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας φέρει πιο κοντά στην πραγματική ελευθερία του λόγου και στο άσυλο ιδεών.

Ο Αρης σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ .
Σήμερα μαζ μίε τους συμφοιτητές του πέτυχε μια νίκη στον πόλεμο των ιδεών.
Έκανε αυτό που του έλεγε η καρδιά του , συμμετείχε , δεν φοβήθηκε .
Δεν φοβήθηκε να θέλει το πανεπιστήμιο να είναι άσυλο ιδεών και όχι ανομίας.
Δεν φοβήθηκε να δώσει την ψήφο στο μάθημα και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Δεν φοβήθηκε να δώσει μια μάχη με τον τραμπουκισμο και το κατεστημένο του πανεπιστημίου.
Δεν φοβήθηκε να είναι με τη λογική και με τους φοιτητές που πραγματικά θέλουν τα πανεπιστήμια να είναι ελεύθερα από αστυνομία και ταραχοποιους.

Αυτοί που μια ζωή που διαφεντεύουν τα πανεπιστήμια ας ξαναπάνε στις γιάφκες και στα υπόγεια που έχουν συνηθίσει με τις σκοτεινές τους ιδέες και ας αφήσουν την τρομοκρατία εκτός των χώρων του Πανεπιστημίου.

Την επόμενη φορά που οι πολλοί δεν θα φοβηθούν τους τραμπούκους το αποτέλεσμα δεν θα είναι 240 με 230 αλλά 2000 με 230.
Γιατί αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό των φοιτητών που θέλουν να γίνουν μαθήματα , να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν.
Καιρός είναι οι πολλοί να διεκδικήσουν αυτό που τους έχουν βίαια στερήσει.

Για την ιστορία η συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ ψήφισε κατά της κατάληψης και υπέρ οι επόμενες ψηφοφορίες να διεξάγονται ηλεκτρονικά που η συμμετοχή θα είναι δεκαπλάσια και λεκτική και φυσική βία δεν θα έχουν θέση.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ: "Θέλω να νιώθω ασφαλής όταν μοιράζομαι τη γνώμη μου""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator