Να γιατί θα λογοδοτήσει!

0Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει!

Γιατί όλοι έκαναν «σφάλματα» κατά καιρούς…

Αλλά κανείς δεν διέπραξε τέτοια «εγκλήματα»!

Κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο, και μάλιστα – όπως αποδεικνύεται – «κατόπιν σχεδίου».

Συνήθως τα κόμματα εξουσίας κατηγορούνται πως δεν έλυσαν προβλήματα που βρήκαν. Και τα άφησαν να «ξεφύγουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υπονόμευσε τα σωστά που γίνονταν πριν, κι ως κυβέρνηση τα ανέτρεψε τα μπλόκαρε ή τα καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει χρήματα και «βαθμούς ελευθερίας».

Όσο ποτέ στο παρελθόν…

Όλα τα κόμματα κατά καιρούς συμβάλλουν στην πόλωση.

Αυτό είναι και αναπόφευκτο, πολλές φορές…

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε με πόλωση, δυνάμωσε με διχασμό, κέρδισε με μισαλλοδοξία και κυβέρνησε με ψέματα, συκοφαντίες και «ηθικό στιγματισμό» των αντιπάλων του.

Που δεν του «βγήκε» κι όλα:

Δείτε και τις περιπτώσεις Παπασταύρου και Σαββαϊδου, που διασύρονταν επί δύο-τρία χρόνια και δικαιώνονται σήμερα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί.

Με ηθικό στιγματισμό, οπωσδήποτε…

Και με ποινική αντιμετώπιση, όπου αυτό είναι εφικτό, δηλαδή με παραπομπές σε Ειδικά Δικαστήρια.

Ο ηθικός του στιγματισμός είναι απαραίτητος και αναπόφευκτος.

--Αναπόφευκτος γιατί έχει ήδη στιγματιστεί στη συνείδηση του κόσμου, που εισπράττει σήμερα τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του.

--Και απαραίτητος, ώστε επιτέλους να μη μείνει ατιμώρητη η φαυλότητα.

Ώστε να αποθαρρυνθούν οι φαύλοι στο μέλλον.

Αν δεν λογοδοτήσουν οι φαύλοι, κι αν δεν τιμωρηθούν, έστω και με ανεξίτηλο ηθικό στιγματισμό, τότε θα «επανέλθουν δριμύτεροι» – οι ίδιοι ή άλλοι επίδοξοι μιμητές τους.

Η Κάθαρση μιας κοινωνίας και η Αναγέννηση μιας Δημοκρατίας ξεκινούν πάντα με παραδειγματική τιμωρία της φαυλότητας.

Κι αν μέχρι σήμερα «ανακυκλώνεται» η φαυλότητα συνεχώς, ίσως φταίει πως ποτέ δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά.

Καιρός να γίνει κι αυτό, λοιπόν…

Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την καταδίκη των χουντικών σε θάνατο!

Δεν εκτελέστηκε η ποινή. Μετατράπηκε σε ισόβια.

Αλλά οι δύο βασικοί «πρωταίτιοι» πέθαναν στη φυλακή δεκαετίες αργότερα. Και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, ακόμα κι όταν μετά από χρόνια αποφυλακίστηκαν, πέρασαν στο περιθώριο οριστικά.

Έτσι σταμάτησε με το μαχαίρι ο φαύλος κύκλος των «αντιδημοκρατικών εκτροπών» στην Ελλάδα.

Μπορεί να προέκυψαν άλλες παθογένειες, συχνά χειρότερες, αλλά στρατιωτικό πραξικόπημα δεν διανοήθηκε ποτέ κανείς να ξανακάνει…

Έτσι και τώρα: Η φαυλότητα πρέπει να τιμωρηθεί και να στιγματιστεί ηθικά. Με τόσο «εκκωφαντικό» τρόπο, ώστε τέτοια φαυλότητα να μην διανοηθεί κανείς πια να επιδείξει στο μέλλον…

Κι όσοι κηρύσσουν την «επιείκεια» ή τη «λήθη», δεν αμνηστεύουν το παρελθόν – υπονομεύουν το μέλλον!

Η Δημοκρατία στηρίζεται στην ευθύνη. Και δεν συγχωρεί τη φαυλότητα…

Γιατί όταν συγχωρεί τη φαυλότητα, υπονομεύει την ευθύνη.

Και αυτοκαταργείται…

Ο κόσμος ξέρει πως η Κάθαρση αρχίζει με την παύση της ατιμωρησίας.

Και ο δημοκρατία μας οφείλει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας επιβάλλοντας τη λογοδοσία των φαύλων και την τιμωρία της φαυλότητας. Τουλάχιστον στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις…

Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν η πιο κραυγαλέα περίπτωση φαυλότητας.

(Υπήρξαν κι άλλες, βέβαια. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τις ξεπερνά όλες.

Και εν πάση περιπτώσει, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα…).

--Η Ελλάδα έβγαινε από τα Μνημόνια το 2015!

Ο Τσίπρας την ξανάβαλε στα Μνημόνια.

Βγήκε για να τα «καταργήσει με ένα νόμο κι ένα άρθρο»…

Και ύστερα υπογράφει τα Μνημόνια… δυό – δυό!

Γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσει…

--Η Ελλάδα είχε πάρει βιωσιμότητα χρέους από το ΔΝΤ στα τέλη του 2014! Ήταν ήδη σε «τροχιά βιωσιμότητας», και το ΔΝΤ διακήρυσσε πως το 2022 ο λόγος Χρέους προς ΑΕΠ θα είχε υποχωρήσει στο 105%!

Σήμερα το ΔΝΤ αρνείται να δώσει πιστοποιητικό βιωσιμότητας στην Ελλάδα, ενώ θεωρεί πως το 2022 το Χρέος προς ΑΕΠ θα είναι πάνω από 170%!

Και δεν θα αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του ούτε ως το 2060!

Γι’ αυτό ο Τσίπρας πρέπει, επίσης, να λογοδοτήσει…

--Η Ελλάδα είχε πλήρως ανακεφαλαιώσει τις τράπεζες της στα τέλη του 2014. Ο Τσίπρας μέσα σε έξη μήνες κατάφερε να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει capital controls που παραμένουν από τότε, είναι άγνωστο πότε θα αρθούν και υπονομεύουν κάθε πραγματική επιστροφή στην ανάπτυξη…

Γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσει.

--Στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να επιστρέφουν οι καταθέσεις πριν έλθει ο Τσιπρας! Τα πρώτα χρόνια της κρίσης (επί ΓΑΠ) έφυγαν μαζικά πάνω από 70 δισεκατομμύρια, σε δυόμιση χρόνια. Ύστερα, επί Σαμαρά, αποκαταστάθηκε σταδιακά η εμπιστοσύνη κι άρχισαν να επιστρέφουν οι καταθέσεις:

Πάνω από 14 δισεκατομμύρια γύρισαν, επίσης σε 2,5 χρόνια!

Επί Τσίπρα, μέσα σε έξη μήνες, έφυγαν 41 δισεκατομμύρια!

Κι ύστερα έκλεισαν οι τράπεζες κι επιβλήθηκαν πιστωτικοί έλεγχοι, για να μη φύγουν κι όλα τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τραπεζικό πανικό που υπήρξε στην Ελλάδα σε καιρό Ειρήνης. Κι ήταν ανεξάρτητος από την κρίση, αφού η εμπιστοσύνη είχε αρχίσει να αποκαθίσταται προηγουμένως…

Ο Τσίπρας προκάλεσε τον πανικό αυτό!

Και πρέπει, ασφαλώς, να λογοδοτήσει…

--Το τραπεζικό χαρτοφύλακιο του κράτους (μετά την εξυγίανση των τραπεζών το 2012) είχε αρχίσει να αυξάνεται.

Και τα χρήματα από την ρευστοποίησή του (ως το 2016) θα πήγαιναν για άμεση μείωση χρέους!

Το καλοκαίρι του 2014 άγγιζε σε αξία τα 20,5 δισεκατομμύρια.

Μέσα σε έξη μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα είχε μηδενιστεί!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια πραγματικής περιουσίας του δημοσίου μέσα σε έξη μήνες και εξ αιτίας ολέθριων σφαλμάτων.

Και ασφαλώς ο Τσίπρας – ο αποκλειστικά υπεύθυνος όλων αυτών – πρέπει να λογοδοτήσει…

--Η Ελλάδα είχε την πίεση λαθρομεταναστών και προσφύγων στα ανατολικά της σύνορα ήδη από τις αρχές του 2012. Ο Εμφύλιος Πόλεμος στη Συρία άρχισε στα μέσα του 2011. Και είχε ήδη κλιμακωθεί επικίνδυνα.

Αλλά στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά, από το καλοκαίρι του 2012 ως το Γενάρη του 2015, τα σύνορα της Ελλάδας είχαν «σφραγίσει»!

Πέρναγαν ελάχιστοι κι αυτοί μετά από λίγο επανα-προωθούνταν στις χώρες προέλευσής τους. Και ο αριθμός των λαθρομεταναστών άρχισε επίσης να μειώνεται. Και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς…

Ενώ και η υπόλοιπη Ευρώπη άρχισε να υιοθετεί την πολιτική αυστηρού ελέγχου των συνόρων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά κατά την Ελληνική Προεδρία (το πρώτο εξάμηνο του 2014).

Ο Τσίπρας με το που ήλθε άνοιξε τα σύνορα και πέρασαν ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες! Οι περισσότεροι πήγαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες όμως έκλεισαν τα σύνορα προς την Ελλάδα. Κι έτσι κάποιοι παγιδεύτηκαν στη χώρα μας.

Τώρα όλοι έχουν παραδοθεί στον έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πολλές εκ των οποίων είναι όργανα των δουλεμπόρων- διακινητών!

Και βρίσκονται παγιδευμένοι εντός ελληνικού εδάφους, αλλά έξω από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, σε hot spots – «κολλαστήρια» και «φυτώρια» πάσης φύσεων παράνομων δραστηριοτήτων.

Μια πραγματική «ωρολογιακή βόμβα» για την κοινωνική συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια.

Ο Τσίπρας ασφαλώς θα λογοδοτήσει και γι’ αυτό!

--Κι ακόμα έβαλε ανθρώπους σε κρίσιμα κρατικά αξιώματα παντελώς εντελώς ακατάλληλους να διαχειριστούν το δημόσιο συμφέρον:

Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Προεδρία της Βουλής είναι χαρακτηριστική. Η επιλογή του Βαρουφάκη για το υπουργείο Οικονομικών κατέστησε διεθνή περίγελω την Ελλάδα. Η επιλογή Μουζάλα και Χριστοδουλοπούλου για το «Μεναστευτικό» και η επιλογή Τόσκα για την Δημόσια Τάξη, επίσης ζημίωσαν τη χώρα. Και τη ζημιώνουν ακόμα…

Δεν πρόκειται απλώς για πρόσωπα μειωμένης διαχειριστικής ικανότητας – πάντα μπορεί να υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις.

Πρόκειται για ακραίους ιδεοληπτικούς που είχαν δώσει πολλαπλά «δείγματα γραφής», για την απόλυτη και κραυγαλέα ανεπάρκειά τους να διαχειριστούν κρίσιμα πόστα σε κρίσιμες στιγμές.

Το «ποιόν» της κας Κωνσταντοπούλου το γνώριζε πολύ καλά. Και τα μανιακά της σχέδια να κηρύξει το χρέος… «παράνομο» «απεχθές» και «επονύδιστο»!

Τις εμμονές του κ. Βαρουφάκη, επίσης.

Τις ακρότητες της κας Χριστοδουλοπουλου το ίδιο.

Ο κ. Μουζάλας ως πρόσωπο μπορεί να είναι πολύ πιο συμπαθής, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της χώρας που απειλούνται, άνθρωπος που… δεν πιστεύει σε σύνορα!

Για τις επιλογές του αυτές, ο κ. Τσίπρας οφείλει, ασφαλώς, να λογοδοτήσει!

Ώστε οι επόμενοι Πρωθυπουργοί να μη διανοηθούν να βάλουν ξανά τέτοια «νούμερα», σε τόσο νευραλγικές θέσεις.

--Το χειρότερο: όλα τα δεινά που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας δεν προέκυψαν από απλές «κακοτυχίες» ή έστω από «αστοχίες» των συνεργατών του.

Όπως προκύπτει τώρα, ήταν όλα «βάσει σχεδίου», το οποίο το γνώριζε ο κ. Τσίπας πριν τους τοποθετήσει! Και το συμμεριζόταν, όπως φαίνεται (για να τους τοποθετήσει)…

Βέβαια, δεν μιλάμε για σοβαρό σχεδιασμό. Μιλάμε για τερατώδεις… ανοησίες μέσα σε ποικίλα «περιτυλίγματα» ιδεοληπτικής παράκρουσης.

Αλλά το επιδίωκαν. Δεν τους «έτυχε»…

--Το «σχέδιο» του κ. Βαρουφάκη για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» (απαρχή διπλού νομίσματος) ο ίδιος λέει πως το είχε καταθέσει εγγράφως στον Πρωθυπουργό πριν αναλάβει. Και το είχε αναπτύξει δια μακρών στο υπουργικό συμβούλιο στο πρώτο δίμηνο της θητείας του.

--Το «σχέδιο» της κας. Χριτοφιλοπούλου να ανοίξει τα σύνορα και να φέρει μαζικά λαθρομετανάστες και «πρόσφυγες» (για να τους στείλει μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη), ήταν στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

--Η πολιτική Τόσκα να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (σε συνεννόηση με βαρυποινίτες και τρομοκράτες, όπως καταγγέλλει ο Πανούσης) και να «αφοπλίσουν» ουσιαστικά την αστυνομία απέναντί τους, ήταν κι αυτό στο κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

«Βάσει σχεδίου» διέλυσαν ή πήγαν να διαλύσουν τη χώρα.

Αν ο Τσίπρας εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη για κάποια απ’ αυτά, ή τον υποχρέωσαν να αλλάξει ρότα, αυτό δεν μειώνει τις ευθύνες του για τη ζημιά που προκάλεσε και που ακόμα την πληρώνουμε.

Δεν ήταν «τυχαία» όλα αυτά.

Ήταν σχεδιασμένες δολιοφθορές κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Και γι’ αυτά, ασφαλώς, πρέπει να λογοδοτήσει…

--Η πολιτική Τσίπρα κόστισε μέχρι τώρα στον Ελληνικό λαό τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε δυόμιση χρόνια μέσα. Αληθινή ζημιά-ρεκόρ!

Η αποτίμηση αυτή είναι καταγγελία του κ. Ρέγκλιγνκ!

Δεν είναι «ισχυρισμός της αντιπολίτευσης».

Και ΔΕΝ περιλαμβάνει ούτε το «κόστος αναχρηματοδότησης χρέους», ούτε την «υστέρηση» της οικονομίας σε σύγκριση με τις «προβλέψεις του 2014 για τα επόμενα χρόνια» (όπως διαμαρτύρεται τώρα ο κ. Τσίπρας).

Είναι καθαρό κόστος πρόσθετου δανεισμού, καθαρές απώλειες περιουσιακών στοιχείων (π.χ. τραπεζικό χαρτοφυλάκιο), καθαρή φυγή καταθέσεων (που είχαν αρχίσει να επιστρέφουν προηγουμένως) και καθαρή πρόσθετη λιτότητα (14,5 δισεκατομμύρια ετησίως μέχρι στιγμής, επί Τσίπρα - έναντι 1,5 δις. που ζητούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με το περιβόητο email Χαρδούβελη).

100 δισεκατομμύρια ζημιά μέσα σε 2,5 χρόνια, δεν έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά!

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί πολλαπλά γι’ αυτό το θλιβερό ρεκόρ!

Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης:

Οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπαδημου είχαν καταφέρει – για πρώτη φορά στην Ιστορία, κι όχι μόνο της Ελλάδας – να κόψουν 120 δισεκατομμύρια χρέους μέσα σε ένα χρόνο - το 2012!

Κι ο Τσίπρας έχει το θράσος να προσπαθεί να… «συγκριθεί» με τους «προηγούμενους»!

Θέλετε, λοιπόν, να τελειώνουμε με τη φαυλότητα και το λαϊκισμό;

Ο Τσίπρας πρέπει να λογοδοτήσει!

Κι όποιος δεν το βλέπει, δεν είναι «επιεικής» με τον αντίπαλο του…

Είναι ανάλγητος με τη δημοκρατία! Και με την Ελλάδα…

Και – κυρίως - με τις μελλοντικές γενεές…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Να γιατί θα λογοδοτήσει!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator