Οι μετανάστες θα επιλέγουν τη χώρα που δεν θα πάνε!

0


Απόφαση-σταθμός του Δικαστηρίου της Ε.Ε.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), με μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, απεφάνθη ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να μεταφερθούν σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε., εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Όπως επεσήμανε το Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, αυτό ενδέχεται να ισχύει σε περιπτώσεις «ακραίας φτώχειας», εξαιτίας των οποίων ο αιτών άσυλο θα στερηθεί βασικές ανάγκες του, όπως η τροφή, η υγιεινή και η στέγαση.

Το Δικαστήριο της Ε.Ε. έλαβε την απόφαση αυτή αφού εξέτασε, μεταξύ άλλων, την υπόθεση ενός πρόσφυγα από την Γκάμπια, ο οποίος αρχικά έφτασε στην Ιταλία, αλλά στη συνέχεια μετέβη στη Γερμανία, όπου υπέβαλε αίτηση για την παροχή ασύλου.

Όταν οι γερμανικές Αρχές τού ζήτησαν να επιστρέψει στην Ιταλία, προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να παραμείνει στη χώρα με την αιτιολογία ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Ιταλία δεν είναι ικανοποιητικές. Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Ιταλία είναι χειρότερες σε σχέση με αυτές στη Γερμανία, αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνει δεκτή η προσφυγή του, εκτίμησε το Δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στη χώρα εισόδου θα πρέπει να ισοδυναμούν με ακραία φτώχεια για να αποφευχθεί η επιστροφή ενός αιτούντα άσυλο σε αυτή.
Δημοσίευση: Απριλίου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι μετανάστες θα επιλέγουν τη χώρα που δεν θα πάνε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator