ΚΙΑΤΟ: Οργή λαού για την στάση του ΕΛΓΑ και στροφή σε μηνύσεις

0Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των παραγωγών της Κορινθίας το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου, στο κάλεσμα της ΕΑΣ Κιάτου προκειμένου να συζητηθεί «το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και οι καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του οργανισμού στην οικονομία του Νομού», όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Η αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Κιάτου γέμισε ασφυκτικά και η συζήτηση κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η απαξίωση προς τον ΕΛΓΑ και κυρίαρχη τάση η υποβολή μηνύσεων (μαζικών ή προσωπικών) προκειμένου, όπως σημείωσαν οι ομιλητές, να υπάρξει δικαίωση για τα χαμένα εισοδήματα εξαιτίας των κακών αποτιμήσεων.

Ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση, που ακούστηκαν φωνές όπως του προέδρου της ΕΑΣ Κορίνθου Χρήστου Μπαρλιά που έκαναν λόγο για προαιρετικότητα του ασφαλιστικού φορέα, υποστηρίζοντας ότι οι εποχές που το κράτος έβαζε χρήματα για τις αποζημιώσεις έχουν τελειώσει οριστικά.

Ο οργανωτής της εκδήλωσης Προέδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε: «Αυτό που γίνεται με τον ΕΛΓΑ πρέπει να τελειώσει οριστικά. Φτάνει ως εδώ». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΣ με δελτίο τύπου είχε στηλιτεύσει τις προηγούμενες ημέρες τον Οργανισμό, καθώς «τα πρώτα αποτελέσματα των εκτιμήσεων για τις ζημιές στη σουλτανίνα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του 2018 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί».

Στη συνέχεθα τον λόγο πήρε ο Δημήτριος Μελάς (πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής) που επισήμανε ότι το πρόβλημα του ΕΛΓΑ είναι διαχρονικό και απαιτούνται πολλές διορθωτικές κινήσεις με μια παράλληλη αλλαγή νοοτροπίας σε ότι αφορά τη διαχείρισή του.

Ο Χρήστος Γιαννακάκης (Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Venus και ειδικός σε θέματα ΕΛΓΑ) που ενημέρωσε τους παραγωγούς σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον ΕΛΓΑ τόνισε ότι: «είναι έκδηλη η δυσφορία που υπάρχει κατά του ΕΛΓΑ και ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από τον τρόπο που λειτουργεί ο φορέας». Και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι η συμμετοχή των αγροτών στην διοίκηση του ΕΛΓΑ με σημαντικό αριθμό μελών. Επίσης είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το κράτος πρέπει να δώσει αυτά που είναι νομοθετημένα και μας χρωστά και είναι το 20% επί των εισπράξεων του ΕΛΓΑ. Αυτό αντιστοιχεί με 30 εκατομμύρια το χρόνο».

Αναφορικά με την προαιρετικότητα του ασφαλιστικού φορέα, που ακούστηκε στην εκδήλωση, ο Χρήστος Γιαννακάκης ξεκαθάρισε ότι : «Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να καταρρεύσει ένα οικοδόμημα που υφίσταται. Θα πρέπει να το διορθώσουμε και να λειτουργήσει σωστά».

Λεπτομέρειες για τις μηνύσεις κατά του ΕΛΓΑ ή κατά υπαλλήλων του ΕΛΓΑ ή των ΔΑΟΚ, έδωσε ο δικηγόρος Αριστείδης Ζαχαριάς.

Στο τέλος της συζήτησης ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου δήλωσε ότι το υλικό της συζήτησης θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από τους ειδικούς και θα αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις σε νομικό επίπεδο.

Πηγή: ypaithros.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Οργή λαού για την στάση του ΕΛΓΑ και στροφή σε μηνύσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator