Προετοιμάζουν το έδαφος για να μιλήσουν για «πολιτικές διώξεις»

0Με μια απάντηση που δείχνει ότι ο πόλεμος κυβέρνησης – δικαστών θα συνεχιστεί και θα είναι αδυσώπητος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έριξε σφαλιάρα στον Τσίπρα για τις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του, όπως βεβαίως και στον Πολάκη αλλά αυτός δεν έχει καμιά σημασία τι λέει. Όταν, όμως, ολόκληρος πρωθυπουργός, ο επικεφαλής της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων «θεσμικά εμπόδια» και υπαινίσσεται ότι ξέρει κι άλλο μονοπάτι προκειμένου να παρακάμψει αυτά τα εμπόδια, τότε καταλαβαίνει κανείς, που πάει το πράγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβάστηκε πολλά, είχε αποφασίσει να τινάξει τη χώρα στον αέρα με τον «σχέδιο Β» του Βαρουφάκη, θα κολλήσει στα δικαστήρια.

Οι δικαστές, λοιπόν απαντούν στον Τσίπρα ότι αμφισβητεί το κράτος δικαίου και κάνει ζημιά στη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Πρόκειται για μια σφοδρή επίθεση που κανείς δεν ξέρει τι κατάληξη θα έχει.

Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση σκόπιμα βάζει τα μαντρόσκυλά της να ουρλιάζουν και σκόπιμα ο πρωθυπουργός τα «σπάει» με τη δικαιοσύνη. Κι ο λόγος είναι απλός. Επειδή στο μέλλον μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι Συριζαίοι με πολλά ανοικτά δικαστικά μέτωπα, προετοιμάζουν το έδαφος για να μιλήσουν για «πολιτικές διώξεις». Παλιά της τέχνη κόσκινο της αριστεράς θα ανεβαίνει στα κάγκελα και θα μιλά για επιθέσεις κράτους και παρακράτους και για δικαστές που ελέγχονται. Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να ξεφύγει, θα επιχειρήσει να δραπετεύσει από τις ευθύνες της για μια σειρά από υποθέσεις όπως το plan B του Βαρουφάκη, τα capital controls, τα μνημόνια, την καταστροφή των τραπεζών, τις υποθέσεις με το Noor 1 ή με τα άλλα πλοία των λαθραίων τσιγάρων κ.λπ.

Είναι γνωστό ότι η αριστερά μεγαλούργησε επειδή έστησε στην κοινή γνώμη το γνωστό θέατρο της μόνιμα διωκόμενης. Επειδή πλέον οι δικαστές δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα από… ανώτατους θεσμικούς παράγοντες και από υπουργούς της πλάκας, έχει αρχίσει η κυβέρνηση να καταρρέει και να αναζητά άλλοθι. Εξ’ ου και ο πόλεμος με τους δικαστές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης:

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης.

Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’ από οποιονδήποτε.

Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη.

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προετοιμάζουν το έδαφος για να μιλήσουν για «πολιτικές διώξεις»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator