ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

0


Ένα εξαιρετικό μάθημα από μια εξαιρετική καθηγήτρια έγινε την Τετάρτη 4-4-19 στη σχολή επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων με θέμα την διαχείριση κρίσεων και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη της Σχολικής κοινότητας από την καθηγήτρια κ. Χρυσή Χατζηχρήστου, πραγματικά μοναδική και κορυφαία στο είδος της.

Η κ. Χατζηχρήστου αποτελεί για τη σχολή Επιμορφώσεως οικογένειας εγγύηση δύναμης και γνώσης, είναι κοντά μας από το 2004 συνεχώς για όλα τα χρόνια λειτουργίας της σχολής. Οι παλιοί μαθητές της σχολής την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς την θυμούνται από τα μαθήματα της που είναι πραγματικά ξεχωριστά.

Είναι η πρώτη καθηγήτρια που έφερε και καθιέρωσε τη σχολική ψυχολογία στην Ελλάδα και το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο έχει συμβάλει στην οριοθέτηση του κλάδου της σχολικής ψυχολογίας στην Ελλάδα καθώς και στον σχεδιασμό, στην εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης στην σχολική κοινότητα και επιπλέον είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το έργο της έχει συμβάλει στη διασύνδεση του πανεπιστημίου με τα σχολεία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προστεθεί η μεγάλη διεθνής τιμητική διάκριση της κ. Χατζηχρήστου η οποία εκλέχθηκε πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας σχολικής ψυχολογίας μεταξύ πολλών συνυποψήφιων από διάφορες χώρες. Η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντικότατη διεθνή διάκριση για το τμήμα της ψυχολογίας, για το πανεπιστήμιο Αθηνών και βέβαια για την ίδια την καθηγήτρια. Η είδηση αυτή της διεθνούς τιμητικής διάκρισης της καθηγήτριας έγινε viral σε όλα τα social media και σε όλους τους φοιτητικούς και Πανεπιστημιακούς ιστοχώρους.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε σε όλα τα είδη των κρίσεων που μπορεί να βιώσουν οι μαθητές, στα συναισθήματά τους, στις φυσιολογικές και μη αντιδράσεις τους που εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα του καθενός, καθώς και στους τρόπους της υποστήριξης από τους σημαντικούς Άλλους και από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε επιπλέον και στις παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της σχολικής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα που έχει πραγματοποιήσει με την επιστημονική της ομάδα.

Το μάθημα της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου Κορινθίων τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην βουλευτές κ. Φαρμάκη και κ. Ταγαράς, οι αντιδήμαρχοι Κορινθίων κ. Παρτσινέβελος και κ. Ζώγκος, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αικατερίνη Γκίνη, κ. Μαρούδας και κ. Παπαζήση καθώς και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Αντωνίου και η πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κ. Κανέλου και πλήθος κόσμου.

Είναι πραγματικά συγκινητική η δυναμική και συνεχώς δυναμική παρουσία των μαθητών της Σχολής στα μαθήματα της και η αγάπη με την οποία περιβάλλουν τη σχολή μας.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ βαθέων θερμά.
Δημοσίευση: Απριλίου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator