Η ανταρσία του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» - 25 Μαΐου 1973

0



Η εκπομπή φωτίζει τα ιστορικά γεγονότα του κινήματος του Ναυτικού εναντίον της δικτατορίας και το χρονικό της ανταρσίας του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» που κατέφυγε το 1973 στην Ιταλία όπου ο κυβερνήτης, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ζήτησαν πολιτικό άσυλο, καταγγέλλοντας τους συνταγματάρχες και το καθεστώς, προκαλώντας παγκόσμια αίσθηση και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στη χούντα.

Αξιωματικοί που πήραν μέρος στην ανταρσία διηγούνται λεπτομέρειες για τις πρώτες τους ενέργειες το 1968 για την δημιουργία κινήματος κατά της δικτατορίας, για τις προθέσεις τους, τα μέλη του κινήματος, τα σχέδιά τους, τόσο για την απαγωγή του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ όσο και για την κατάληψη της Κρήτης, τις πρώτες στιγμές στο Φιουμιτσίνο αλλά και την κατάληξη της ανταρσίας.

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου προβάλλονται πλάνα από την πρώτη αναμετάδοση της είδησης για την ανταρσία του αντιτορπιλικού από την ιταλική τηλεόραση καθώς και πλάνα από την στιγμή της αποβίβασης των αξιωματικών στο Φιουμιτσίνο. Έτος παραγωγής: 2002

Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ανταρσία του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» - 25 Μαΐου 1973"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator