Οι Καραμανλικοί... αντεπιτίθενται

0



Είπαμε κι εμείς. Δεν θα βγει ο Τζιτζικώστας να κάνει δήλωση σε συνέχεια όλων εκείνων που προκάλεσαν αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία; Και σε σχέση με τις αποκαλύψεις, βεβαίως του Antinews που έγραψε για το κυοφορούμενο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ που έχει ως έδρα την συμπρωτεύουσα με τις ευλογίες των ζόμπι της παράταξης.

Μιλώντας σε εκδήλωση ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός «εθνικού σχεδίου, με συνεννόηση και συναίνεση στα βασικά».

Στην εκδήλωση με θέμα: «Η Κύπρος μετά τα μνημόνια: Ένα πραγματικό Success Story ανερχόμενου οικονομικού κέντρου», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Κύπρος, με το ξέσπασμα της κρίσης, ανέπτυξε αμέσως μια «εθνική στρατηγική», ένα «ενιαίο» εθνικό σχέδιο, που «υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων της Κύπρου» και υπήρξε μία «αυτονόητη συνεννόηση και συναίνεση στα βασικά».

Αντίθετα, στην Ελλάδα, από το 2009 ακόμη και «παρά την έκκληση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», αυτό δεν επιτεύχθηκε, «ούτε και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά». «Αναλωθήκαμε πιο πολύ στην Ελλάδα στο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, παρά σε αυτό που έκανε η Κύπρος πολύ σωστά, το μετα-μνημόνιο» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι αναφέρθηκε στον Κ. Καραμανλή αλλά χωρίς να θυμηθεί ότι από το 2008 του έλεγαν να πάρει μέτρα γιατί η χώρα καταρρέει αλλά αυτός έλεγε «αργότερα» φοβούμενος το πολιτικό κόστος;

Είναι πλέον φανερό το οργανωμένο σχέδιο ορισμένων να «χτυπούν» την άποψή τους περί συγκλίσεων, ανάγκης να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι ή να κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι της εξουσίας, γιατί όχι;

Είναι ένα σχέδιο προκειμένου να υπενθυμίζουν στον Μητσοτάκη ότι κάνει λάθος με τη γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης και να γίνει πιο... μαλθακός, περισσότερο απ' ότι είναι προφανώς. Και γιατί όχι να τα βρει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα... της εθνικής συνεννόησης.

Μην απορήσετε αν βγει και ο... Ιβάν Σαββίδης σε άπταιστα ρωσικά να μιλήσει για συνεννόηση των κομμάτων. Απ' ότι μαθαίνουμε θα είναι τελετάρχης στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον οπότε μπορεί να ντυθεί πολέμαρχος.

Α, παραλίγο να το ξεχάσουμε. Βγήκε από την ναφθαλίνη κι ο καραμανλικός υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος με τον έτερο καραμανλικό υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη και άλλους υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη του Δίκτυου Ελλήνων Ριζοσπαστών.

Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.

Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».

Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».

Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».

Βρε παιδιά εκτίθεστε, με τον Τσιτουρίδη θα στερήσετε την αυτοδυναμία από τον Κυριάκο; Έλεος!

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Καραμανλικοί... αντεπιτίθενται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator