Πες ο,τι θέλεις για τον Σημίτη, αλλά διεφθαρμένος δεν είναι

0



Πολλά μπορείς να καταμαρτυρήσεις στον Κ. Σημίτη. Τσιγκουνιά, πονηριά, ευθυνοφοβία, γραβατοφορεμένο λαϊκισμό και υποκρισία. Αλλά διεφθαρμένος δεν είναι.

του Γιάννη Τριάντη

Ναι! Ο Σημίτης υπήρξε μια πολιτική φούσκα. Ενας υπερεκτιμημένος λογιστής , υμνηθείς λιγωτικά από τα μήντια της διαπλοκής. Αλλά κλέφτης και λαμόγιο δεν είναι.

Ναι! Ο Σημίτης υπήρξε ολίγιστος και ολετήρας: το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού απέτυχε οικτρά και η οικονομία έπασχε σοβαρά, αλλά βαφτιζόταν εύρωστη με ψέματα και αλχημείες (με τα δανειακά βάρη να μεταφέρονται στην κυβέρνηση Καραμανλή). Ομως το αποκορύφωμα της άφρονος πολιτικής Σημίτη ήταν η εισδοχή της απροετοίμαστης χώρας στην ΟΝΕ. Ένα πολιτικό έγκλημα που πλήρωσε και πληρώνει αλμυρά η Ελλάδα (εκ των υστέρων όλοι οι ευρωπαίοι ιθύνοντες παραδέχτηκαν το άκαιρον της εισδοχής).

Ναι! Ο Σημίτης υπήρξε αδιάφορος τροχονόμος, όταν έβλεπε να περνούν μπροστά του τα πακέτα της Ζήμενς προς το ΠΑΣΟΚ και όταν βοούσαν οι ενδείξεις και οι καταγγελίες για μίζες στα εξοπλιστικά.

Ναι! Υπήρξε φοβικός, έχοντας κατά νου το πολιτικό κόστος, όταν δεν τόλμησε να υποστηρίξει την προσπάθεια Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό.

Ναι! Ο Σημίτης ήταν πολιτικά ανέντιμος όταν δεν βρήκε να πει δυό υπερασπιστικά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν κατηγορούσαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για τα… πάμπερς.

Ναι! Ηταν ο πρωθυπουργός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στην περιοχή.

Ναι! Ηταν ο άνθρωπος που όταν είδε ότι κατακρημνίζεται το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, βγήκε από την ΔΕΘ και εξήγγειλε το «πακέτο Σημίτη», ύψους 10 δις. Κι όταν αυτό δεν άλλαξε την αρνητική εικόνα, παρέδωσε την ηγεσία στον Γιώργο Παπανδρέου για να πάει σφαχτάρι στις εκλογές.

Πολλά μπορείς να καταμαρτυρήσεις στον Κ. Σημίτη. Τσιγκουνιά, πονηριά, ευθυνοφοβία, γραβατοφορεμένο λαϊκισμό και υποκρισία. Αλλά διεφθαρμένος δεν είναι.

Ουδέποτε ως ενεργός πολιτικός ,από οιαδήποτε θέση, έδωσε αφορμή να κατηγορηθεί για επιλήψιμη συμπεριφορά σαν αυτή που ερευνά η Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Βέβαια, η Αρχή είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να δώσει εντολή για άνοιγμα λογαριασμών, αφ ής στιγμής υπάρχει σχετική καταγγελία που εμπλέκει (και) το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Αλλά τι καταγγελία είναι αυτή; Είπε ο επικεφαλής της γαλλοολλανδικής THALES ότι του είπε ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος της εταιρείας (Λουκάς Ρωμανός) ότι χάθηκε το συμβόλαιο για το C4i, επειδή «εμείς χτυπήσαμε χαμηλά», αλλά « οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».

Κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, καμία αποχρώσα ένδειξη, καμία απόδειξη. Απλώς ένας αστήρικτος ισχυρισμός του κ. Ρωμανού, που δημιουργεί εύλογο προβληματισμό, καθώς οιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμπλέξει οποιονδήποτε πολιτικό με μια άσαρκη καταγγελία.

Ο Σημίτης χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του (το ίδιο και ο Χρυσοχοΐδης). Και αν αποδειχτούν σαθρές οι αιτιάσεις, θα έχει κάθε δικαίωμα να στραφεί δικαστικά εναντίον εκείνων που τον ενέπλεξαν στην δυσώδη αυτή υπόθεση.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πες ο,τι θέλεις για τον Σημίτη, αλλά διεφθαρμένος δεν είναι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator