Συνεργασία, ναι αλλά αποικία, όχι!

0



Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Οι ΗΠΑ, μια υπερδύναμη που ειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στην τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ του θύτη (Τουρκία) και των θυμάτων (Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα), επιδιώκουν να ασχοληθούν με τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και να άρουν το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει στην Κυπριακή Δημοκρατία!

Αυτή η ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, οι οποίοι κατέθεσαν νομοσχέδιο βάσει του οποίου προβλέπονται η καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων αλλά και η άρση του εμπάργκο όπλων. Ετσι, επικυρώνεται επίσημα και όχι διά ευχολογίων και νεφελωδών διατυπώσεων το αυξημένο ενδιαφέρον της αμερικανικής διπλωματίας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για τη χώρα μας και την Κύπρο.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό αποτελεί ένα πρώτο αντίμετρο (ίσως και αντίποινο) στην Τουρκία, που δηλώνει ότι επιθυμεί να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και δείχνει τάση προσκόλλησης στη Ρωσία και απομάκρυνσης από τη Δύση. Η λογική και η ιστορία της γειτονικής χώρας δείχνουν ότι οι Τούρκοι, ως συνήθως, παζαρεύουν και οι Αμερικανοί τούς τρίζουν τα δόντια μέχρι να τους φέρουν στον ίσιο δρόμο.


Όμως, σε κάθε περίπτωση η σύνδεση των ελληνικών συμφερόντων με την αμερικανική υπερδύναμη αποτελεί θετική εξέλιξη. Η επισημοποίηση της ενισχυμένης σημασίας της χώρας μας για τη Δύση δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί ως κάτι εξαιρετικά σημαντικό.

Ναι, ας συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ, ας εκφράσουμε τα στρατηγικά συμφέροντα της Δύσης, αλλά να μην επιτρέψει κανείς από το πολιτικό προσωπικό να θεωρηθούμε αποικία. Η χώρα μας είναι η εμπροσθοφυλακή της Δύσης αλλά όχι το χαλί της εξώθυρας, το οποίο μπορούν να τσαλαπατούν τα μεγάλα αφεντικά.

Μπορεί να έχει γίνει συνήθεια, δεύτερη φύση σε ορισμένους ανάξιους ηγετίσκους να συμπεριφέρονται υπαλληλικά στους ισχυρούς του κόσμου τούτου και να κάνουν διάφορες «εξυπηρετήσεις» τέτοιου τύπου, αλλά κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στους Ελληνες.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεργασία, ναι αλλά αποικία, όχι!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator