Επιστολή σε έναν ψηφοφόρο #3

0Των Ελλήνων …οι κοινότητες στοχεύουν στο μέλλον

Οι αλλαγές του «Κλεισθένης Ι» αναμένεται να διαμορφώσουν μια «νέα τάξη πραγμάτων», σε επίπεδο οργανωτικής, διοικητικής και επιχειρησιακής δραστηριότητας των ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σταχυολογώ μερικές αρμοδιότητες που αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες – προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη άποψη.

Λοιπόν το Τοπικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων εκφράζει γνώμη και διατυπώνει προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο, για την εκτέλεση νέων έργων εντός της κοινότητας, καθώς και για τη συντήρηση και τη λειτουργία των έργων που έχουν εκτελεστεί. Αποφασίζει ποια έργα και δράσεις θα εκτελεστούν στην κοινότητα. Μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της κοινότητας. Είναι υπεύθυνο για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας, προωθεί τον εθελοντισμό κλπ.

Το συμβούλιο της κοινότητας διατυπώνει, επίσης, γνώμη και προτάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την περισυλλογή και εν γένει τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα την ανάπτυξη της περιοχής της κοινότητας σε πολιτιστικά, πνευματικά και κοινωνικά θέματα, την προστασία της δημόσιας υγείας κλπ.

Όπως καταλαβαίνετε οι αρμοδιότητες συμβουλίου κοινότητας είναι πολλές και σημαντικές.

Ζητώ την ψήφο σας – υπενθυμίζω για το συμβούλιο της κοινότητας, τοπικό - νοιώθοντας έτοιμη να προσφέρω στον τόπο μου με μεγάλη χαρά, και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις – ακολουθώντας μια “Πορεία Ευθύνης” - στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Πλήρη αναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΝΟΜΟΣ 4555 ΦΕΚ Α/133/19.07.2018

Κεφάλαιο Ε’/Τμήμα Β’/άρθρα 80-90
Δημοσίευση: Μαΐου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστολή σε έναν ψηφοφόρο #3"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator