KIATO: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

0Το Κρυονέρι επισκέφτηκε την Τρίτη ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, ο οποίος είχε συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού και του Αθλητικού Συλλόγου του χωριού. Στην συνάντηση έδωσαν το παρών και οι υποψήφιοι του συνδυασμού Φάνης Ζάρκος, Κώστας Κλημεντιώτης, Γιάννης Κλής, Βασίλης Λιάκης και Μάκης Μυργιώτης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο σύλλογοι. Γρήγορα, όμως μετατράπηκε σε έναν ευρύτερο διάλογο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς η αίθουσα γέμισε και από άλλους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι είχαν μια ζεστή κουβέντα με τον Μάρκο Λέγγα.

Οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης που παρέχετε από τον δήμο προς αυτούς, καθώς τόσο ο πολιτιστικός σύλλογος όσο και ο αθλητικός έχουν πολλά έξοδα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους. Από τον πολιτιστικό σύλλογο τέθηκε το θέμα της αγοράς παραδοσιακών στολών για τις εμφανίσεις που κάνουν σε όλη την Ελλάδα, όποτε καλούνται να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ και γιορτές. Όπως είπαν αναγκάζονται να νοικιάζουν αυτές τις στολές γεγονός που αυξάνει το κόστος. Στον αθλητικό σύλλογο έθεσαν το ζήτημα της ολοκλήρωσης του νέου γηπέδου του χωριού, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα, υπάρχει μελέτη και χρηματοδότηση ωστόσο έχει καθυστερήσει η κατασκευή του.

Ο κ. Λέγγας υποστήριξε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα στο χωριό, αλλά στάθηκε ακόμα περισσότερο στην δημιουργία ενός νέου γηπέδου mini soccer, που θα δώσει διέξοδο στα παιδιά του χωριού και θα αποτελέσει υποδομή για την Ακαδημία του τοπικού συλλόγου. Τόνισε την αναγκαιότητα να ενταχθεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στην καθημερινή κουλτούρα των δημοτών, καθώς αποτελεί ασπίδα όχι μόνο για την υγεία, αλλά και διέξοδο από αρνητικές δράσεις (π.χ. ναρκωτικά), και καταδίκασε όσους τους αντιμετωπίζουν με την λογική «κόστους - αποτελέσματος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, είχε η συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους, στη διάρκεια της οποίας ο υπ. δήμαρχος Σικυωνίων και επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» ανέπτυξε το σχέδιο του για την λειτουργία και διοίκηση των Κοινοτήτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόθεσή του είναι να δώσει πλήρη αυτονομία στα τοπικά συμβούλια, ώστε να διαχειρίζονται μόνα τους την καθημερινότητα.

Τέλος, σημείωσε πως ο ρόλος του δημάρχου στην σύγχρονη κοινωνία είναι να καταφέρει να φέρει πόρους στον δήμο, ώστε να τον καταστήσει αυτάρκη, καθώς τα επόμενα χρόνια η χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία θα μειώνεται σταθερά και όσοι δήμοι δεν καταφέρουν να αναπτυχθούν θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της χρεοκοπίας…

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "KIATO: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator