Ενας "άλλος" Κυριάκος επέστρεψε από το Bilderberg meeting

0



Η εξήγηση για την "αιρετική" ομιλία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β.

Δρέσδη, Γερμανία 9-12 Ιουνίου 2016.

Το 64ο Bilderberg meeting βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο«Taschenbergpalais». Στα διαλείμματα ο νεαρός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεμοναχιάζει κάποια από τους κορυφαία μέλη του πανίσχυρου club προσπαθώντας να πάρει απάνηση σε ένα σχεδόν υπαρξιακό ερώτημα τόσο του ίδιου όσο και πολλών άλλων στην Αθήνα.


Από τον Ian Ford

Το ερώτημα ήταν γιατί οι δανειστές έδωσαν τελικά την αξιολόγηση στον Τσίπρα και δεν οδήγησαν την κυβέρνηση σε εκλογές ώστε να γίνει πραγματικότητα η αριστερή παρένθεση.


Βάζοντας λυτούς και δεμένους κατάφερε να έχει μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ίδιο τον Wolfgang Schäuble αλλά και μεγαλύτερης διέρκειας με στενό συνεργάτη του Γερμανού ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν η εξής:

-Δώσαμε την ευκαιρία στον Τσίπρα γιατί μάς έπεισε ότι το κόμμα του δεν έχει δουλείες με τους Ελληνες ολιγάρχες. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ στα μάτια του ελληνικού λαού αποτελείτε μέρος της διαπλοκής…Βέβαια πολύ σύντομα ο Τσίπρας θα περάσει νέα αξιολόγηση και τότε όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί εσείς κε Μητσοτάκη να είστε αποφασισμένος να εφαρμόσετε ένα κατ΄εξοχήν μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και να κόψετε τον ομφάλιο λώρο της πολιτικής εξουσίας με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που υπάρχουν χάρη στο πελατειακό κράτος της χώρας σας…

Στους διαδρόμους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει την απάντηση στο υπαρξιακό σχεδόν ερώτημα που τον ταλάνιζε. Ο Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει χρόνο στο Μαξίμου επειδή έπεισε τους δανειστές και κυρίως τους Γερμανούς ότι έχει ανοίξει μέτωπο με τους Ελληνες ολιγάρχες που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Καθώς επέστρεφε στην Αθήνα ο νεαρός αρχηγός της ΝΔ είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Σε πρώτη ευκαιρία θα μιλούσε ανοιχτά για ένα άλλου είδους Επιχειρείν καθώς γνώριζε ότι οι δανειστές και κυρίως ο Σόιμπλε παρακολουθούν την κάθε κίνηση τόσο του Τσίπρα όσο και την δική του.




Τρίτη 21 Ιουνίου 2016-Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχοντας στην άκρη του μυαλού του την απάντηση στο γιατί οι δανειστές στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα θα εκφωνούσε μια “αιρετική” ομιλία λέγοντας ανάμεσα στ΄άλλα και τα εξής:

«Σήμερα, έχουμε μόνο έναν δρόμο για την έξοδο από την κρίση.«Δυστυχώς τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας διέφθειραν συνειδήσεις όχι μόνο της πολιτικής αλλά και ενός μέρους της επιχειρηματικής τάξης. Σε ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό ενός συχνά κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματίες υπονομεύσαν την παραγωγική βάση της χώρας. Oι πολιτικοί παρασυρθήκαν από τις ιδεοληψίες του κρατισμού. Οι επιχειρηματίες συχνά μερίμνησαν μόνο για τα συμφέροντα των μετόχων και όχι για την συνολική ευρωστία της αγοράς.Συνολικά η κοινωνία μας χρειάζεται τη συμφωνία αλήθειας. Πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο, να κατορθώσουμε να αλλάξουμε την σημερινή στρεβλή εικόνα της χώρας. Να την επαναφέρουμε σε μία τροχιά αισιοδοξίας. Κι από αυτήν την ανάπτυξη θα πρέπει όλοι να έχουν μέρισμα. Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης. Και κυρίως, οι νέοι μας θα πρέπει να αποκτήσουν και πάλι την σιγουριά ότι αυτή η χώρα νοιάζεται για αυτούς! Αντιλαμβάνομαι ως ευθύνη μου απέναντι στην επιχειρηματικότητα, να την προστατέψω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ρυθμιστικές αρχές, δικαιοσύνη, διοίκηση, το τραπεζικό σύστημα, θα κληθούν από μένα να προφυλάξουν, με αμεροληψία και συνέπεια, τον υγιή ανταγωνισμό. Πρακτικές προνομιακών σχέσεων μέρους της επιχειρηματικής ελίτ με το πολιτικό σύστημα ανήκουν στο παρελθόν. Χρέος του κράτους είναι η προώθηση της δημόσιας ευημερίας μέσα από την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας συνολικά…».

Aπίστευτο ε; Κι όμως όλα αυτά ακούστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ενας "άλλος" Κυριάκος επέστρεψε από το Bilderberg meeting"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator