ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «ΕΡΓΑ 5.000.000€ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ»

0
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «ΕΡΓΑ 5.000.000€ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Υπεγράφη τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου, ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Δέδε, και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για άρση επικινδυνότητας οδικού δικτύου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018».

Με την Προγραμματική Σύμβαση διασφαλίζονται άμεσα διαθέσιμες πιστώσεις συνολικού ύψους 1.500.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναλαμβάνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου να ολοκληρώσει τις μελέτες και να εκτελέσει το έργο.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών έκανε γνωστή τη χρηματοδότηση του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με το ποσό των 3.500.000€, το οποίο διατίθεται για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζηµιών των οδικών υποδοµών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του ∆ήµου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων Π.Ε. Κορινθίας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 που προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ. και τις φυσικές καταστροφές της 23ης Ιουλίου 2018».

Από τη χρηματοδότηση των 3.500.000€, ποσό 1.000.000€ θα διατεθεί στη ∆ηµοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων, ποσό 600.000€ στην Τοπική Κοινότητα Πισίων, ενώ το υπόλοιπο 1.900.000€ είναι διαθέσιμο για ευρύτερες παρεμβάσεις στις υποδομές της περιοχής του Λουτρακίου.

Ο Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε ως καρπό της συστηματικής προσπάθειας και της συνεχούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα στελέχη του Δήμου και το Δήμαρχο, που ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν τις φυσικές καταστροφές όταν ο ίδιος, μαζί με τους μηχανικούς του Υπουργείου, βρέθηκε στην περιοχή προχωρώντας άμεσα στην επιτόπου αποτύπωση και αξιολόγηση των ζημιών και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση μιας τεκμηριωμένης και στοιχειοθετημένης πρότασης, η οποία έδωσε τη δυνατότητα να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την εκτέλεση των έργων αποκατάστασης.

Σχετικά με τη χρονική συγκυρία των χρηματοδοτήσεων, ο Γιώργος Δέδες επισήμανε πως είναι ο απόλυτα φυσιολογικός χρόνος που απαιτείται από την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα της χρηματοδότησης.

«Ποιά λογική επιβάλλει ότι σε μία ανάγκη που έχει ο τόπος, σε κρίσιμα θέματα αποκατάστασης υποδομών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, δεν θα πρέπει να συμβάλλει η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι μηχανισμοί του κεντρικού κράτους, επειδή μπορεί να χαρακτηριστεί, ή να θεωρηθεί από κάποιους, προεκλογική η όποια ανάγκη ικανοποιείται;» αναρωτήθηκε. «Αυτό είναι ένα παραμύθι λαϊκισμού, το οποίο δυστυχώς διακινείται από κάποιες πλευρές αλλά δεν πιάνει τόπο, γιατί οι πολίτες διαθέτουν και τη γνώση και την κρίση να αξιολογήσουν αν τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά δια γυμνού οφθαλμού», τόνισε εμφατικά ο Γιώργος Δέδες.
Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «ΕΡΓΑ 5.000.000€ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator