Α ρε Τζήμερος που σας χρειάζεται

0


Συζητούσαμε facebookικά για το συμβάν με τον Τζήμερο, έτσι φιλικά και ακομπλεξάριστα μεταξύ πολιτισμένων και έξυπνων ανθρώπων που διαφωνούνε. Ο Κρις έλεγε ότι κακώς πήρε τον νόμο στα χέρια του και δεν είχε δικαίωμα να κατεβάσει τις αφίσες. Η Ντίνα ότι εφόσον υπάρχουν μάρτυρες θα βγει άκρη. Τόσο φιλικά τα λέγαμε που πιάσαμε κουβέντα και για ένα ζαχαροπλαστείο εδώ κοντά μας που συμπαθούμε όλοι και ο Κρις αποδείχτηκε δημοτικός σύμβουλος και μου είπε και ένα τηλέφωνο να καλώ στον Δήμο για να κατεβάζουν τις αφίσες λέει αμέσως. Γιατί μπορεί να μην ξέρεις αν έχουν πάρει άδεια εσύ ο απλός δημότης λέει.

Έπλεα σε πελάγη ευτυχίας και αισιοδοξίας λοιπόν καθώς έκλεινα τον υπολογιστή και κατέβαινα προς την πόλη από εδώ εις τας εξοχάς που μένω κυριλέ άνθρωπος εγώ. Περνάω και το εν λόγω ζαχαροπλαστείο-καφέ και κάτι με τσίγκλησε. Σταματάω το αμάξι και πράγματι, ήταν ένα αυτοκόλλητο. Πάνω σε πινακίδα του δρόμου. Ακριβώς έξω από το μέρος που συζητούσαμε, ξεκάθαρη παραβίαση μισής ντουζίνας νόμων.


Το φωτογράφισα. Επειδή έτσι είμαι εγώ. Και όπως πήγα να γυρίσω στο αμάξι μου είδα κι άλλες παράνομες πινακίδες. Μια σε στύλο ΟΤΕ για να μου κόψουν δέντρα. Μια άλλη σε κολώνα ΔΕΗ για μνημόσυνο. Ε, κανείς δεν τολμάει να πει για αυτήν, ε; Στην μεθεπόμενη όμως κολώνα, εκεί κοντά στο αμάξι μου είχε κι άλλη αφίσα.


Σύμφωνα με τον Κρις και όλους που κοροϊδεύουν τον Τζήμερο, εγώ είμαι τρελός που θέλω εκεί επιτόπου να τις κατεβάσω τις παράνομες αφίσες. Εσείς οι ήρεμοι και νηφάλιοι πολίτες ξέρετε καλύτερα υποτίθεται. Εσείς που γράφετε στο Facebook σαν να είναι όλα μια χαρά στην χώρα μας, ενώ σε ακτίνα 10 μέτρων από το κυριλέ μαγαζί βλέπω τρεις παραβάσεις και κάθε 10 μέτρα θα υπάρχουν άλλες 3 βέβαια.

Αλλά εγώ περπατάω στη γειτονιά μου και ξέρω. Στην πινακίδα θα πείτε “έλα μωρέ, είχε ήδη γκράφιτι”. Στον μάλλον παράνομο σαν επιχείρηση ολόκληρη με την κοπή δέντρων θα πείτε “ε, είναι καιρό εκεί αυτό, ποιον πειράζει;” και στο μνημόσυνο θα βρείτε πάλι κάποιον καθωσπρεπισμό ως δικαιολογία για να μην εφαρμόζεται ο νόμος. Πήρα τηλέφωνο στο νούμερο που μου είχε προτείνει ο Κρις. Μετά από σύσκεψη στην άλλη άκρη του τηλεφώνου τελικά μου έδωσαν άλλο νούμερο να πάρω. κοκ. Το πρόβλημα είναι φως φανάρι μπροστά μας κι εμείς παίζουμε τις κουμπάρες από το εσωτερικό 202 στο εσωτερικό 240 που όμως τώρα λείπει, πάρ’τε αργότερα…

Δεν είναι φασίστας ο Τζήμερος. Φασίστες είμαστε όλοι οι υπόλοιποι κάθε μέρα.


H σοβαρή πολιτική ανάλυση του τρόπου που καταλαμβάνει τον δημόσιο χώρο με αφίσες το ΚΚΕ εδώ.

Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Α ρε Τζήμερος που σας χρειάζεται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator