Γ. ΔΕΔΕΣ: Κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς του Νοσοκομείου μας - Εκκωφαντική σιωπή από την Κυβέρνηση

0Με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοικούσα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις δυσμενέστατες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου μας. Ενδεικτικό περιστατικό σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι η αναφορά πως λίγες μέρες πριν, Γενική Ιατρός που έκανε εφημερία στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, βρέθηκε να εφημερεύει μόνη της επί 24 ώρες και κατήγγειλε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου που έχει να αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών. Μετά τη διαμαρτυρία της συγκεκριμένης ιατρού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με απόφασή του έπαυσε τη μετακίνησή της για εφημερίες στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στις συνθήκες δραματικής υποβάθμισης που έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο μας μετά το 2019 εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης. Μετά από μια τετραετία (2015-2019) που το Νοσοκομείο Κορίνθου στάθηκε όρθιο στα πόδια του με εργώδεις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους τους Κορίνθιους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, φτάσαμε τα τελευταία χρόνια στην τραγική και επικίνδυνη υποβάθμιση της κυριότερης υγειονομικής μονάδας του νομού.

Η απάντηση στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κορίνθου και του ΕΣΥ γενικότερα είναι η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στο χώρο της δημόσιας υγείας, με στόχο την περιφρούρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών του για όλους τους πολίτες και την άρτια στελέχωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία και δεσμεύεται με το πρόγραμμά των 9+1 σημείων για την αναγέννηση της Δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για όλους.

Γιώργος Δέδες

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

Δημοσίευση: Απριλίου 11, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΔΕΔΕΣ: Κραυγή αγωνίας από τους ιατρούς του Νοσοκομείου μας - Εκκωφαντική σιωπή από την Κυβέρνηση "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator