"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ": Τι να περιμένεις στο μέλλον, όταν η μνήμη και η ιστορία καταχωνιάζονται στα υπόγεια

0Ξαφνικά ακούσαμε, ότι η Δημοτική αρχή θα κάνει πράξη μια δέσμευσή της εδώ και πάρα πολλά χρόνια, απέναντι στους Μικρασιάτες της Ιωνίας και του δήμου μας συνολικά, δημιουργώντας ένα Μουσείο στο οποίο επιτέλους θα εκτεθούν τα ιστορικά κειμήλια, από τις χαμένες πατρίδες.

Ξαφνιαστήκαμε για μία ακόμη φορά δυσάρεστα, όταν η αγορά κτηρίου για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας, σε κάποιο υπόγειο της, δίνει τη δυνατότητα και το χώρο να στοιβαχθούν τα κειμήλια των Μικρασιατών.

Ακόμα και από αυτόν το Δήμαρχο θα περιμέναμε, λίγο σεβασμό στην ιστορία και τις ρίζες των Μικρασιατών.

Δεν υπολογίσαμε όμως ότι οι εκλογές πλησιάζουν και ως εκ τούτου, η συνοικία της Ιωνίας, την οποία έχει ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από την παρουσία του σε κάποιες πίτες όπως συνηθίζει, πρέπει να ακούσει ένα ΘΑ, μπας και αντιστρέψει την εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες της συνοικίας για το πρόσωπό του και την πολιτεία του.

Ακούσαμε λοιπόν για τη μεγάλη ιδέα του για το Μουσείο των Μικρασιατών δηλαδή για το υπόγειο της ΔΕΥΑΚ. Δεν ακούσαμε βέβαια τίποτα για τις ευθύνες του όλα αυτά τα χρόνια για την ΜΗ υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτή περιγράφεται στην υπ’ αριθμόν 264/2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Μία προγραμματική σύμβαση η οποία δεν υλοποιήθηκε γιατί με προσωπική ευθύνη του Κου Δημάρχου τίποτα από όσα ο Δήμος είχε αναλάβει δεν έγιναν.

Δεν εκπόνησε ο Δήμος ως όφειλε, με προσωπική ευθύνη του δημάρχου την οριστική μελέτη αποτελούμενη από τη στατική, την ηλεκτρομηχανολογική, την μελέτη πυρασφάλειας και την ειδική μελέτη που θα καθόριζε τον τρόπο και άρα τις απαιτήσεις για τη φύλαξη των εκθεμάτων. Για να είμαστε δίκαιοι, μόνο μία πρώτη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που αρχιτέκτονας του Δήμου (για την ακρίβεια ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου), είχε εκπονηθεί.

Αποτέλεσμα να παρέλθουν οι ημερομηνίες υποβολής και ο Δήμος μας να χάσει την ευκαιρία να εντάξει στο ΕΣΠΑ την κατασκευή του έργου.

Μερικούς μήνες πριν τις εκλογές θυμήθηκε και πάλι το Συνοικισμό.

Η υπερηφάνεια και η ιστορία αυτής της συνοικίας Κε Δήμαρχε, να είστε σίγουρος ότι θα βρούν τη στέγη που τους αξίζει. Σίγουρα δε θα είναι υπόγειο. Θα έχει και υπόγειο για να στεγάσει τις χορευτικές και τις θεατρικές ανησυχίες τους. Με το μικρό θεατράκι που εδώ και χρόνια είχαμε σχεδιάσει. Με ένα χώρο έκθεσης που θα πληρεί όλες τις σύγχρονές απαιτήσεις για την προστασία των εκθεμάτων. Ένα χώρο που τα γερόντια για να θυμηθούν τα νιάτα τους και οι νέοι και νέες για να μάθουν την ιστορία δε θα χρειάζεται να κατεβαίνουν τα σκαλιά του υπογείου.

Να είστε βέβαιος ότι η εκφρασμένη ήδη επιλογή τους για τις επερχόμενες εκλογές, εξασφαλίζει την πραγματοποίηση αυτού του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ.

Αποκλείεται φυσικά να θυμάστε Κε Δήμαρχε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχαμε πει ότι θα είναι το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Συνοικισμού και όχι μια προεκλογική εξαγγελία του ποδαριού, μπας και υφαρπάξουμε κάποια ψηφαλάκια.

Είχαμε επίσης πει ότι αυτός ο πολιτιστικός πολυχώρος θα στέγαζε και δράσεις του ποντιακού Ελληνισμού της περιοχής. Σίγουρα και αυτό δεν το θυμάστε. Ίσως το υπόγειο να χωρά και τα δυο.

Σύντομα θα καταλάβετε και εσείς, τι δε χωρά πλέον στις καρδιές των κατοίκων του Συνοικισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/03/2019
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ": Τι να περιμένεις στο μέλλον, όταν η μνήμη και η ιστορία καταχωνιάζονται στα υπόγεια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator