Ολοκληρώθηκε το στρώσιμο των γραμμών από Κιάτο μέχρι Αίγιο

0


ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟ

Ολοκληρώθηκε το στρώσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ πλέον έχει «κουμπώσει» με τις γραμμές που τερματίζουν στην περιοχή του Αιγίου.

Οι εκρεμμότητες που απομένουν δεν είναι πολλές είναι όμως σημαντικές. Θα πρέπει σε όλες τις σήραγγες του τμήματος (συνολικά έξι), να ληφθεί το πιστοποιητικό ασφαλείας με τεστ που θα συμμετέχουν η πυροσβεστική, η αστυνομία κλπ, όπως αντίστοιχα έγινε πρόσφατα και στις σήραγγες Καλλιδρόμου και Όθρυος.

Θα πρέπει επίσης να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες στους νέους σταθμούς (απομένει ένας που δεν έχουν ολοκληρωθεί). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν ήδη γίνει ενώ απομένει το επόμενο διάστημα να εντατικοποιηθούν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει ο ΟΣΕ να παραλάβει το έργο από την ΕΡΓΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αρχίσει τη δρομολόγηση τρένων που πλέον δεν θα φτάνουν μέχρι το Κιάτο αλλά μέχρι το Αίγιο που θα γίνει ο νέος τερματικός σταθμός του σιδηρόδρομου. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι (αν δεν υπάρξει κάποια επιπρόσθετη καθυστέρηση).

Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν 3 νέοι Σιδηροδρομικοί σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και 6 στάσεις: Διμηνιό (δείτε εδώ το σταθμό), Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη. Η ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύσσεται θα είναι 200χλμ/ώρα στο τμήμα Κιάτο-Λυκοποριά και 150χλμ/ώρα στο τμήμα Λυκοποριά-Αίγιο.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι αν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενταχθούν στο υφιστάμενο πλέγμα προαστιακών δρομολογίων ή αν θα αποτελέσουν ένα νέο δρομολόγιο που θα ξεκινά από την Αθήνα και θα καταλήγει στο Αίγιο. Άλλωστε η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής θα είναι χωρίς ηλεκτροκίνηση καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και θα απαιτηθούν 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία.
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολοκληρώθηκε το στρώσιμο των γραμμών από Κιάτο μέχρι Αίγιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator