Αριστερά... κόλπα και στην ενέργεια;

0Μεγάλο σκάνδαλο στο χώρο της ενέργειας και με πιθανό... ρωσοελληνικό δάκτυλο. Ο Γιώργος Σταθάκης, θέλοντας προφανώς να θολώσει τα νερά σχετικά με τα εγκλήματα που έκανε στη ΔΕΗ ο προκάτοχός του Πάνος Σκουρλέτης, έριξε μια βόμβα τεραστίων διαστάσεων που πιθανότατα να είναι και γκάφα τεραστίων διαστάσεων.

Αφορά στα ορυχεία της Βεύης τα οποία μετά από διεθνή διαγωνισμό, όπου είχαν πάρει μέρος 14 εταιρείες, κατακυρώθηκαν στον όμιλο Μπόμπολα το 2014. Η υπόθεση έμενε στον αέρα πάνω από 10 χρόνια και το Δημόσιο έχανε τεράστια ποσά από έσοδα. Μάλιστα, η υπόθεση της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος λιγνίτη στην περιοχή συνδέθηκε και με την κατασκευή νέου εργοστασίου του «Μελίτη» από τη ΔΕΗ. Για το σύνολο του project ενδιαφέρθηκε και μια μεγάλη κινεζική εταιρεία, η CMEC η οποία υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξυμνήσει τη συμφωνία γράφοντας: «Η επένδυση της κινεζικής CMEC μαζί με τη ΔΕΗ στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία». Ο δε Πάνος Σκουρλέτης μόνο που δεν πανηγύριζε.

Και ξαφνικά ο Σταθάκης ανακοινώνει ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά και έβαζε σε μια τάξη το χάος που διαρκούσε 10 χρόνια, ακυρώνεται και θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, πιο... διαφανής από την κυβέρνηση της αριστεράς.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή και της ΔΕΗ η οποία βλέπει να τινάζεται στον αέρα και η συμφωνία με τους Κινέζους. Αλλά σιγά μη νοιάζει την κυβέρνηση το μπάχαλο που δημιουργεί.

Η αλήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι ότι υπήρξε παρέμβαση μεγάλου ελληνικού ομίλου ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη ρωσική Gazprom. Ο εν λόγω ενεργειακός όμιλος είχε καταθέσει και στο παρελθόν ενστάσεις για τη Βεύη αλλά τις είχε χάσει και έμεινε στον... άσο. Λένε λοιπόν οι πληροφορίες ότι παρενέβη, και μέσω των Ρώσων, για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός ο προηγούμενος και να υπάρξει άλλος ώστε να μπει η ίδια με τη βοήθεια του Πούτιν.

Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πέραν των εμποδίων που βάζει η ανίκανη κυβέρνηση σε ακόμη μια επένδυση, υπάρχει και σοβαρό ηθικό θέμα. Αφήστε που ο Μπόμπολας μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να πάρει καμιά αποζημίωση χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του στη Βεύη.

Ποιος, λοιπόν, στην κυβέρνηση κάνει τα χατίρια επενδυτικού ομίλου ο οποίος μάλιστα πήρε πρόσφατα και μια άλλη μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα; Υπάρχει περίπτωση η «αριστερή κυβέρνηση» να έχει στήσει μεγάλα κόλπα και στην ενέργεια;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αριστερά... κόλπα και στην ενέργεια;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator