Με μεγάλη επιτυχία η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας

0




Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας. Η πρωτοβουλία, που έγινε θεσμός, είχε στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, καθώς και τη μύηση στην ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες αγκάλιασαν τη δράση με ιδιαίτερη θέρμη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς κατάφεραν να περισυλλέξουν γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γόπες, χαρτιά, καπάκια, γυαλιά, ακόμη και μπάζα, αφήνοντας την περιοχή πραγματικά καθαρή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση μιας πιπεριάς στη δασική περιοχή, ώστε να γίνει η αρχή για μια μελλοντική δράση δενδροφύτευσης.

Τη δράση στήριξαν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου, το ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ», το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού «Experience Corinthia» και το Travel Media Group «GTP».

Στην πρόσκληση του Ξενοδοχείου ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια χρονιά, μεταξύ άλλων, Σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Κορίνθου κ. Θεόδωρος Παναγουλόπουλος με μια πολύ δυναμική ομάδα - μέλη του Συλλόγου, η Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης κ. Μάγια Φουριώτη, ο εμπνευστής του Experience Corinthia, κ. Σταύρος Κεφάλας, ο Διευθυντής του ΙΕΚ «ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Δημήτρης Σούκουλης, η Αντιπρόεδρος της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ» κ. Εβελίνα Ποτήρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων κ. Ανδρέας Ζώγκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας.

Δυναμικό παρόν έδωσαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, καθώς και από το Γυμνάσιο Ισθμίων, με πρωτεργάτη το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μανώλη Παπαχριστοδούλου και καθηγητές του σχολείου. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στη δράση ενοίκων και προσωπικού από το Οικοτροφείο ΑΜΕΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ».

Η εμπνεύστρια της περιβαλλοντικής δράσης, ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort, κ. Μαριλένα Σταθοπούλου, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες της για την τόσο ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των ανωτέρω φορέων και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που έγινε πλέον θεσμός στην περιοχή και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τις συλλογικότητες και φορείς της περιοχής.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με μεγάλη επιτυχία η 3η περιβαλλοντική δράση του Ξενοδοχείου Kalamaki Beach Resort στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator