Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ Ή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

0


Την Τετάρτη 20 Νοέμβρη στο Άνω Διμηνιό η τοπική κοινότητα είχε προγραμματίσει λαϊκή συνέλευση με θέμα το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.Τι ποιο φυσιολογικό να παρευρεθώ με τον θεσμικό μου ρόλο (δημοτικός σύμβουλος ,επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού) άσχετα εάν είχα πρόσκληση η όχι από τον πρόεδρο της κοινότητας. Οι προσκλήσεις για εμένα είναι πέρα ως πέρα τυπικές. Σε λαϊκή συνέλευση με θέμα μάλιστα προβλήματα συνδημοτών είναι καθήκον να παρευρίσκεσαι όταν μάλιστα θες να ασχοληθείς σοβαρά με τα κοινά. Μέσα από λαϊκές συνελεύσεις μπορείς να αναπτύξεις τον διάλογο με την τοπική κοινωνία να μάθεις από πρώτο χέρι τα τοπικά προβλήματα και να τα αναδείξεις και να προσπαθήσεις να τα λύσεις. Χωρίς την συμμετοχή των δημοτών δεν μπορεί να λύσει προβλήματα κανένας δήμος και καμία δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι ζητούμενο οι ενεργοί πολίτες.

Πηγαίνοντας στην αίθουσα που γινόταν η λαϊκή συνέλευση εντυπωσιάστηκα από την συμμετοχή του κόσμου και αισθάνθηκα πως μέσα από τέτοιες συνελεύσεις πραγματικά μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα προς όφελος της κοινότητας. Ενθουσιάστηκα από την συμμετοχή γιατί πριν μια εβδομάδα είχα ζήσει την τραγική εικόνα της συνέλευσης των κατοίκων της πόλης του Κιάτου που είχε παρόντες περίπου είκοσι συμπολίτες μου.

Νομίζω πως αξίζουν συγχαρητήρια στο τοπικό συμβούλιο του Άνω Διμηνιού για την τόσο μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της κοινότητας ,τους εύχομαι να είναι πάντα δραστήριοι ενεργοί και να καλούν τουλάχιστον κάθε τρίμηνο τους κατοίκους σε λαϊκές συνελεύσεις άσχετα εάν το άρθρο 86 στο πρόγραμμα Κλεισθένης προβλέπει τουλάχιστον μια φορά κατ έτος.

Στην συνέλευση από πλευράς δημοτικών συμβούλων ήταν ο δήμαρχος κ.Σ.Σταματόπουλος οι δύο αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ.Σώκος , Ι.Μητάς ο κ. Μάρκος Λέγγας και εγώ. Παράλληλα υπήρχαν και υπάλληλοι του δήμου που κρατούσαν τα πρακτικά της συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ιωάννης Σπυρόπουλος ήταν και πρόεδρος της συνέλευσης. Αποτυπωμένα σε κείμενο όλα τα αιτήματα - προβλήματα είχαν μοιραστεί στους παρόντες δήγμα σοβαρής δουλειάς που είχε προηγηθεί από το τοπικό συμβούλιο όταν ιεράρχησε και εντόπισε τα προβλήματα της κοινότητας.

Φυσικά όλα τα αιτήματα ζητούσαν λύση και απάντηση από την δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος κ. Σ.Σταματόπουλος προσπάθησε μιλώντας τουλάχιστον μία ώρα να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα του νερού που έχει καθυστερήσει να έρθει στην κοινότητα αλλά σύντομα θα υλοποιηθεί το έργο της υδροδότησης με άριστο ποιοτικά νερό. Μίλησε για το πρόβλημα της καθαριότητας , της αγροτικής οδοποιίας, για ένα τοιχίο στήριξης στην εκκλησία , για την δημιουργία παιδικών χαρών. Για το πρόβλημα των απορριμμάτων μίλησε και έδωσε απαντήσεις ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ιωάννης Μητάς.

Ο κόσμος είχε διάφορα ερωτήματα και γινόταν ένας δημοκρατικός διάλογος μέχρι την στιγμή που ο κ. Μάρκος Λέγγας και εγώ ζητήσαμε τον λόγο να μιλήσουμε. Τότε ως δια μαγείας ο πρόεδρος της κοινότητας και πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κ. Ιωάννης Σπυρόπουλος ανακάλυψε πως έχουν αποχωρήσει από την συνέλευση αρκετοί συχωριανοί του και είναι ώρα να κλείσει την λαϊκή συνέλευση έτσι από μόνος του λες και ήταν τσιφλίκι του εντελώς αυθαίρετα και απαράδεκτα. Όταν του ζήτησα εξηγήσεις γιατί δεν μας δίνει τον λόγο πως έχω να ενημερώσω τους κατοίκους για πολλά από τα προβλήματα που ακούσθηκαν και ιδιαίτερα για τα απορρίμματα που ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος καθαριότητας τα παρουσίασαν όπως ήθελαν μου απάντησε !!! πως δεν είσαι καλεσμένος αυτά να τα πεις στο δημοτικό συμβούλιο και το χειρότερο από όλα με αποκάλεσε επαγγελματία πολιτικό !!! αμέσως του είπα πως αυτά που λέει είναι φασιστικά και απαράδεκτα , αλλά ο πρόεδρος επέμενε στα δικά του.

Θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά του προέδρου και την καταγγέλλω ως πρωτοφανή στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Αντί να μας πει ευχαριστώ για την παρουσία μας και να μας ζητήσει την συνεργασία μας για την επίλυση των προβλημάτων της κοινότητας….. μου είπε ποιος σε κάλεσε και ήρθες….!!!

Αγαπητέ κ. Σπυρόπουλε η κοινότητα δεν είναι ιδιοκτησίας σου ούτε τσιφλίκι σου, δεν μπορείς εσύ να στερείς τον λόγο από έναν δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού. Το Άνω Διμηνιό και κάθε κοινότητα δεν είναι άβατο του τοπικού συμβουλίου. Μη φοβάσαι τον διάλογο και την διαβούλευση αυτά μόνο μπορούν να σε βοηθήσουν να λύσεις τα προβλήματα της κοινότητας. Ίσως να πιστεύεις πως μόνο με τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή μπορείς να μιλάς και να έχεις συνεργασία θεωρώντας τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους διακοσμητικούς. Εγώ σε πληροφορώ πως στην διάρκεια της τετραετίας που με έχει ορίσει ο Σικυώνιος λαός θα είμαι παντού παρών, ενεργός και ετοιμοπόλεμος ανά πάσα στιγμή για τα προβλήματα του δήμου μου (δήμος μου είναι και η κοινότητα του Άνω Διμηνιού). Το ότι είμαι χρόνια ενεργός πολίτης δεν με κάνει και επαγγελματία πολιτικό , ο χαρακτηρισμός σου ήταν τουλάχιστον απαράδεκτος για εμένα , έχεις όμως ένα ελαφρυντικό γιατί είσαι πολύ νέος στα τοπικά δρώμενα και έχεις μπερδέψει πρόσωπα και χαρακτήρες.

Εγώ σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4555/19 θα ζητήσω από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τα πρακτικά της χθεσινής λαϊκής συνέλευσης που είσαι υποχρεωμένος με ευθύνη σου να του τα στείλεις έτσι θα μπορέσω να τοποθετηθώ για τα προβλήματά σας στο δημοτικό συμβούλιο όταν θα έρθει ως θέμα το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Μέχρι τότε πρόεδρε σου εύχομαι πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ Ή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator