ΚΙΑΤΟ: Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμη η γέφυρα στο Φενεό

0



Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Φενεού Δήμου Σικυωνίων κ. Σπύρου Κουτρέτση σε δημοσιεύματα που αφορούν την καθυστέρηση της κατασκευής νέας γέφυρας στον Φενεό ο οποίος από την πρώτη στιγμή φρόντισε για την μελέτη-χρηματοδότηση-κατασκευή του έργου.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αντιδήμαρχος:

«από την επόμενη μέρα ξεκίνησαν οι εργασίες μελέτης και κατασκευής ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ δίπλα σ αυτή που κατέρρευσε και η οποία θεμελιώθηκε πριν 10 μέρες».

Να υπενθυμίσουμε πως η γέφυρα που συνδέει την Κορινθία με την Αχαία και την ανατολική με τη δυτική πλευρά (από Μεσινό προς Αρχαία Φενεό-Λίμνη Δόξα), είχε καταρρεύσει από τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν πέσει στην ορεινή Κορινθία πριν ένα μήνα περίπου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η γέφυρα σε περίπου 2 μήνες θα είναι έτοιμη, τσιμεντένια με 2 ρεύματα κυκλοφορίας και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Γενική Γραμματεία Υποδομών μετά από παρέμβαση του Συμπατριώτη μας Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Δέδε.

Επειδή όμως η ανάγκη της οδικής σύνδεσης των περιοχών αυτών είναι άμεση, την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι με προσωπικό, μέσα ΜΧ και υλικά γεφυρο κατασκευής θα τοποθετήσουν προσωρινά μια γέφυρα τύπου Bailey για να δοθεί μια άμεση λύση.

Και όπως συγκεκριμένα μας δήλωσε ο κ. Αντιδήμαρχος «κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν ανακοινώσεις ενώ θα μπορούσαν να είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για την υπεύθυνη στάση που έχουμε τηρήσει για ένα έργο που δεν είναι ξεκάθαρο ποιανού είναι αρμοδιότητα» και αναρωτήθηκε «είναι δημοτικό το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την Κορινθία με την Αχαία?.

Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν αλλά πρέπει να μάθουν ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις γι αυτό το θέμα.

Αλλά ήρθαν μόνο να φωτογραφηθούν και μετά να μας κάνουν και κριτική για ένα έργο που τους αφορά άμεσα».

Σημείωση parakato: Δικαίωση του ιστολογίου μας δηλαδή διότι μόλις χθες γράφαμε (εδώ) πως η γέφυρα ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί ακόμα !!!
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Σε δύο μήνες θα είναι έτοιμη η γέφυρα στο Φενεό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator