Π.ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ"

0



Ήδη συμπληρώθηκε ένας μήνας μετά την πρόσφατη θεομηνία(με την επωνυμία «Ζορμπάς») και τις πλημμύρες των ρεμάτων που έπληξαν το Δήμο Βέλου –Βόχας, ένα δήμο που προσπαθεί να βρει την καθημερινότητα και κανονικότητά του μέσα στην σκόνη από την ξεραμένη λάσπη που τον έχει κατακλύσει, μια λάσπη που έχει πλημμυρίσει τις οικίες μας, τα γραφεία μας, τις επιχειρήσεις μας, τις αυλές μας, τα σχολεία μας, την ίδια μας τη ζωή. 
Ο δήμος Βέλου –Βόχας, με αίτημα της δημοτικής αρχής και απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου με την βοήθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει και να αποκαταστήσει τις καταστροφές που έχει υποστεί. 
Παρά το γεγονός της κήρυξης του Δήμου μας σε ¨έκτακτη ανάγκη¨ , ο δήμος Β-Β στην κυριολεξία έχει επικηρυχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο κουρνιαχτός της σκόνης από την ξεραμένη λάσπη έχει κατακλύσει το διαδικτυακό μας αέρα. 
Πρώτος και καλύτερος, λαλίστατος περιφερειακός μας σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας της Περιφερειακής μας αρχής, όπου μόλις τρεις ημέρες μετά τις καταστροφές από την πλημμύρα των ρεμάτων που έπληξε το δήμο, σε 4λεπτη τηλεοπτική συνέντευξη, αφού έκανε μια αναδρομή από το 2005 στο 2018, κατέληξε αβίαστα στο συμπέρασμα : Για όλα φταίει η Δημοτική Αρχή(!).

Τρεις μόλις ημέρες μετά τις καταστροφές, ο Περιφερειακός μας σύμβουλος της πλειοψηφίας, τα είπε, κατέληξε στο συμπέρασμα, με χαρακτηριστική άνεση απέδωσε τις ευθύνες στη δημοτική αρχή και καθάρισε με όλα, καθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις οικίες μας, τα σχολεία μας, τις επιχειρήσεις μας και την ζωή μας από τη λάσπη που δεν είχε κατακάτσει καλά –καλά, λες και το πρώτο ζητούμενο που απασχολεί τον πολίτη δεν είναι η αποκατάσταση των ζημιών αλλά η απόδοση ευθυνών. Αμέσως, οι δηλώσεις αυτές έγιναν πρωτοσέλιδο στο σκονισμένο διαδικτυακό μας αέρα και παίζουν ¨καρφιτσωμένες¨ στα δημόσια προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποψηφίων συμβούλων και δημάρχων ως θέσφατο. Αυτό που ¨ξέχασε¨ να μας ενημερώσει (ή ηθελημένα αγνόησε και παρέλειψε), είναι για την εκ του νόμου ευθύνη της ίδιας της περιφερειακής αρχής για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων, αφού εκτός από δημότες του δήμου Βέλου –Βόχας, είμαστε και πολίτες της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μια ανάγνωση της νομοθεσίας αρκεί : 

Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Αρθρο 186
Αρμοδιότητες Περιφερειών
ΣΤ. Έργων - Χωροταξίας - Περιβάλλοντος, στους οποίους περιλαμβάνονται, ιδίως: ………… 15. Ο καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα.

Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που υπήρχε συν-αρμοδιότητα Δήμου και Περιφέρειας για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων με το άρθρο 224 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α/133 , 19-07-2018) Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, η νομική υποχρέωση και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων, από την 19η -07 -2018 ανήκει στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Φίλες και φίλοι, με τις προσπάθειες όλων μας, σύντομα ο δήμος θα επιστρέψει στην καθημερινότητα και την κανονικότητά του καθαρίζοντας από την λάσπη του. Αυτό που είναι δύσκολο να καθαρίσει, είναι η σκόνη και η λάσπη που κατακλύζει το ΕΓΩ του καθενός μας, ιδίως αυτών που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου μας. Αυτό απαιτεί μια μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ με αβέβαιο αποτέλεσμα. Ας μην την χρεωθεί και αυτή ο Δήμαρχος………

Υ.Γ. Σε ότι αφορά τον γράφοντα, στην μικρή ενασχόλησή μου με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση, πάντοτε επιδίωξα και διεκδίκησα την θετική ψήφο του συμπολίτη μου, ως ψήφο συνειδητής επιλογής και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αρνούμενος για λόγους προσωπικής δεοντολογίας να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο λαϊκίζοντας, απευθυνόμενος στο θυμικό, εκμεταλλευόμενος την θλίψη, πόνο, οργή και αγανάκτηση του συμπολίτη μου.
ΚΑΛΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Παναγιώτης Αθ. Μαρινάκος
Δικηγόρος
Χίου 19, Βραχάτι Κορινθίας
Ε: marinakos@hotmail.gr
T: 2741050244, F:2741050244
K:  6947 56 69 69


Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Π.ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator