Τι άλλο θα κάνει ο Κουβέλης για να πάρει υπουργείο – Στηρίζει Τσίπρα και υπερταμείο

0Και εκεί που τα είχαμε όλα αυτό που έλειπε από την πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι ο Φώτης ο Κουβέλης. Σαν να πεθύμησε την κεντρική πολιτική σκηνή, ξέχασε συνειδητά ότι έφυγε πριν από μερικά χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που όχι μόνο δεν είναι κυβερνητικό εταιρός αλλά ούτε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ δεν περνάει φλερτάρει ξανά με τον Τσίπρα μπας και πάρει κανά υπουργείο.

Για του λόγου το αληθές, σε απόλυτα κοινή γραμμή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας με τη δημιουργία του υπερταμείου.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως όσο επαχθή μέτρα και αν περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, «υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε την άποψή του ότι το διακύβευμα σήμερα είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει ή δεν θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί σήμερα δύο πολιτικοί πόλοι, ο νεοφιλελεύθερος και αυτός της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στο θέμα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ζήτημα αιχμής» αφού, όπως εξήγησε, «δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας, από τη στιγμή που η πλειονότητα των μελών του ΔΣ θα είναι Έλληνες και το 50% των εσόδων δεν θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους».

«Δεν θεωρώ ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείου, με την έννοια ότι, το ΤΑΙΠΕΔ επί παραδείγματι, είχε συναφείς και ομοειδείς αρμοδιότητες και μάλιστα χωρίς την επιπρόσθετη ρύθμιση ότι το 50% των εσόδων αυτού του ταμείου θα διατίθενται προς άλλες κατευθύνσεις και όχι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι διαχρονικά και με δεδομένη τη διάρκεια αυτού του ταμείου υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα, στη βάση της αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ελληνικής οικονομίας, να υπάρξει ακόμη και η αναθεώρησή του.

Παράλληλα, απαντώντας έμμεσα σε όσους αναφέρουν «με αοριστία και ασάφεια», όπως είπε, ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι όποιες δημόσιες δαπάνες που έπρεπε να περικοπούν έχουν ήδη περικοπεί και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σχετικά με τον απασχολούμενο κόσμο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πίσω από αυτόν τον ασαφή και αόριστο μεταρρυθμιστικό λόγο, που διατυπώνεται από ορισμένους για τη δημόσια διοίκηση, κρύβεται η λογική των οριζόντιων περικοπών των αμοιβών και οι απολύσεις, σημειώνοντας ότι όσοι μιλάνε για περικοπή των δαπανών είναι πάρα πολύ χρήσιμο να καταθέσουν πολύ συγκεκριμένα την πρότασή τους.

Επίσης, στο ερώτημα εάν παραμένει ανοιχτό το ενδιαφέρον για συμμετοχή του στην κυβέρνηση και εάν του έγινε σχετική πρόταση, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση επ’ αυτού».

Σχετικά με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι το «μαύρο» της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Διαφωνούσαμε για σειρά από μέτρα, τα οποία, πολλά απ’ αυτά, μεθοδεύονταν και σχεδιάζονταν πίσω από την πλάτη μας. Ποιος μας είχε ρωτήσει αν θέλαμε τη μικρή και τη μεγάλη ΔΕΗ; Ποιος μας είχε ενημερώσει αν είχε φτάσει η λίστα Μπόργιανς στην Ελλάδα;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και να φανταστείς ότι ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για πολύ… λιγότερο ξεπούλημα από το υπερταμείο.

eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι άλλο θα κάνει ο Κουβέλης για να πάρει υπουργείο – Στηρίζει Τσίπρα και υπερταμείο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator