ΑΣΟΕΕ: Τη μη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές στη γενική συνέλευση του Φ.Σ.

0Μετά την ένταση που υπήρξε νωρίτερα στο αμφιθέατρο ολοκληρώθηκε κανονικά η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00.

Οι φοιτητές αποφάσισαν την μη συνέχιση της κατάληψης καθώς πέρασαν δύο πλαίσια ως ένα ενιαίο των "Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ" και της "Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας" με 240 ψήφους έναντι του "Αγωνιστικού Πλασίου Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων" που έλαβε 229 ψήφους.

Σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο των "Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ" και της "Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας" αποφασίστηκε:

1. Kαθιέρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν για τις φοιτητικές συνελεύσεις.

i) Η πλατφόρμα θα είναι ξεχωριστή του e-class, αλλά οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση σε αυτή με τους κωδικούς του e-class.

ii) Δεν αναιρούμε τις φοιτητικές συνελεύσεις στην παρούσα τους μορφή. Ο κάθε ένας θα μπορεί να παρευρεθεί για να ακούσει αυτούς που έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν τα πλαίσια τους εκεί πριν τα αναρτήσουν στην πλατφόρμα.

iii) Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υπάρχει συνεχώς ανανεωμένη ενημέρωση για τα θέματα που θα ψηφιστούν από τους φοιτητές ώστε να είναι σε θέση να μπορούν να ψηφίζουν σωστά.

iv) Ο χρόνος δημιουργίας της θα είναι πολύ μικρός μια και μπορεί να γίνει αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων συστημάτων όμως το ZEUS το οποίο διασφαλίζει όλα τα αναγκαία πρότυπα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. (https://zeus.grnet.gr/zeus/)

2. Επειδή ο σκοπός είναι η εύρεση κοινού εδάφους, παροτρύνουμε τη φοιτητική νεολαία να βρει τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι όμως δεν θα επεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνεπώς αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε παράνομη κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Παρακάτω παραθέτουμε τα ξεκάθαρα πλεονεκτήματα της καθιέρωσης μίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

1. Ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές

2. Δεν είναι αναγκαία η προσέλευση από φοιτητές που μένουν μακριά ή δεν έχουν καν μαθήματα τις μέρες αυτές

3. Μικρότερος χρόνος διεξαγωγής ψηφισμάτων και ξεκούραστη διαδικασία για όλους

4. Χωρίς τον φόβο του στιγματισμού

5. Μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και επίτευξη πιο δημοκρατικών διαδικασιών

6. Συμμετοχή αποκλειστικά φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

7. Αποφυγή ανθρώπινου λάθους στην καταμέτρηση

8. Επιλογή ανώνυμης ψηφοφορίας ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς επιρροή από εξωγενείς παράγοντες

Για τους παραπάνω λόγους, παροτρύνουμε όλους εσάς να υπερψηφίσετε το παραπάνω πλαίσιο μια και διασφαλίζεται έτσι ο κοινός μας σκοπός που όπως θέλουμε όλοι να πιστεύουμε πως είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΣΟΕΕ: Τη μη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές στη γενική συνέλευση του Φ.Σ."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator