Η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του e-Sisifos

0
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα τρία workshop στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου στις 10.30, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υποδομών του Δήμου, Θεόδωρου Ράπτη, της προέδρου του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», Μαρία Καλλίρη, του τ. Αναπληρωτή Καθηγητή Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Αριστείδη Δουλαβέρα καθώς και άλλων σημαινόντων προσώπων από τον χώρο του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Παράδοσης, έγινε η εκπαίδευση στην πλατφόρμα του eSisifos από την εταιρεία Best Cybernetics, εταίρος του έργου. 

Ο κ. Μάκης Ζώντος και ο κ. Γιώργος Κουκουζέλης, παρουσίασαν σε φορείς και απλούς ιδιώτες που δήλωσαν ηχηρό παρών, πως να περιηγούνται στο ψηφιακό περιβάλλον του eSisifos , πως να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ και το βασικότερο, πως να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα ως εργαλείο πολιτισμού και ανάδειξης των δραστηριοτήτων τους. 

Στο τέλος, ακολούθησε διάλογος όπου λύθηκαν απορίες από την Best Cybernetics, ενώ επίσης έγιναν διάφορες έξυπνες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους για το πως μπορεί το e-Sisifos να προβάλλει και άλλες πλευρές του πολιτισμικού πλούτου της Κορινθίας και αυτές να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Μην ξεχνάτε: Το e-Sisifos προγραμματίζει δύο ακόμα εκπαιδευτικές ημερίδες, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου καθώς και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου σε Λουτράκι και Κόρινθο, αντίστοιχα. Εμείς καταγράφουμε Εσείς οι πρωταγωνιστές 

Όλοι μαζί γράφουμε Ιστορία 
Η διαδικτυακή πύλη e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, λειτουργεί πιλοτικά. 
Μπείτε, κάντε εγγραφή, στείλτε παρατηρήσεις στο info@e-sisifos.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του e-Sisifos "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator