Θ.ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ: «Να δώσουμε μαζί τη μάχη για ένα Δήμο με προοπτικές και μέλλον»

0


Του Θανάση Καλλιαννιώτη*

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να σχεδιάσουμε οι ίδιοι, ως κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων, τις προοπτικές ανάπτυξης, συμβίωσης, διαβίωσης για το μέλλον της περιοχής μας. Σκοπός είναι να αγωνιστούμε, ώστε “να βγούμε μπροστά”: ως πολίτες, ως δημότες, και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για τον τόπο που γνωρίζουμε, αγαπάμε και νοιαζόμαστε τόσο όσο κανένας άλλος. Με ισότητα, δικαιοσύνη και σεβασμό προς όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, όλες τις περιοχές, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, στις πραγματικές ανάγκες και στα “θέλω” τους, αφού η γνώμη του κάθε δημότη και της κάθε δημότισσας θα είναι απόλυτα σεβαστές και τίποτα δεν θα γίνεται ερήμην τους, όπως υπόσχεται η παράταξη μας.

Όραμά μας είναι να κάνουμε τον Δήμο Σικυωνίων έναν σύγχρονο Δήμο, που θα έχει ως χαρακτηριστικά την αξιοκρατία, την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Έναν Δήμο σύγχρονο και παραγωγικό, στην υπηρεσία του δημότη. Θα αγωνιστούμε για έναν Δήμο που στη διαχείριση στα έσοδά του θα επικρατεί διαφάνεια, που θα ενισχύει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Θα υλοποιηθούν έργα που θα προέρχονται από τον πλούτο του Δήμου μας έχοντας ουσιαστικό περιεχόμενο και θα δίνουν αξία στον τόπο μας.

Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα έργα και τις υποδομές που ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι χρειάζεται ο τόπος μας, για να του δώσουμε ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης. Με καινοτομίες που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο του Δήμου μας ή της Περιφέρειας αλλά και ολόκληρης της Επικράτειας. Όπως στο να δημιουργηθούν μονάδες και κοινότητες παραγωγής ενέργειας, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές, ή στην υλοποίηση του στόχου να ανακυκλώνει το 55% των απορριμμάτων που παράγει, ικανοποιώντας κατ αυτό τον τρόπο την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μειώνοντας ταυτόχρονα κατά 50% τις ενεργειακές ανάγκες του και καθιστώντας τον έτσι ενεργειακά αυτόνομο. Δίνοντας το παράδειγμα στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης, ακολουθώντας τις παγκόσμιες οικολογικές τάσεις που θα αναβαθμίσουν το βιοτικό μας επίπεδο.

Επιθυμία είναι οι δημότες να συμμετέχουν στα κοινά και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί ο “θεσμός” του “Δημάρχου εις το τετράγωνο”, με τον κάθε “Δήμαρχο” να καταγράφει προβλήματα και τα κακώς κείμενα του οικοδομικού τετραγώνου που εκπροσωπεί, να στέλνει μέσω έξυπνων εφαρμογών το πρόβλημα, στις δημοτικές υπηρεσίες και στη συνέχεια να παρακολουθεί. Γνωρίζοντας τον φυσικό πλούτο, τα προϊόντα και τα αξιοθέατα της περιοχής μας. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα υπάρξει η ανάλογη ανάδειξη και διαφήμιση τόσο των προϊόντων μας, όσο και στα αξιοθέατα. Εκμεταλλευόμενοι τα αρχαία μνημεία, την γεωγραφική ομορφιά και τα τοπικά προϊόντα που σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικά στο είδος τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες βάσεις για να κάνουμε την περιοχή μας προορισμό προσέγγισης και ανάπτυξης για τον τουρισμό.

Ευαισθητοποιημένοι για την τρίτη ηλικία, ως παράταξη, δίνουμε την δέσμευση ότι θα δοθεί ένα σύστημα S.O.S., που ο ηλικιωμένος θα ενεργοποιεί κάθε φορά που θα το έχει ανάγκη, με σκοπό να ειδοποιεί τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του αλλά και τον προσωπικό του ιατρό. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε ένα αίσθημα ασφαλείας σε αυτή την ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων, των δικών μας ανθρώπων.

Συμμεριζόμενος απόλυτα τις απόψεις και τους οραματισμούς του για το μέλλον, στηρίζω την υποψηφιότητα του Μάρκου Λέγγα, συμμετέχω με χαρά στην παράταξη του για να δώσουμε τη μάχη για ένα Δήμο με ουσία, προοπτικές και μέλλον.

Ως δημότης, αλλά κυρίως ως πατέρας, που νοιάζεται για ένα ελπιδοφόρο αύριο, συμμετέχω στον αγώνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στο Δήμο Σικυωνίων.

*Ο κ. Θανάσης Καλλιανιώτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων
Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θ.ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ: «Να δώσουμε μαζί τη μάχη για ένα Δήμο με προοπτικές και μέλλον»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator