Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος στους "Νέους δρόμους" του Γιώργου Δέδε

0Μαυρόπουλος Πελοπίδας
Αρχιμουσικός

Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος είναι από το Σεπτέμβριο του 2010 αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου. Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι και είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας και πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με άριστα παμψηφεί. Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης από τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών Dr. Leon J. Bly στην Σίνδο, την Κω και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σεμινάρια κλαρινέτου με τον Σπύρο Μουρίκη στην Κέρκυρα. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (Wasbe). Έχει διατελέσει μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Παλαιού Φαλήρου και της Φιλαρμονικής Νίκαιας. Επίσης της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας δωματίου του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε παραστάσεις μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πρυτανείο του Πανεπιστημίου, στον καθολικό ναό Πειραιά κ.α. Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας δύο φορές βραβείο στο Κλαρινέτο. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική ορχήστρα Vanguardia, την Ορχήστρα δωματίου Πετρούπολης, την Ορχήστρα δωματίου Πάραλος, την Ορχήστρα του συλλόγου των αρχιμουσικών και διάφορες άλλες Φιλαρμονικές. Είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Παράλληλα διδάσκει Κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και στο Βυζάντιο Ωδείο Μεγάρων. Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει τα μουσικά αφιερώματα της χορωδίας και ορχήστρας του Λυκείου Λουτρακίου για το Μίκη Θεοδωράκη και το Χρήστο Λεοντή. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί ως αρχιμουσικός σε συναυλίες με τραγουδιστές και μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπως επίσης με τη Νίνα Λοτσάρη, τη Φωτεινή Δάρρα, τη Μελίνα Ασλανίδου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση κ.ά. Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, ιδρυτής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Loutraki Festival. Την περίοδο Σεπτέμβριος 2016 - Αύγουστος 2017 διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου.
Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος στους "Νέους δρόμους" του Γιώργου Δέδε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator