Ήταν Κυριακή των Βαΐων το 1944 όταν έγινε το σαμποτάζ του τραίνου στο Δερβένι Κορινθίας

0




Την 9η Απριλίου 1944, Κυριακή των Βαΐων και τότε, έγινε το λεγόμενο σαμποτάζ του τραίνου στο Δερβένι-Κορινθίας από κομμουνιστές, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που είχε προορισμό την Πάτρα και τον θάνατο αρκετών επιβατών. Στόχος αυτής της ενέργειας ήταν η αιχμαλωσία νέων Αστυνομικών της Αστυνομίας Πόλεων που επέβαιναν στο τραίνο. Μετά από βασανιστήρια και διαπόμπευση των αιχμαλώτων στα χωριά, οι περισσότεροι σφαγιάστηκαν την 16-4-1944, πέριξ των υψωμάτων του Δερβενίου, ανήμερα την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.
Συνολικά δολοφονήθηκαν από τους σταλινικούς κατσαπλιάδες, 42 νέοι Αστυνομικοί της Αστυνομίας Πόλεων, 3 άνδρες της Βασιλικής Χωροφυλακής και 1 Υπολοχαγός του Εθνικού Στρατού. 
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ήταν Κυριακή των Βαΐων το 1944 όταν έγινε το σαμποτάζ του τραίνου στο Δερβένι Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator