ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗ ΚΟΥΡΕΜΠΕ

0






Εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη είχε την Δευτέρα ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Ο κ. Λέγγας περιέγραψε στον υπουργό το σχέδιο του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στον δήμο Σικυωνίων, κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την ολοκληρωμένη εφαρμογή της ψηφιακής γεωργίας. Τελικός στόχος είναι η ενίσχυση της αειφορίας και η ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.
Παράλληλα ο κ. Λέγγας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων ορισμένα από τα οποία, όπως τα φασόλια Φενεού, είναι μοναδικά στον κόσμο, με υψηλή διατροφική αξία. Από την μεριά του ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τον κ. Λέγγα για τις δράσεις του υπουργείου στον αγροτικό τομέα αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από το φράγμα του Ασωπού, το οποίο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Στη συνέχεια ο κ. Λέγγας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Φάνη Κουρεμπέ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα αιτήματα των αγροτών του δήμου Σικυωνίων για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Ο κ. Κουρεμπές δεσμεύτηκε στον κ. Λέγγα πως θα δικαιωθούν όσοι αγρότες καταθέσουν ενστάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν παραστατικά (τιμολόγια πώλησης για εξαγωγή και εσωτερική αγορά, καθώς και τιμολόγια πώλησης προς χυμοποίηση) που να δικαιολογούν το ύψος των ζημιών.
Στην ερώτηση του κ. Λέγγα για το ύψος των αποζημιώσεων και το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κ. Κουρεμπές υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση. Από εκεί και πέρα, εφόσον οι παραγωγοί που καταθέσουν ενστάσεις υποβάλλουν τα απαιτούμενα παραστατικά, θα υπάρξει μία ενίσχυση 15%-20% επιπλέον της αρχικής.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗ ΚΟΥΡΕΜΠΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator