Πολιτική από «κάδους απορριμμάτων» της δεκαετίας του ‘80

0




Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Έως το 2015 χιλιάδες Έλληνες έτρωγαν από τα σκουπίδια, ενώ τώρα ετοιμαζόμαστε όλοι να φάμε με χρυσά κουτάλια.

Δεν πρόκειται για κουβέντα που ξέφυγε ή για μια ανοησία που εκστόμισε ο Τάσος Πετρόπουλος. Πρόκειται για το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ο αμετροεπής υπουργός δεν δίστασε να κάνει κομματική προπαγάνδα ακόμα και σε μαθητές Δημοτικού, γι’ αυτό και προκάλεσε δικαιολογημένα τόσες αντιδράσεις.

Πάνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι επανίδρυσε τη χώρα πριν από τέσσερα χρόνια. Σαν να δημιουργήθηκαν όλα από την αρχή. Το παραμύθι του σανού δεν φαίνεται να τελειώνει.

Δεν φτάνει που δεν έχουν ζητήσει ούτε μια συγγνώμη από τους πολίτες για την περιπέτεια του 2015 που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε Grexit. Τότε να βλέπαμε, κύριε Πετρόπουλε, πόσοι θα έτρωγαν από τους κάδους απορριμμάτων αν δεν έκανε η κυβέρνηση την κωλοτούμπα την τελευταία στιγμή. Βγαίνουν και από πάνω.

Δεν φτάνει, λοιπόν, που με το τρίτο Μνημόνιο αύξησαν υπέρμετρα φόρους και εισφορές. Δεν φτάνει που με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου όποιος συνταξιοδοτείται μετά το 2016 παίρνει κουρεμένη κατά 30% σύνταξη σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Δεν φτάνει που τώρα γκρεμίζουν το νόμο Κατσέλη ανοίγοντας την πόρτα σε χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών μέσα στα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουν να προκαλούν.


Αλήθεια πού είναι τα δισεκατομμύρια που θα έβγαζε το κράτος από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Τραπέζης της Ελλάδος; Προφανώς τα στικάκια τα «ξέχασαν» και αυτοί σε κάποιο συρτάρι όπως ο Βενιζέλος. Αλήθεια, τι έγινε η μάχη κατά της διαπλοκής; Α, βέβαια, τώρα η επιχειρηματική ελίτ μπαινοβγαίνει καθημερινά από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό και η υπερφορολόγηση. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει τη χώρα στην καταστροφική δεκαετία του ’80. Στην πιο καταστροφική νοοτροπία.

Οι σημερινοί μαθητές του Δημοτικού θα σπουδάζουν ή θα βγουν στην αγορά εργασίας μεταξύ 2025 και 2030. Και, δυστυχώς, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ίδιες παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία του 2010.

Το «ελληνικό όνειρο» θα είναι το βόλεμα στο Δημόσιο, η διαφθορά θα ζει και θα βασιλεύει, η «αξιολόγηση» θα γίνεται με κομματικά κριτήρια, οι ημέτεροι θα κάνουν μπίζνες, οι χούλιγκαν θα τα σπάνε στα γήπεδα και στα Εξάρχεια, οι φυλακές θα «διοικούνται» από μαφίες ποινικών, τα δημόσια έργα θα υπερκοστολογούνται, οι πλημμύρες και οι φωτιές θα «σκοτώνουν» πολίτες.

Και οι κυβερνήσεις πάντοτε θα υπερηφανεύονται πως τα έκαναν όλα τέλεια. Αυτό είναι, λοιπόν, το πρόβλημα, κύριε Πετρόπουλε. Πως και για τα σημερινά πιτσιρίκια η μοναδική διέξοδος θα είναι να φύγουν όσο πιο μακριά μπορούν από τη χώρα. Γι’ αυτά έπρεπε να μιλήσετε στα παιδιά του Δημοτικού. Και όχι για την «πολιτική» σας που θρέφεται από τους «κάδους απορριμμάτων» του παρελθόντος που κατέστρεψε τη χώρα.

ProNews
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτική από «κάδους απορριμμάτων» της δεκαετίας του ‘80"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator