Από τα Ίμια μέχρι τη Μακεδονία

0Η μελανότερη στιγμή της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας είναι ένα από τα «παιδιά» της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη

Ιμια. 31 Ιανουαρίου 1996. Ντροπή που δεν ξεχνιέται· το όνειδος της κυβέρνησης που μόλυνε την Ιστορία της Ελλάδας με την πρωτοφανή ατίμωση των όπλων της, με την υποστολή της σημαίας από εθνικό έδαφος και το γκριζάρισμα ολόκληρης περιοχής στο Αιγαίο.

Ο στόλος μας, ο οποίος ποτέ, μα ποτέ δεν έχει ηττηθεί σε ναυμαχία με ελληνικό πλήρωμα υπό ελληνική διοίκηση, διατάσσεται να πάει στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της πατρίδας. Υστερα από λίγο (με τα γεγονότα που είναι γνωστά σε όλους), οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας λαμβάνουν την εντολή να αποχωρήσουν από τα Ιμια, υποστέλλοντας μάλιστα τη σημαία και έχοντας απολέσει τρία εκλεκτά στελέχη. Σαν σήμερα, το 1996, πέρασαν στην αθανασία οι υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Εκτορας Γιαλοψός. Ο τότε υπουργός Αμύνης της χώρας Γεράσιμος Αρσένης μιλούσε για... βέρτιγκο του κυβερνήτη, πριν καν περισυλλεχθούν τα πτώματα.

Η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στα Ιμια, όπως και σε πολλές υποθέσεις που έπληξαν καίρια την τιμή του έθνους, την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητά του, τον οικονομικό βίο των πολιτών και τον πολιτισμό μας. Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν στα πράγματα, όταν οι Τσουκάτοι κουβαλούσαν καταϊδρωμένοι τις βαλίτσες με τα μετρητά της Siemens στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν στα πράγματα, όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος έδινε, ως υπουργός Αμυνας, τις παραγγελίες για τα οπλικά συστήματα. Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν στα πράγματα, όταν ο Τάσος Μαντέλης παντελόνιαζε τον παρά της Siemens σαν προεκλογική... χορηγία. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε δώσει το πηδάλιο της οικονομίας στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Από τότε κατάλαβαν οι ξένοι πόσο τρωτό είναι το σύστημά μας και πόσο μεγάλα πλήγματα μπορούν να καταφερθούν εναντίον του λαού και του έθνους. Χωρίς τα Ιμια της κυβέρνησης Σημίτη τίποτε από τα επόμενα δεν θα ήταν εφικτό: ούτε οι χρεοκοπίες ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τα Ίμια μέχρι τη Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator