ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΟΙ "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ" ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0Συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι της Λακωνίας, Apela, παραχώρησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, προσκεκλημένος της δημοσιογράφου Τζένης Παπαμιχαήλ.


Προτάσσοντας την ανάγκη για συνολική αλλαγή του μοντέλου της Περιφερειακής διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στην απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφερειακή Αρχή στις εκλογές του Μαΐου, επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», η οποία, όπως είπε, διατυπώνει δημόσια τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική, αναπτυξιακή πρόταση για την Πελοπόννησο έχοντας τη γνώση και την εμπειρία για να την κάνει πράξη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Δέδες στάθηκε κυρίως στα ακόλουθα σημεία:

➡️ Οι «Νέοι Δρόμοι» αποτελούν σύνθεση εμπειρίας και ανανέωσης, είναι μια νέα παράταξη, η οποία έχει στοιχεία που τη συνδέουν με την ιστορία του Περιφερειακού θεσμού, αλλά κυρίως στοιχεία που τη συνδέουν με το μέλλον και την προοπτική της Πελοποννήσου.

➡️ Η Παράταξη «Νέοι Δρόμοι» κινείται στον ευρύτερο προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο, με στελέχη που ανήκουν σε ευρύ πολιτικό φάσμα, πρεσβεύει και εγγυάται το ακηδεμόνευτο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν είναι εντολοδόχος κομματικών μηχανισμών και οικονομικών συμφερόντων.

➡️ Με το κλειστό, αυταρχικό και συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που εφάρμοσε τα τελευταία εννέα χρόνια, η απερχόμενη Περιφερειακή ηγεσία δεν μπόρεσε να εκφράσει το νέο, την προοπτική που έχει ανάγκη σήμερα η Πελοπόννησος.

➡️ Οι «Νέοι Δρόμοι», ανοίγοντας το θεσμό στους πολίτες, μπορούν να εφαρμόσουν μια συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα έχει διαμορφωθεί με τη διαβούλευση των φορέων των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας.

➡️ Για τη Λακωνία, ο Γιώργος Δέδες εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί ο νέος της ρόλος και η νέα αναπτυξιακή της δυναμική: στην τουριστική της προβολή μέσω και της αξιοποίησης του ισχυρού της brand name, στο πεδίο των νέων μορφών ενέργειας και στον πρωτογενή τομέα, όπου υπάρχει δυνατότητα παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας.

➡️ Επισήμανε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της Λακωνίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς, γρήγορου εσωτερικού δικτύου που θα διασυνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο «Μορέα».

➡️ Μίλησε για τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες, κυρίως στον τουρισμό, που θα υπάρξουν από την προοπτική κατασκευής Πελοποννησιακού δικτύου υδατοδρομίων, στο οποίο η Λακωνία θα έχει κεντρική θέση.

➡️ Έθεσε ως αναγκαία παράμετρο για την αξιοποίηση του μεγάλου αρχαιολογικού πλούτου του νομού, εκτός από τη δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης και την προώθηση ερευνών και ανασκαφών για τη δημιουργία οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου στη Σπάρτη.
Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΟΙ "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ" ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator